6 recomandări pentru eliminarea petelor faciale
 

6 recomandări pentru eliminarea petelor faciale

Atunci când alegem un tratament pentru petele pielii, este foarte important să ținem cont de tipul de piele.
6 recomandări pentru eliminarea petelor faciale
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Petele faciale sunt considerate una dintre problemele estetice care afectează cel mai mult femeile de toate vârstele. Deși sunt mai frecvente după menopauză, există și alți factori, cum ar fi expunerea la soare și poluarea, care influențează apariția lor timpurie. Vă prezentăm 6 recomandări și remedii pentru eliminarea petelor faciale!

Recomandări pentru eliminarea petelor faciale

Din cauza modului în care alterează frumusețea feței, mulți oameni caută un tip de tratament care să le permită să reducă petele faciale. Vă prezentăm o serie de sfaturi și tratamente care pot ajuta la atenuarea acestei probleme.

1. O rutină de curățare corectă

Fata care își îngrijește fața

 

În fiecare zi, fața este direct expusă la factorii de mediu care îi pot modifica pH-ul natural. În plus, acest lucru favorizează acumularea de celule moarte.

Pentru a reduce impactul poluanților și pentru a stimula oxigenarea celulelor, adoptați o rutină zilnică de curățare care să o ajute la reînnoirea acestora. Cel mai recomandat este să o puneți în aplicare seara, deoarece în timpul somnului se activează niște regeneratori ai pielii (cum ar fi melatonina) care o pregătesc pentru o nouă zi.

2. Exfolierea pielii

Exfolierea este o tehnică care ne permite să ne curățăm în profunzime fața și să eliminăm celulele moarte. Acestea pot influența aspectul diferitelor afecțiuni ale pielii, precum petele.

Această practică trebuie făcută de două sau trei ori pe săptămână, în funcție de tipul de piele. Nu este nevoie de exfoliere în exces. În plus, trebuie să o faceți ușor și fără a apăsa prea tare.

O idee bună este să folosiți produse naturale precum zahărul, mierea și lămâia, ale căror proprietăți facilitează acest proces. Au proprietăți hidratante și antimicrobiene, care ne pot ajuta să ne îngrijim și să ne hidratăm pielea.

3. Vitamine

La fel ca restul organelor corpului, pielea are nevoie de un aport de vitamine pentru a se putea regenera și a rămâne tânără:

  • Pentru a ajuta la eliminarea petelor, este bine să consumați mai multă vitamina A.
  • Vitamina C este utilă deoarece participă la formarea pielii și la sinteza colagenului, după cum arată diverse studii. În plus, are o acțiune antioxidantă care ne poate ajuta sa inhibam daunele cauzate de radicalii liberi.
  • Vitamina E nu trebuie să lipsească. Potrivit unui articol publicat în Indian Dermatol Online Journal, poate fi benefică în prevenirea anumitor boli dermatologice, precum și a îmbătrânirii premature. De asemenea, acționează ca un antioxidant puternic.

4. Somn odihnitor

Femeie care doarme bine

 

Mulți nu își pot imagina cât de benefic este somnul pentru refacerea pielii și îmbunătățirea sănătății acesteia. În timpul somnului, se secretă o cantitate mai mare de melatonină, un neurotransmițător care, conform diverselor studii, se distinge ca un important antioxidant și regenerator celular.

În timpul repausului, pielea are suficient timp pentru a se reface. Datorită acestui lucru, a doua zi arată mai proaspătă și mai revigorată.

5. Mască pe bază de lămâie pentru petele faciale

Când vine vorba de albirea pielii, lămâia este unul dintre cei mai buni aliați naturali care poate fi folosit, conform diverselor studii. Cu toate acestea, este indicat să nu abuzați de ea deoarece în cantități mari ar putea irita pielea.

În plus, acest ingredient are proprietăți antioxidante care ajută la curățarea pielii și la îndepărtarea celulelor moarte.

Cum se utilizează?

Dacă o amestecăm cu un ingredient precum iaurtul natural, putem face o mască regeneratoare pentru a reduce petele.

Ingrediente
  • 125 g de iaurt natural
  • 2 lămâi
Instrucțiuni
  • Pentru început, extrageți sucul din cele două lămâi și amestecați-l cu iaurtul simplu până obțineți o pastă fină.
  • Apoi, aplicați produsul pe toată fața și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute.
  • Îl puteți aplica în fiecare zi, până la dispariția petelor. Cu toate acestea, dacă pielea se usucă prea mult, schimbați masca. Nu toți avem același tip de piele și nu toate produsele ne ajută în același mod.

6. Mască pe bază de aloe vera pentru eliminarea petelor faciale

Aloe vera pentru eliminarea petelor faciale

 

Unul dintre cele mai bune ingrediente naturale pentru îngrijirea și regenerarea pielii este gelul de aloe vera. Conform unor studii, acest produs conține antioxidanți și nutrienți importanți care ajută la repararea pielii în profunzime.

Cum se folosește?

Cei care au tenul mixt sau gras ar trebui să frece puțin gel pe zonele pe care doresc să le trateze. Dacă tenul este uscat, puteți adăuga ulei de cocos pentru rezultate mai bune.

Ingrediente
  • 1 lingură de aloe vera (15 g)
  • 1 linguriță de ulei de cocos (4 g)
Instrucțiuni
  • În primul rând, extrageți o lingură de gel de aloe vera și amestecați-l cu uleiul de cocos.
  • Apoi, întindeți preparatul pe toată fața și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute.
  • Repetați aplicarea în fiecare zi până când obțineți rezultatele așteptate.

Dacă respectați toate aceste sfaturi, puteți elimina petele faciale; cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că rezultatele nu sunt imediate și variază de la persoană la persoană.

De asemenea, dacă petele persistă, mergeți la dermatolog. Uneori acestea au la bază probleme hormonale, deci nu se vor vindeca doar cu un simplu tratament al pielii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Shapiro, S. S., & Saliou, C. (2001). Role of vitamins in skin care. Nutrition. https://doi.org/10.1016/S0899-9007(01)00660-8
  • Kathuria, N., Gupta, N., Manisha, P., & Rahul, N. (2011). Biologic Effects Of Aloe Vera Gel. Internet Journal of Microbiology.
  • Reveny, J., Surjanto, Tanuwijaya, J., & Lois, C. (2016). Formulation of aloe juice (Aloe vera (L) burm.f.) sheet mask as anti-aging. International Journal of PharmTech Research.
  • Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and Medicinal Properties of Lemon (Citrus Limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.