Cum să alegi ceara depilatoare potrivită pentru pielea ta
 

Cum să alegi ceara depilatoare potrivită pentru pielea ta

Ceara pentru îndepărtarea părului poate fi fierbinte, caldă sau rece. Pentru a o alege pe cea potrivită, trebuie să ții cont de tipul de piele și de zona pe care vrei să o epilezi.
Cum să alegi ceara depilatoare potrivită pentru pielea ta
Mariel Mendoza

Scris și verificat de medicul Mariel Mendoza.

Ultima actualizare: 17 iunie, 2023

Știi să alegi ceara depilatoare potrivită pentru pielea ta? Alegerea depinde de tipul de piele, de afecțiunile asociate, de zona epilată și de rezultatele dorite. De asemenea, depinde dacă te epilezi acasă sau într-un salon de înfrumusețare.

Ceara pentru depilare are diverse prezentări. De aceea, este recomandat să încerci diferite opțiuni înainte de a alege ceara ideală pentru tipul tău de piele.

Există ceară fierbinte, ceară caldă și ceară rece. Este esențial să se țină cont de existența pielii sensibile și de antecedentele de alergie la orice componentă a substanței folosite.

Ceara depilatoare are o bază de colofoniu (reziduu de pin) și ceară de albine (care conferă elasticitate). În plus, conține antioxidanți și pigmenți. Celelalte componente depind de producător. „Ceara” de casă conține zahăr, suc de lămâie și apă.

Cum să alegi ceara depilatoare potrivită pentru pielea ta

Ceară depilatoare fierbinte

Ceara depilatoare fierbinte este cea mai folosită, mai ales în centrele de înfrumusețare. Batoanele sau tabletele de ceară solidă trebuie încălzite pentru a se topi. Se folosește un dispozitiv special, deși există și versiuni pentru cuptorul cu microunde sau bain-marie.

Ceara fierbinte este folosită în saloane pentru că este cea mai ieftină. Are un efect de lungă durată (până la 4 săptămâni), se mulează pe orice zonă și se refolosește după filtrare.

Efectul său este de lungă durată deoarece temperaturile ridicate deschid porii, ceea ce face ca părul să fie smuls din rădăcină. Totuși, pentru a folosi ceară depilatoare fierbinte, este nevoie de mai mult timp.

Experiența și tehnica fac diferența. Dacă este folosită la temperaturi foarte ridicate, poate provoca arsuri sau iritații.

Specialist care știe cum să alegi ceara depilatoare corect
Ceara depilatoare fierbinte este cea mai folosită. Trebuie să ai grijă pentru a evita arsurile.

Ceară caldă

Aceasta nu este nici rece, nici fierbinte. Ceara caldă se aplică uniform cu o rolă sau o spatulă. Înainte de a fi utilizată, trebuie încălzită într-o bază specială. Nu provoacă arsuri, deoarece se răcește atunci când este aplicată pe piele.

În comparație cu ceara fierbinte, nu este la fel de modelabilă. Prin urmare, este folosită pe zone mari, precum brațele și picioarele.

Nu produce același efect de dilatare a porilor, așa că nu smulge părul din rădăcină.

Are următoarele avantaje:

  • Se poate folosi acasă.
  • Este o tehnică mai rapidă.
  • Este mai igienică, deoarece nu poate fi reutilizată.

Ceară depilatoare rece

Ceara se află între două benzi care, pentru a se separa, necesită căldura produsă de frecarea mâinilor. Se pune pe piele și se îndepărtează printr-o tragere puternică împotriva sensului de creștere a părului.

Nu se mulează ușor, nu provoacă dilatarea porilor și poate cauza probleme. Există un risc ridicat de iritație.

Ca și avantaj, este o alternativă foarte rapidă și simplă pentru acasă. Este igienică, deoarece este de unică folosință.

Care sunt diferențele?

Ceara depilatoare fierbinte este recomandata în următoarele situații:

În plus, aceasta este tehnica ideală pentru zonele sensibile cu fire groase și indisciplinate, cum ar fi axilele, pubisul și zona genitală. Se folosește și pentru sprâncene sau mustață.

Ceara fierbinte este mai ieftină.

Ceara caldă se folosește pe zone delimitate și pe pielea mai sensibilă. La fel și ceara rece. Ambele metode sunt simple și pot fi aplicate acasă.

Recomandări înainte de epilarea cu ceară

Înainte de a folosi ceara fierbinte, temperatura ei trebuie testată pe mână pentru a nu provoca arsuri. La axile, pubis și linia bikinilor, trebuie folosită o temperatură mai scăzută.

Ceara caldă are o rolă inclusă, care trebuie folosită pentru aplicare. Ceara fierbinte se întinde cu o spatula de lemn, iar cea rece vine sub formă de benzi care se așază pe suprafața ce urmează a fi epilată.

Ceara fierbinte se întărește după ce se răcește.

Ceara trebuie întinsă în direcția creșterii părului și îndepărtată în direcția opusă. Apoi, pielea trebuie curățată și hidratată.

Înainte de epilare, asigurați-vă că zona este curată și uscată. Se recomandă exfolierea cu 1 sau 2 zile înainte. Nu puteți folosi deodorant, cremă sau alt produs cosmetic înainte de îndepărtarea părului.

Recomandări după epilarea cu ceară

Faceți duș cu apă călduță sau rece imediat după epilare și îndepărtați orice reziduu de ceară. De obicei, se folosește un produs specific care dizolvă ceara.

După curățare, aplicați o loțiune hidratantă printr-un masaj ușor. Gelul de aloe vera este foarte bun.

Nu vă expuneți la soare cel puțin 48 de ore și nu intrați în apă sărată sau cu clor.
Gel de aloe vera
Gelul de aloe vera este ideal pentru a completa epilarea și pentru a hidrata pielea.

Considerații importante când alegi ceara depilatoare

În caz de piele foarte sensibilă, se recomandă ceara caldă sau rece. La fel și dacă aveți probleme circulatorii la nivelul picioarelor sau varice.

Nici un tip de ceară depilatoare nu poate fi folosit pe pielea cu răni (precum arsurile solare) sau cu boli precum psoriazisul sau eczema. Ceara nu se folosește nici după tratamente cu laser pentru piele sau când se consumă tazaroten.

În comparație cu lama, ceara depilatoare este o metodă simplă și cu rezultate de lungă durată. Se poate folosi acasă dacă aveți instrumentele potrivite și cunoașteți procedura.

Principalul efect al cerii depilatoare este smulgerea firelor de păr. Foliculul are nevoie de mai mult timp ca să se regenereze. Cu cât vă epilați mai mult cu ceară, cu atât foliculii devin mai subțiri.

Ceara depilatoare subțiază părul, încetinește creșterea, exfoliază, produce mai puține iritații și oferă o senzație plăcută la atingere.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.