Cele mai bune 5 produse naturale pentru a opri sforăitul
 

Cele mai bune 5 produse naturale pentru a opri sforăitul

Dacă nu doarme orele necesare, care la un adult variază între 7 și 8, este posibil ca o persoană să dezvolte probleme de sănătate pe termen scurt și lung. Cum scăpăm de sforăitul partenerului?
Cele mai bune 5 produse naturale pentru a opri sforăitul
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Somnul și odihna sunt fundamentale pentru recuperarea psihologică și fizică. Pentru somn, este important să existe un mediu calm. Pentru multe cupluri, faptul că unul dintre parteneri (sau ambii) sforăie este un inconvenient. Care sunt cele mai bune produse naturale pentru a opri sforăitul?

Sforăitul este o problemă care poate fi cauzată de diferiți factori. Cel mai recomandat lucru pentru a o rezolva este să mergeți la un specialist, mai ales pentru a primi un diagnostic corect și un tratament adecvat. În plus, în mod complementar, putem ajuta la prevenirea acestuia prin metode naturale eficiente.

Cele mai bune 5 produse naturale pentru a opri sforăitul

Există câteva remedii naturale care ajută la prevenirea sforăitului. Sunt produse ușor de găsit care, deși nu au suport științific, au proprietăți benefice.

1. Miere

Mierea este un expectorant natural care ajută la eliminarea secrețiilor bronșice care pot împiedica respirația corectă.

Pentru a profita de efectul acestui medicament natural, faceți gargară cu o infuzie caldă de zmeură cu miere. Acest lucru va facilita procesul.

Ingrediente

 • 2 lingurițe frunze de zmeură, 10 grame
 • 1 cană de apă, 250 mililitri
 • 1 lingură de miere, 25 grame

Ce trebuie să faceți?

Mai întâi, adăugați frunzele de zmeură într-o cană de apă clocotită și așteptați să se răcească. Adăugați apoi mierea, amestecați bine și folosiți infuzia pentru a face gargară înainte de culcare, fără a înghiți lichidul.

2. Ulei de măsline și rută

Pentru această metodă trebuie să avem puțină răbdare, deoarece acest amestec trebuie lăsat la macerat aproximativ două săptămâni.

Ingrediente

 • 1 cană de ulei de măsline, 200 grame
 • 3 linguri de rudă, 45 grame

Ce trebuie să faceți?

Mai întâi, puneți uleiul de măsline într-un bol. Apoi, adăugați ruta și amestecați produsul obținut. După aceea, sigilați recipientul cu folie de aluminiu și lăsați-l să se odihnească într-un loc întunecat.

După două săptămâni, strecurați uleiul pentru a îndepărta frunzele de rută și apoi aplicați-l pe nas, gât și ceafă.

Cele mai bune produse naturale pentru a opri sforăitul

3. Eucalipt și mentă

Aceste două componente au proprietăți expectorante care ajută la deschiderea căilor respiratorii pentru a preveni sforăitul și disconfortul care vine odată cu acesta.

Ingrediente

 • 1 cană de apă, 250 mililitri
 • 2 linguri de frunze de eucalipt, 30 grame
 • 2 linguri de mentă, 30 grame

Ce trebuie să faceți?

Mai întâi, încălziți apa împreună cu ierburile până când ajunge la punctul de fierbere. După aceea, turnați infuzia într-un bol și lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute.

Tratamentul consta in inhalarea vaporilor emiși. Asigurați-vă că nu sunteți prea aproape de recipient pentru a preveni arsurile.

4. Ceapă

Ceapa este un puternic decongestionant natural. Va ajuta la tratarea obstrucției căilor respiratorii. Acest lucru va ușura respirația pentru a ne bucura de somn și a preveni sforăitul.

Ce trebuie să faceți?

Mai întâi, tăiați ceapa în jumătate. Adăugați puțină sare și puneți-o într-un bol pe noptieră. De asemenea, puteți mirosi puțină ceapă înainte de a merge la culcare.

5. Turmeric

Turmericul are multe beneficii pentru sănătate, printre care se numără și puterea sa antiinflamatoare, care ne permite să ajutăm la combaterea sforăitului.

Acest condiment extinde vasele de sânge și, prin urmare, poate fi folosit pentru a îmbunătăți respirația și a ameliora tusea. Ajută la prevenirea uscăciunii gâtului. Pentru a profita de beneficiile sale, îl putem lua înainte de a merge la culcare.

Există, de asemenea, dovezi științifice care sugerează consumul de lapte cald cu miere pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

Ingrediente

 • 1 cană de lapte, 250 mililitri
 • 2 linguri de turmeric, 30 grame
 • 1 lingură de miere

Ce trebuie să faceți?

Puneți turmeric într-o cană de lapte fierbinte și consumați înainte de culcare.

Persoană care doarme foarte bine

Alte sfaturi pentru a preveni sforăitul

În afară de a încerca aceste produse naturale pentru a opri sforăitul și a urma tratamentul indicat de medic, există câteva măsuri complementare care pot oferi beneficii în această situație:

 • Slăbiți dacă este necesar.
 • Evitați să beți alcool chiar înainte de a merge la culcare.
 • Încercați să dormiți între 7 și 9 ore și evitați lipsa de somn.
 • Este indicat să dormiți pe o parte și nu pe spate. Dormitul pe spate face ca limba să alunece pe gât și să blocheze căile respiratorii.
 • Benzile nazale măresc zona nărilor și favorizează respirația la unele persoane.
 • Evitați congestia nazală, mai ales dacă aveți sept nazal deviat sau suferiți de alergii. Limitarea fluxului de aer prin nas vă poate forța să respirați pe gură și agravează sforăitul.

Pentru a obține rezultate bune, este important să fiți consecvenți și să vă asigurați că nu există niciun tip de alergie sau dificultăți medicale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Mayo Clinic. Snoring. Diciembre 2017.
 • Pacheco D. Does warm milk help you sleep? Agosto 2021.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.