Cele mai bune plante care te pot ajuta să te îngrași
 

Cele mai bune plante care te pot ajuta să te îngrași

Pentru a ne îngrășa într-un mod sănătos, trebuie sa evităm alimentele industriale care, deși sunt bogate în calorii, pe termen lung ne pot cauza probleme de sănătate.
Cele mai bune plante care te pot ajuta să te îngrași
Maricela Jiménez López

Scris și verificat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 ianuarie, 2022

Cum poți să te îngrași în mod natural? Sunt multe persoane care, spre deosebire de majoritatea, au nevoie să se îngrașe câteva kilograme într-un mod sănătos și natural. Descoperă cele mai bune plante care te pot ajuta să te îngrași!

Uneori, nevoia de îngrășare apare din cauza unei probleme de sănătate, unei perioade în care stresul sau boala ne-a făcut să slăbim sau pur și simplu din cauza unei predispoziții genetice spre slăbire.

Deci, cum putem să ne îngrășăm într-un mod sănătos și echilibrat? Nutriționiștii indică faptul că atingerea acestui scop este uneori mai complexă decât pierderea în greutate. Multe aspecte trebuie controlate: evitarea excesului de calorii provenite din alimentele industriale, care provoacă probleme grave de sănătate pe termen lung.

De asemenea, trebuie să ne fie suficient de foame și chiar să rezolvăm unele probleme digestive asociate.

De ce unii oameni nu se pot îngrășa?

  • Cauze genetice: Unii oameni nu pot mânca decât o cantitate limitată de alimente. Odată ce mâncarea ajunge în stomac, ei secretă o serie de hormoni care induc sațietatea și îi împiedică să continue să mănânce.
  • Mai multe fibre musculare: Uneori, ereditatea implică mai multe fibre musculare. Asta înseamnă că aportul de energie în repaus este mai mare și, prin urmare, oamenilor le este foarte greu să se îngrașe.
  • Caracter și personalitate: Există oameni care sunt nervoși și neliniştiți din fire. Sunt incapabili să se odihnească și sunt activi continuu, chiar și stând jos: mișcarea continuă a picioarelor și a brațelor… toate acestea îi fac să ardă calorii non-stop.
  • Dificultate la absorbția nutrienților: Este un factor cheie, deoarece corpul nu mai primește aportul de energie de care avem nevoie zilnic.
  • Anumite boli: Precum hipertiroidismul, anorexia, bulimia, diareea cronică, depresia sau stresul.

Citește și: Somnul îngrașă?

Plante care te pot ajuta să te îngrași

Schinduf

Poate că nu știai, dar schinduful este considerat un aliat magnific pentru a crește în greutate. Este cunoscut pentru mărirea sânilor și a feselor.

Are proprietăți asemănătoare estrogenului feminin. Este ideal și pentru reducerea colesterolului, stabilizarea glicemiei și evitarea constipației . Dar cum să-l consumi? De obicei, este vândut în plafare. Chiar și medicul îți poate prescrie capsule. În mod normal, îl poți consuma în următoarele moduri:

   • Semințe
   • Capsule sau pastile
   • Cu făina sa poți pregăti pâine egipteană
   • Pudră pentru a asezona diferite preparate
   • Infuzie

Cel mai simplu este, fără îndoială, să bei o infuzie din semințe imediat ce te trezești și la mijlocul după-amiezii. Se pune la fiert o cană de apă cu aproximativ cinci semințe și se bea după ce infuzia s-a odihnit câteva minute. Pe parcursul zilei ar trebui să bei multă apă. Acest lucru îți va crește apetitul.

În plus, schinduful conține saponine, care te vor ajuta să digeri mai bine alimentele. Caloriile se vor acumula în organism în mod sănătos, făcându-te să te îngrași. Bea cel puțin doi litri de apă pe zi.

Păpădie

Plante care te pot ajuta să te îngrași

Puterea principală a păpădiei este de a acționa ca tonic, stimulând apetitul. Datorită gustului său amar, stimulează fluxul bilei, îmbunătățind astfel acțiunea enzimelor digestive. Pentru ca păpădia sa aibă efect, trebuie să o consumăm de trei ori pe zi, începând cu momentul de după trezire. Pune în apă clocotită patru flori și consumă infuzia călduță.

Genţiană

Cele mai bune plante care te pot ajuta să te îngrași

Gențiana este o plantă excelentă care ne poate ajuta să ne îngrășăm. În mod normal, este un remediu natural foarte eficient pentru persoanele în convalescență din cauza unei boli, care trebuie să se îngrașe rapid și sănătos.

Proprietățile sale se bazează în principal pe îmbunătățirea asimilării alimentelor și deschiderea apetitului. Toate proteinele și caloriile pe care le consumăm vor fi sintetizate corespunzător, ajutându-ne să ne îngrășăm într-un mod natural și sănătos.

De asemenea, păpădia reușește să tonifice stomacul și intestinele printr-o secreție gastrică optimă și o mai mare asimilare a enzimelor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • García-Portilla M, Sáiz P, Bobes J. Aumento de peso y síndrome metabólico. Psiquiatría Biológica. 2015;22:3-9.
 • Abedinzade M, Nasri S, Jamal Omodi M, Ghasemi E, Ghorbani A. Efficacy of Trigonella foenum-graecum Seed Extract in Reducing Metabolic and Inflammatory Alterations Associated With Menopause. Iran Red Crescent Med J. 2015 Nov 16;17(11):e26685.
 • Valussi M. Functional foods with digestion-enhancing properties. Int J Food Sci Nutr. 2012 Mar;63 Suppl 1:82-9.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.