Burgeri cu linte și ciuperci: 2 rețete delicioase - Doza de Sănătate
 

Burgeri cu linte și ciuperci: 2 rețete delicioase

Burgerii cu linte și ciuperci sunt un înlocuitor excelent pentru burgerii din carne sau pește. Adăugă-i în repertoriul tău de rețete pentru a-ți crește aportul zilnic de legume și leguminoase.
Burgeri cu linte și ciuperci: 2 rețete delicioase

Ultima actualizare: 30 mai, 2020

Acești burgeri cu linte și ciuperci sunt o alegere excelentă dacă vrei să reduci consumul de carne din orice motiv. De asemenea, sunt grozavi dacă vrei pur și simplu să incluzi o masă mai sănătoasă în dieta ta obișnuită.

În plus, burgerii cu linte și ciuperci sunt un aliment extrem de versatil, care merge bine și cu alte preparate, cum ar fi orezul, salata, legumele și diverse tipuri de pâine.

Beneficiile adăugării de legume și leguminoase în dieta zilnică

Femeie care consumă legume la masă
O dietă bazată pe legume și fructe poate ajuta la reducerea disconfortului gastric.

Există nenumărate beneficii pentru sănătate oferite de consumul de legume și leguminoase. În general, acestea sunt câteva dintre numeroasele avantaje ale consumului de legume:

  • Conțin o cantitate mare de fibre și, prin urmare, îmbunătățesc sănătatea digestivă și reglează nivelul de colesterol din sânge. În plus, acestea pot ajuta la ameliorarea constipației și, de asemenea, te vor face să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp, scăzând astfel aportul caloric total.
  • Din perspectivă nutrițională, legumele sunt alimente complete. Acestea nu sunt nici procesate, nici nu conțin aditivi. Cantitatea de vitamine și minerale pe care o vei obține depinde de tipul de legume pe care alegi să-l consumi.
  • De asemenea, legumele conțin polifenoli. Aceștia sunt antioxidanți care aduc multe beneficii organismului. De exemplu, acești nutrienți ajută la reducerea LDL (lipoproteina de densitate scăzută), cunoscut și sub denumirea de „colesterol rău”.

De asemenea, printre beneficiile raportate după consumul zilnic de leguminoase putem evidenția următoarele:

  • Conțin o cantitate mare de fibre și sunt foarte nutritive, la fel ca legumele.
  • Leguminoasele sunt surse importante de vitamina B1, B6 și B9 și minerale esențiale precum calciul, potasiul, zincul, fosforul, fierul și magneziul. Corpul tău are nevoie de aceste substanțe pentru a funcționa corect.
  • Consumând leguminoase, vei obține o doză mare de energie și foarte puține grăsimi. (În afară de soia și alune, care sunt clasificate în mod obișnuit ca nuci, leguminoasele sunt foarte sărace în grăsimi.)
  • În plus, leguminoasele conțin acizi grași mononesaturați și polinesaturați și cantități mici de grăsimi nesaturate.
  • Cea mai bună parte este faptul că leguminoasele sunt ieftine și pot fi amestecate ușor cu alte ingrediente. De asemenea, sunt foarte ușor de gătit.

Rețete de burgeri cu linte și ciuperci: 2 rețete delicioase

1. Burgeri cu linte și ciuperci

Burgeri cu linte și ciuperci
Burgerii cu linte sunt o opțiune ideală pentru vegani sau pentru oricine dorește să ia o pauză din a consuma carne.

Ingrediente necesare pentru 4 porții

  • 140 g de linte crudă sau fiartă
  • 85 g ciuperci de orice fel
  • 4 căței de usturoi
  • Ulei de măsline extra virgin
  • O jumătate de ceapă
  • Sare, piper și pătrunjel după gust

Mod de preparare

  • În primul rând, înmoaie lintea timp de aproximativ 5 ore în apă curată. (Dacă ești presat de timp, poți utiliza linte la conservă.)
  • Apoi, spală bine lintea și zdrobește-o sau dă-o prin mașina de tocat carne.
  • Taie fin ciupercile, ceapa și usturoiul și adaugă-le în amestecul de linte.
  • În continuare, asezonează cu pătrunjel, oregano și busuioc (poți sări peste oricare dintre acestea sau să adaugi mai multe condimente la alegere). De asemenea, poți adăuga un pic de făină sau firimituri de pâine dacă amestecul este prea moale.
  • Modelează burgerii și apoi pune-i în frigider pentru câteva ore. Acest lucru îi va ajuta să își păstreze forma atunci când îi gătești.
  • Există două opțiuni pentru a găti burgerii de linte și ciuperci. Îi poți coace în cuptor la 170°C până când devin aurii sau îi poți prăji în foarte puțin ulei într-o tigaie cu strat antiaderent.
  • Poftă bună!

Poți pregăti acești burgeri cu linte și ciuperci fără a-i găti, pentru a-i consuma la o dată ulterioară. Pur și simplu păstrează-i în frigider timp de câteva zile. Se potrivesc excelent cu legume sotate sau gătite pe grill sau cu o salată.

2. Burgeri cu linte roșie și ciuperci

Burgeeri cu linte și ciuperci pe farfurie
Prepararea acestor burgeri vegetali este similară cu rețeta anterioară. Singurul lucru care se schimbă este tipul de linte folosit pentru preparare.

Ingrediente necesare pentru 5 porții

  • 30 g linte roșie uscată
  • 1/2 ceapă mică
  • 3 căței de usturoi
  • 100 g ciuperci
  • 100 g praz
  • Sare, piper și busuioc
  • Ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Pregătirea acestei versiuni de burgeri este la fel ca în cazul rețetei anterioare. Singurul lucru de reținut este faptul că lintea roșie necesită mai puțin timp de înmuiere decât alte tipuri de linte. În plus, poți adăuga sau sări peste orice ingredient pentru a adapta rețeta gusturilor tale.

Nu uita că lintea roșie este puțin mai greu de găsit. Cu toate acestea, o poți căuta în plafare sau la raionul cu produse internaționale din orice hypermarket.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.