Cum să deschizi o conservă fără un deschizător de conserve
Este posibil să deschizi o conservă fără un deschizător de conserve? Da, se poate să folosești elemente pe care le ai la îndemână.
Deși este adevărat că multe dintre conserve vin deja cu inel, acest sistem poate eșua. Fie că ești acasă, la picnic sau în mijlocul câmpului, aceste opțiuni te pot ajuta!
ATENȚIE. Vei manipula obiecte ascuțite care te pot răni dacă nu sunt folosite corect. Acordă o atenție deosebită pentru a evita accidentele.
Cum să deschizi o conservă fără un deschizător de conserve
Deschide conserva cu o lingură
Una dintre modalitățile de a deschide o conservă fără un deschizător de conserve este cu o lingură. Pentru a face acest lucru, ține strâns lingura și sprijină vârful pe marginea interioară a cutiei.
Degetul mare ar trebui să se sprijine pe spatele mânerului lingurii. Apasă ușor și vei observa cum materialul cedează puțin câte puțin. Continuă până când se deschide conserva și pute pune vârful lingurii înăuntru. Fă o pârghie.
Deschide conserva suficient pentru a putea goli conținutul fără dificultate. Ai grijă la capacul cutiei și la marginile interioare pentru că te-ai putea răni.
Folosește un cuțit
Această alternativă implică riscuri deoarece cuțitul este un element ascuțit. Cu cât este mai ascuțit, cu atât va fi mai eficient la deschiderea conservei.
Pune conserva pe o suprafață plană și stabilă, cum ar fi o masă sau un blat. Introdu vârful cuțitului în adâncitura cutiei.
Ține strâns mânerul cuțitului în timp ce îl lovești ferm cu cealaltă mână. Repetă acest pas până când cuțitul este introdus în cutie și conserva se rupe. Această parte a procedurii este mai delicată și trebuie să fii foarte atent să nu te rănești.
După ce prima gaură a fost făcută, repetă același lucru până când faci mai multe găuri care îți vor permite deschiderea completă.
Recomandăm: 3 rețete cu ton la conservă delicioase
Folosește un briceag
A treia modalitate de a deschide o conservă fără un deschizător de conserve este folosirea unui briceag. Pentru a face acest lucru, urmează procedeul folosit în cazul cuțitului. Pe margine, conserva este mai subțire.
Folosește un clește
Deși nu este cea mai comună metodă, este o opțiune excelentă. Pune conserva a pe o suprafață plană și fermă.
Ia cutia cu o mână și cu cealaltă mână pune cleștele pe margine. Imită mișcarea pe care ai face-o cu un deschizător de conserve obișnuit.
Folosește o foarfecă
Dacă folosești foarfece, asigură-te că sunt dintr-un material rezistent și că au vârful gros și bine ascuțit, pentru a nu se îndoi. Pune foarfecele în același loc ca întotdeauna până când faci o gaură. Apoi, taie conserva cu foarfecele.
Siguranță atunci când deschizi o conservă fără un deschizător de conserve
Până acum am trecut în revistă diferite moduri de a deschide o conservă dacă nu avem instrumentul potrivit. Cu toate acestea, aplică aceste metode ca ultimă soluție și când ai epuizat toate șansele de a obține un deschizător de conserve.
Dacă ai încercat să deschizi o conservă și nu a funcționat, dar gaura a fost făcută, nu consuma conținutul mai târziu. Alimentele pot fi stricate și contaminate dacă nu sunt scoase din cutie și depozitate corespunzător.
Oricare dintre aceste metode ar trebui să fie folosite de adulți și niciodată de copii, chiar dacă sunt sub supravegherea unei persoane mai în vârstă. Sperăm că vei scăpa de probleme și vei putea deschide conservele chiar dacă nu ai un deschizător de conserve!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Desrosier, N. W. (1987). Conservación de alimentos. Continental.
- Camacho, Y. E. H. Procesos que garantizan la inocuidad en la elaboración de alimentos enlatados. El papel de los, 47.
- Llamas, J. (1990). Alimentos enlatados. México: ANTAD.
- Gutiérrez, G. (2009). Estudio de caso–Enfermedades transmitidas por alimentos en Nicaragua. Enfermedades transmitidas por alimentos y su impacto socioeconómico, Organización de las Naciones Unidas para la Agricultura y la Alimentación. Roma, Italia, 159-190.
- Martínez, A. G. (2010). Preelaboración y conservación de alimentos. Ediciones Akal.
- Álvarez Lata, N. (2019). Daños causados por el consumo de alimentos en mal estado: algunas claves. Daños causados por el consumo de alimentos en mal estado: algunas claves, 195-204.