Controlează anxietatea cu usturoi, ceapă, ardei gras și suc de pătrunjel
Anxietatea este o stare emoțională care apare ca rezultat al mai multor sarcini zilnice, suprasolicitări, griji, probleme emoționale sau factori de stres, printre altele. Controlează anxietatea cu usturoi, ceapă, ardei gras și suc de pătrunjel!
Oricine poate suferi de anxietate în orice moment al vieții. Cu toate acestea, uneori putem suferi de anxietate cronică. Din fericire, există terapii psihologice, precum cele cognitiv-comportamentale, care sunt foarte eficiente. De asemenea, trebuie remarcat faptul că femeile sunt cele care sunt mai predispuse să sufere de anxietate.
Studii precum cel publicat în Journal of Family Medicine, indică faptul că vârsta mijlocie este un factor de risc pentru tulburări de anxietate sau depresie.
Simptome de anxietate
Pe lângă sentimentul de angoasă constantă pe care îl provoacă această afecțiune, există și alte simptome. Rosa Aurora Virues Elizondo de la Universitatea Autonomă din Nuevo León din Monterrey, Mexic explică faptul că printre acestea se numără:
- Tahicardie
- Gânduri negative și lipsă de concentrare
- Insomnie
- Senzație bruscă și inexplicabilă de disconfort
- Teamă de situații specifice
- Preocupare intensă
- Iritabilitate, oboseală
- Lipsa concentrării
- Sentimente de panică
- Amețeli recurente sau sufocare
- Transpiraţie
Cea mai bună strategie pentru gestionarea acestei afecțiuni este, fără îndoială, terapia psihologică. De asemenea, este de mare ajutor efectuarea unor schimbări. Exercițiile fizice, meditația mindfulness, învățarea tehnicilor de respirație și relaxare sunt întotdeauna practici pozitive.
De asemenea, este necesar să ne îmbunătățim dieta.
Recomandăm: Florile lui Bach pentru epuizare și anxietate
Controlează anxietatea în mod natural
Minte pozitivă
Dacă nu vrei ca anxietatea să îți controleze viața, începe prin a înțelege că ești o persoană puternică și că poți rezolva totul. Gândirea pozitivă și o abordare mentală mai relaxată aduc multe beneficii stării emoționale.
Concentrare și relaxare
Viața de zi cu zi te poate pune în diferite situații care te pot stresa. Este important să abordezi totul cu calm și să încerci să nu acorzi prea multă importanță lucrurilor mici.
Factori declanșatori ai anxietății
Este foarte important să știm de ce apare anxietatea și ce soluție există pentru aceasta. Clarificarea factorilor declanșatori este secretul pentru a face față mai bine acestei probleme psihologice. Dacă este posibil, ar trebui să vorbești cu cineva de încredere despre problemă, pentru a simți că ai sprijin și că totul se va îmbunătăți.
Consumul de substanțe nocive
Consumul excesiv de sare și zahăr, precum și de tutun, alcool și droguri, poate afecta sistemul nervos și influența stările constante de anxietate.
Tehnici de relaxare
Yoga sau ascultarea muzicii funcționează pentru a reduce anxietatea. Mai mult, studii precum cel efectuat la Universitatea din Boston ne amintesc de marele beneficiu al practicii mindfulness pentru acest tip de tulburare.
Aromaterapie
Băile calde, masajele sau uleiurile esențiale parfumate ne ajută să restabilim echilibrul emoțional.
Timp liber
Nu totul în viața ta ar trebui să fie muncă. Acordă-ți timp pentru a face ceea ce-ți place, pentru a te bucura de familie, pentru a călători, pentru a merge la un centru spa, pentru a face cumpărături sau pentru a face o altă activitate care generează plăcere.
Somn bun
Un somn de bună calitate îți îmbunătățește starea de spirit și ajută la menținerea problemelor la distanță. Controlează-ți programul de somn, astfel încât să te poți odihni timp de 7 până la 8 ore pe zi.
Controlează anxietatea cu acest suc de usturoi, ceapă, ardei și pătrunjel
Ținând cont de recomandările anterioare, putem folosi și acest suc de usturoi, ceapă, ardei și pătrunjel pentru a controla anxietatea. Sucul combină proprietățile importante ale acestor alimente pentru a te ajuta să te simți mai mulțumit și pentru a nu lăsa anxietatea să ducă la supraalimentare.
În plus, nutrienții săi întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc sănătatea pielii și ajută la prevenirea unui număr mare de boli.
Ingrediente
- O legătură de pătrunjel
- 2 ardei grași
- 2 cepe mici
- 2 căței de usturoi
- 1 pahar de apă (200ml)
Instrucțiuni pas cu pas
- Pasul 1: Curăță și toacă ardeii.
- Pasul 2: Curăță și taie cățeii de usturoi.
- Pasul 3: Toacă pătrunjelul și aruncă tulpinile groase.
- Pasul 4: Curăță și toacă ceapa.
- Pasul 5: Pune totul în blender și adaugă paharul cu apă.
- Pasul 6: Bate până se omogenizează.
Citește și: Anxietatea la trezire: cum se tratează?
În concluzie, pentru a gestiona mai bine afecțiunile nervoase, nu ezita să-ți schimbi obiceiurile, să-ți acorzi prioritate și, mai ales, să apelezi întotdeauna la profesioniști și experți.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Millan, M. J. (2003). The neurobiology and control of anxious states. Progress in Neurobiology. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/S0301-0082(03)00087-X
- Benton D, Donohoe RT. The effects of nutrients on mood. Public Health Nutrition A. 1999;2(3):403–409
- NHS. (2016). Generalised anxiety disorder in adults. NHS Choices, 2018(May 2014), 2014–2015. https://doi.org/10.1523/JNEUROSCI.1495-09.2009
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.