7 măști faciale cu castravete: preparare și beneficii
 

7 măști faciale cu castravete: preparare și beneficii

Există un număr mare de măști faciale cu castravete și aproape toate pot fi folosite fără griji. Cu toate acestea, cel mai bine este să le alegeți pe cele care se potrivesc tipului vostru de ten.
7 măști faciale cu castravete: preparare și beneficii

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Aceste măști faciale cu castravete sunt una dintre cele mai utilizate formule din lume. Efectele lor sunt cunoscute de mult timp. Curăță, înmoaie, revitalizează și normalizează toate tipurile de piele.

Un alt motiv pentru care măștile cu castravete sunt atât de populare este simplitatea cu care sunt pregătite și costul redus pe care îl au. Acestea sunt formule care nu necesită ingrediente speciale. Efectul lor este aproape imediat.

Care sunt cele mai potrivite măști faciale cu castravete? Vă vom spune imediat!

7 măști faciale cu castravete pe care le puteți face acasă

Există mai multe măști cu castraveți și fiecare dintre ele are beneficii diferite. Alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine, în funcție de nevoile individuale.

1. Mască hidratantă

Aceasta este una dintre măștile clasice cu castravete. Hidratează fără să ungă și revitalizează fața. Ingredientele sale sunt următoarele:

 • 1/2 castravete
 • 2 linguri de miere
 • 1 lingură de ulei de măsline

Trebuie să zdrobiți castravetele și să-l amestecați cu celelalte ingrediente. Aplicați un strat subțire pe față și lăsați-l să acționeze 20 de minute. După aceea, clătiți-vă cu apă călduță.

Bol cu ulei de măsline
Combinând castravetele cu uleiul de măsline, efectul lubrifiant este îmbunătățit.

2. Mască pentru ten uscat

Următoarele sunt două măști de față grozave pentru piele uscată. Pentru prima, aveți nevoie de următoarele:

 • 2 felii de castravete
 • 1 cană de infuzie de mușețel
 • 1 lingură de gelatină fără aromă

Pregătiți infuzia de mușețel în mod tradițional și adăugați lingura de gelatină. Când se răcește, adăugați feliile de castravete. Aplicați timp de 15 minute pe piele și clătiți cu apă caldă.

A doua opțiune are următoarele ingrediente:

 • 1 castravete decojit
 • 1 albuș de ou
 • 1 avocado
 • 2 linguri de iaurt simplu

Tocați castravetele și avocado și procesați-le în blender. Adăugați iaurtul și albușul. Amestecați totul foarte bine și, când se formează o pastă, puneți-o în frigider timp de o oră. Aplicați pe față și lăsați pasta să acționeze 30 de minute. Îndepărtați-o cu apă călduță.

3. Mască de castravete pentru ten gras

Pentru prima, aveți nevoie de următoarele:

 • 1/2 castravete
 • 2 linguri de fulgi de ovăz
 • 1 lingură de miere
 • 1 lingură de lămâie (opțional)

Zdrobiți castravetele și apoi amestecați-l cu celelalte ingrediente. Dacă aveți pielea foarte sensibilă, săriți peste lămâie. Combinația finală ar trebui să fie o pastă foarte fină. Aplicați-o timp de 15 minute și îndepărtați-o cu apă caldă.

A doua mască are ca ingrediente 1 castravete mediu și 1 roșie medie. Îndepărtați coaja și tocați legumele. Apoi, procesați-le în blender până obțineți o pastă foarte fină. Spălați-vă fața cu apă caldă și săpun delicat. Aplicați masca și lăsați-o să acționeze 15 minute. Clătiți-vă fața cu apă călduță.

4. Mască de castravete pentru ten mixt

Multe persoane au zone cu piele grasă și zone cu piele uscată. Alegeți una dintre aceste măști pentru pielea mixtă.

Prima conține 1/2 castravete și 1 cană de iaurt natural. Tăiați castraveții felii și amestecați-i cu iaurtul în blender. Trebuie să obțineți o masă consistentă și să o aplicați pe față timp de 15 minute. Îndepărtați-o cu apă călduță.

A doua conține 1/2 castravete și 1 albuș de ou. Amestecați ingredientele până se formează o cremă albicioasă. Aplicați un strat subțire pe față și așteptați 20 de minute.

Spălați-vă fața cu apă călduță. Aplicați masca de 3 ori pe săptămână.

5. Mască pentru a estompa petele pielii

Aceasta este una dintre măștile utile pentru petele de pe piele. Are și un efect de întinerire a feței. Rețineți ingredientele:

 • 1 castravete
 • 1/2 cană de apă
 • 1 frunză de aloe vera
 • 1 comprimat de vitamina E

Mai întâi, extrageți gelul din frunza de aloe vera. Tăiați castravetele în bucăți și îndepărtați semințele și coaja.

Amestecați totul în blender timp de 1 minut. La final, adăugați pilula de vitamina E. Aplicați masca înainte de culcare și lăsați-o să acționeze peste noapte pentru a scăpa de pete. Dimineața, clătiți-vă fața cu apă călduță și aplicați protecție solară. Repetați de 3 ori pe săptămână.

6. Mască de castravete antirid

Printre numeroasele proprietăți ale castraveților, se numără și aceea de a ajuta la redarea prospețimii feței. Următoarea mască are următoarele ingrediente:

 • 1/2 castravete
 • 2 linguri de fulgi de ovăz
 • 1 lingură de ulei de migdale

Curățați castravetele și apoi tăiați-l în bucăți. Transformați-l într-o pastă mătăsoasă. Adăugați celelalte ingrediente și amestecați, astfel încât combinația să fie omogenă.

Puneți amestecul pe fața curată și așteptați 20 de minute. Îndepărtați-l cu multă apă caldă.

7. Mască pentru aspectul obosit

Castravetele este ideal pentru reducerea inflamației la nivelul ochilor și pentru a conferi acestei zone un aspect revitalizat. Dintre toate măștile pentru piele de castravete, aceasta este probabil cea mai cunoscută.

Pur și simplu puneți 2 felii de castravete pe ochii închiși timp de 5 minute. Când le eliminați, veți observa imediat modificarea.

Aplicarea de măști faciale cu castravete

Beneficiile castravetelui

Castravetele conține vitaminele A, C și E, care sunt ideale pentru îndepărtarea toxinelor de pe piele. În plus, are proprietăți astringente și conținutul său ridicat de apă ajută pielea să fie bine hidratată.

Dacă ar trebui să rezumăm beneficiile pe care le aduce pielii, acestea ar fi următoarele:

 • Hidratează și înmoaie.
 • Reduce pungile de sub ochi.
 • Combate acneea.
 • Întinerește tenul.

Cel mai bine este să aplicați măști faciale cu castravete noaptea, mai ales dacă acestea includ lămâie. Gura și zona ochilor nu trebuie să intre în contact cu aceste substanțe. Mâinile și fața trebuie să fie curate atunci când aplicați aceste produse naturale.

Ultimele sfaturi pentru a prepara măști faciale cu castravete

Este important să întindeți foarte bine fiecare mască pe piele, încercând să o distribuiți uniform. De asemenea, nu uitați să țineți cont de intervalele de timp indicate, deoarece nu trebuie ca acestea să rămână pe piele mai multe minute decât cele recomandate.

Majoritatea măștilor cu castravete trebuie aplicate doar de două ori pe săptămână, dacă nu se specifică altfel. Cel mai sănătos este să combinați aceste proceduri naturale cu rutina obișnuită de înfrumusețare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Parra Huertas, R. A. (2012). Yogur en la salud humana.
 • Rodríguez Domínguez, I., Santana Gutiérrez, O., Recio López, O., & Fuentes Naranjo, M. (2006). Beneficios del Aloe Vera l.(sábila) en las afecciones de la piel. Revista Cubana de Enfermería, 22(3), 0-0.
 • Llerena, L. (2010). Verdades de las mascarillas naturales de las frutas y realidad de las mascarillas sintéticas comerciales. Ciencia y Salud Virtual, 2(1), 146-151.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.