Cremă de varză furajeră și spanac: o doză de vitamine
Varza furajeră este o legumă la modă datorită faptului că se cultivă ușor, are o versatilitate crescută în bucătărie și oferă diverse beneficii pentru sănătate. Știai că poți prepara o delicioasă cremă de varză furajeră prin combinarea acestei legume cu alte ingrediente? În plus, frunzele sale pot fi incluse în salate, pizza și tocănițe. Este un superaliment!
În articolul de azi, îți vom prezenta mai multe informații despre această legumă cu frunze verzi, precum și câteva idei pentru a o transforma într-un preparat gustos.
Proprietățile și beneficiile verzei furajere
Varza furajeră crește în zone cu temperaturi extreme și este ușor de cultivat. Totodată, beneficiile sale pentru sănătate sunt incredibile. De pildă, o singură cană de varză furajeră conține suficientă vitamina K pentru a satisface 68% din necesarul zilnic de acest nutrient. În plus, aceeași cantitate poate satisface necesarul zilnic de vitamina A în proporție de 206% și pe cel de vitamina C în proporție de 134%.
După cum poți vedea, această legumă oferă doze de vitamine care depășesc nevoile organismului uman. Mai mult, cercetătorii au demonstrat faptul că varza furajeră are un efect antioxidant. La baza acestei proprietăți stau fitonutrienții din componența sa, care contribuie la repararea ADN-ului și pot reduce dezvoltarea celulelor canceroase.
Varza furajeră conține mai mult calciu decât laptele și mai mult fier decât carnea de vită. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare excelente, aceasta poate preveni sau ameliora efectele artritei, precum și cele ale anumitor probleme cardiace și boli autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoidă.
Utilizările verzei furajere în bucătărie
Pe lângă proprietățile sale nutritive și terapeutice, varza furajeră are un gust domol, dar delicios, datorită căruia este foarte versatilă în bucătărie. Conținutul său caloric este scăzut, așadar poate fi încorporată în orice dietă pentru slăbit.
Îți recomandăm:
Poți prepara salate folosind frunzele mai mici și deschise la culoare. Cele mai verzi sunt ideale pentru preparate calde precum tocănițele, supele și cremele. Combinația de varză furajeră și spanac este folosită frecvent în gastronomie. Indiferent de celelalte ingrediente folosite, cremele preparate cu aceste două legume constituie mâncăruri foarte hrănitoare și sănătoase.
Rețetă de cremă verde cu varză furajeră și spanac
Ingrediente
- 250 g de spanac proaspăt
- 250 g de varză furajeră
- 1 praz
- 2 cartofi mari
- 1 mână de busuioc
- 500 ml de supă de legume
- Ulei de măsline
- Sare și piper (după gust)
- Crutoane
Mod de preparare
- Mai întâi, spală spanacul și îndepărtează tijele cele mai groase.
- Apoi, spală frunzele de varză furajeră și, de asemenea, îndepărtează tijele cele mai groase.
- Taie prazul în felii groase.
- Sotează prazul timp de 2-3 minute într-o cratiță fierbinte cu ulei de măsline.
- Adaugă cartofii tăiați cubulețe și continuă să sotezi pentru 2 minute.
- Adaugă spanacul, varza furajeră și supa bază de legume. Presară sare și piper, după gust.
- Lasă pe foc până când se înmoaie cartofii.
- Adaugă busuiocul și, cu ajutorul unui blender, procesează până obții o compoziție cremoasă și fină.
- La final, servește această supă cu crutoane. (Ca să le prepari, pur și simplu coace niște cubulețe de pâine în cuptor, folosind ulei de măsline.)
Îți recomandăm:
Rețetă de cremă cu varză furajeră, spanac și brânză
Ingrediente
- 250 g de varză furajeră
- 250 g de spanac proaspăt
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- 3/4 l de supă de legume
- 1/2 cană de lapte
- 100 g de brânză proaspătă
- Ulei de măsline
- Sare și piper (după gust)
Mod de preparare
- Spală frunzele de varză furajeră și îndepărtează tijele cele mai groase. Apoi, toacă-le cât mai fin posibil.
- Procedează la fel cu spanacul.
- Pune supa de legume la fiert într-o cratiță. Adaugă ulei de măsline, usturoiul tocat fin, sarea și piperul (după gust).
- De îndată ce începe să dea în clocot, adaugă varza furajeră și spanacul. Lasă să fiarbă încă 15 minute.
- La final, adaugă 1/2 cană de lapte (poți folosi un volum mai mare dacă este nevoie). Când atinge din nou punctul de fierbere, adaugă brânza proaspătă și lasă să fiarbă încă 5 minute sau până când brânza se topește.
Cele două preparate prezentate anterior te vor ajuta să descoperi și să apreciezi treptat gustul verzei furajere. O poți include în multe alte rețete care nu ar trebui să lipsească din meniul tău zilnic!
Sperăm că preparatele din acest articol au fost interesante. Dacă da, te sfătuim să încerci să afli mai multe despre legumele sănătoase care îmbunătățesc greutatea corporală.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Centro de Experiencias de Paiporta. (n.d.). Plantación “Kale” ciclo primavera. Retrieved from https://www.cajamar.es/pdf/bd/agroalimentario/innovacion/investigacion/documentos-y-programas/boletin-huerto-183-1496660936.pdf
- Carretto, V. ;, Cuerdo, P. ;, Dirienzo, G. ;, Di, V., & Victoria, M. (2002). Aceite de oliva: beneficios en la salud. Invenio, 5(8), 141–149. Retrieved from http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=87750812
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.