Crema de protecție solară pentru buze: de ce este important să o folosim?
Crema de protecție solară pentru buze este cel mai neglijat produs din rutina facială. A crede că aceasta este necesară doar la plajă este o greșeală. Chiar dacă afară este înnorat, crema de protecție solară pentru buze trebuie aplicată zilnic.
Buzele reprezintă o zonă delicată care necesită produse cosmetice speciale. Balsamurile trebuie să aibă un factor de protecție solară (SPF) cu un spectru adecvat pentru a rezista la temperaturi ridicate, vânt, soare și alte condiții meteorologice la care este expusă fața. După cum recomandă Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA), crema de protecție solară pentru buze trebuie aplicată regulat și trebuie să acopere două tipuri de radiații.
Ce este protecția solară pentru buze?
Cremele de protecție solară pentru buze izolează pielea, astfel încât aceasta să nu sufere din cauza agresiunilor mediului. Ele acoperă zona cu un strat care conține vitamine și substanțe nutritive, ideale pentru hidratare și înfrumusețare.
Produsul este de bază pentru viața de zi cu zi. A-l ignora înseamnă crăpături, descuamare și buze crăpate. O publicație a Clinicii Germane raportează faptul că astfel de afecțiuni pot dispărea printr-o simplă îngrijire, precum hidratarea.
De asemenea, ori de câte ori folosiți protecție solară pe buze, preveniți semnele îmbătrânirii premature. Expunerea la soare fără filtre produce pete, riduri și arsuri pe buze.
Încercați să aveți întotdeauna la îndemână un produs cosmetic de protecție împotriva radiațiilor. Acesta este singurul mod de a reduce daunele produse de radiația solară.
Citiți mai mult: Cum să obții buze mai groase în mod natural
Beneficiile folosirii protecției solare pentru buze
Este clar că obiectivul principal al cremelor de protecție solară pentru buze este acela de a le proteja de radiații. Nu confundați glossurile cu produsele de protecție solară, deoarece acestea oferă doar culoare. Fără protecție suplimentară, starea buzelor se poate înrăutăți.
Verificați dacă pe etichetă se specifică SPF-ul, de preferință mai mare de 15. Produsul potrivit oferă beneficii antioxidante, reparatoare și antiinflamatorii.
Previne uscarea
Compoziția balsamurilor de buze oferă nutriție, elasticitate și hidratare. Aceste ecrane funcționează ca metodă de prevenție și pentru cei cu alergii.
Protejează contra agresiunilor externe
Colegiul Farmaciștilor din Barcelona explică faptul că buzele nu au glande sudoripare și au foarte puține glande sebacee, așadar agenții externi le atacă mai ușor. Aplicarea balsamului cu SPF protejează buzele de frigul extrem și de vânt, doi factori specifici care declanșează apariția crăpăturilor.
Îmbunătățește aspectul
Este adevărat că machiajul ascunde imperfecțiunile, precum buzele uscate. Însă, această afecțiune poate fi prevenită prin utilizarea regulată de protecție solară. Deci, chiar dacă nu vă machiați, buzele vor fi moi și frumoase.
Are proprietăți calmante
Pacienții cu afecțiuni dermatologice, cum ar fi erupțiile cutanate sau herpesul labial, trebuie să aibă grijă de leziuni, astfel încât soarele să nu le agraveze. Filtrele solare calmează disconfortul sau arsurile la nivelul buzelor.
Descoperiți: Este bun untul de cacao pentru îngrijirea buzelor?
Ingrediente ideale în protecția solară pentru buze
Principalele componente ale unei creme de protecție solară pentru buze trebuie să fie hidratante și emoliente. Printre cele care hidratează se remarcă acidul hialuronic, glicerina și aloe vera. Vaselina, untul și uleiul de cocos sunt hidratate. Lipsa acestor substanțe face ca apa să se evapore din buze. Căutați produse cosmetice cu formulări bogate în uleiuri minerale și cu unele dintre următoarele ingrediente:
- Unt de cacao: oferă vitaminele A, C și E. Rezistă la contactul cu apa mai mult de o oră, garantează o hidratare intensă și este antioxidant.
- Ulei de sâmburi de caise: este un hidratant cu putere maximă. Conține vitamina E, hrănește și contribuie la prevenirea îmbătrânirii pielii.
- Gălbenele: este o plantă ideală pentru pielea sensibilă. De asemenea, calmează și hidratează. Se combină cu uleiul din germeni de grâu pentru rezultate mai bune.
- Unt de illipe: ajută la reducerea pierderilor de apă. Rășina acestei plante înmoaie pielea, este antioxidantă și calmează iritațiile.
Nu folosiți produse cu mentol, camfor sau fenol.
Consecințele neutilizării protecției solare pentru buze
Dacă nu folosiți filtre împotriva radiației solare, buzele rămân neprotejate împotriva agenților externi. În plus, un articol publicat de Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite vorbește despre riscul de a dezvolta cancer de buze în lipsa protecției solare adecvate.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Camps M. ¿Son útiles los protectores labiales? Colegio de Farmacéuticos de Barcelona. España. https://www.farmaceuticonline.com/es/son-utiles-los-protectores-labiales/
- Consejos para mantenerse seguros bajo el sol: desde la protección solar hasta las gafas de sol. Administración de Alimentos y Medicamentos. Estados Unidos; 2022. https://www.fda.gov/consumers/articulos-para-el-consumidor-en-espanol/consejos-para-mantenerse-seguro-bajo-el-sol-desde-la-proteccion-solar-hasta-las-gafas-de-sol
- Labios cuarteados. MedlinePlus. Biblioteca Nacional de Medicina. Estados Unidos; 2020. https://medlineplus.gov/spanish/ency/article/002036.htm
- Los labios secos y agrietados: ¿por qué se producen? Clínica Alemana. Chile; 2017. https://www.clinicaalemana.cl/articulos/detalle/2017/labios-secos-y-agrietados-por-que-se-producen