3 rețete cu ton la conservă delicioase

Tonul este un ingredient foarte hrănitor și versatil. Rețetele cu conserve de ton pot ușura pregătirea meselor. Află trei dintre ele în acest articol!
3 rețete cu ton la conservă delicioase

Ultima actualizare: 11 Mai, 2021

Vrei să prepari mese rapide și hrănitoare? Dacă da, încearcă următoarele rețete cu ton la conservă. Crezi sau nu, aceste conserve sunt ideale pentru prepararea unor feluri de mâncare simple și sănătoase!

Deși este adevărat că cea mai bună opțiune este să consumăm produse proaspete, conservele pot fi o opțiune bună atunci când trebuie să plecăm în grabă. Cel mai mare avantaj este faptul că gustul tonului este ușor de combinat cu alte ingrediente, ceea ce ne permite să savurăm mese variate și delicioase.

Notează-ți aceste rețete ușoare și sănătoase cu ton la conservă!

Valoarea nutritivă a tonului

Tonul este unul dintre cele mai recomandate tipuri de pește gras și poate fi inclus într-o dietă echilibrată. Nu numai că oferă cantități importante de proteine, ci este și o sursă semnificativă de acizi grași polinesaturați și omega 3: EPA și DHA.

Aceste grăsimi sănătoase sunt cunoscute pentru beneficiile aduse creierului și sănătății cardiovasculare. De fapt, acestea sunt atribuite proprietăților antiinflamatoare și anticoagulante care contribuie la prevenirea bolilor de inimă. De asemenea, acizii grași sunt foarte buni în controlul colesterolului – ai atât de multe motive pentru a prepara aceste rețete cu ton la conservă!

Printre altele, tonul oferă:

  • Vitaminele A, B și D
  • Acizi grași omega 3
  • Niacină
  • Calciu

Valoarea sa nutritivă poate varia ușor atunci când carnea este procesată pentru conservare. În ciuda acestui mic detaliu, tonul este un aliment nutritiv care poate fi savurat în mod regulat.

Încearcă următoarele rețete cu ton la conservă!

3 rețete cu ton la conservă delicioase și sănătoase

1. Paste cu o ton, roșii uscate și legume

Rețete cu ton la conservă și paste
Nu există nicio îndoială: una dintre cele mai bune modalități de a folosi o cutie de ton este de a pregăti o rețetă rafinată de paste.

Această rețetă poate fi adaptată în funcție de ingredientele pe care le ai la dispoziție. Poți schimba legumele pe care le vei folosi ca ingrediente. Cu toate acestea, nu toate legumele se potrivesc, deci trebuie să ții cont de factori precum apa, dulceața și gradul de aciditate.

Ingrediente (pentru 2 persoane)

  • Paste integrale (160 g)
  • Roșii uscate – de preferință făcute în casă, deși poți cumpăra din magazin (200 g)
  • 2 cutii de ton (13 uncii/370 g)
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ceapă
  • 1/2 dovlecel
  • Ulei de măsline
  • Oregano și usturoi pudră
  • Brânză rasă la alegere

Mod de preparare

  • Mai întâi, pune pastele la fiert în apă cu puțină sare.
  • În timp ce se gătesc, curăță legumele pe care le-ai ales (în acest caz, dovlecelul, ceapa și morcovul) și taie-le fâșii.
  • Apoi, pune puțin ulei de măsline într-o tigaie. Când se încălzește, adaugă legumele tăiate anterior.
  • Gătește la foc mediu-mic pentru aproximativ 15 minute, până observi ca legumele sunt suficient de fragede.
  • Adaugă roșiile uscate și conservele de ton natural în tigaie.
  • Adaugă sare, oregano și usturoi pudră sau condimentele preferate și lasă totul să se gătească la foc mic timp de aproximativ 5 minute, astfel încât toate aromele să se îmbine.
  • În cele din urmă, adaugă brânza rasă și preparatul este gata!

Încearcă și această variantă:

Rețetă de paste cu ton absolut delicioasă

2. Roșii umplute cu ton

Aceasta este o rețetă foarte simplă, colorată și versatilă, care poate fi servită ca aperitiv la o cină în familie sau ca fel principal, însoțită de un piure de legume sau o salată.

Ingrediente

  • 10 roșii mari
  • Ceapă (5,5 uncii/150 g)
  • 2 cutii de ton în ulei de măsline (370 g)
  • 10 măsline verzi sau negre fără sâmburi
  • 8-10 nuci
  • Pudră de usturoi

Mod de preparare

  • Mai întâi, spală și usucă roșiile.
  • Cu un cuțit, taie vârful fiecărei roșii și scobește cu grijă conținutul acesteia cu o lingură. Adaugă puțină sare și pudră de usturoi și pune roșiile deoparte.
  • Taie o ceapă julienne și pune-o într-o tigaie cu ulei. Soteaz-o la foc mediu până când capătă o nuanță aurie. Dacă tonul tău este conservat în ulei de măsline, îl poți folosi la acest pas. Dacă, dimpotrivă, este natural sau cu ulei de floarea soarelui, cel mai bine este să folosești ulei de măsline pentru a face amestecul de legume.
  • Odată ce ceapa este gata, adaugă interiorul roșiilor pe care le-ai golit anterior și lasă totul pe foc aproximativ 3 minute. Oprește focul.
  • Adaugă în amestec nucile și măslinele tocate.
  • Acum este timpul să adaugi conservele de ton. Amestecă bine și umple roșiile scobite.
  • Ca ultim pas, poți presăra oregano sau piper deasupra.
  • Lasă roșiile umplute să stea câteva minute, apoi savurează-le împreună cu cei dragi!

3. Rețetă de salată de legume cu ton

Fată care savurează rețete cu ton la conservă
Cu o conservă simplă de ton, poți face un fel de mâncare delicios cu legume. Este o rețetă rapidă și hrănitoare pentru prânz sau cină!

Următoarea rețetă cu ton este foarte rapidă și nu necesită pași elaborați. Ca și în cazul celor anterioare, poți schimba ingredientele în funcție de ceea ce ai la dispoziție.

Ingrediente

  • 1 borcan cu legume fierte la alegere (200 g)
  • 2 cutii de ton (370 g)
  • 1 morcov mic
  • 1 cutie de porumb dulce
  • 12 măsline negre
  • Brânză mozzarella (100 g)

Mod de preparare

  • Mai întâi, clătește legumele conservate, scurge-le bine și pune-le într-un vas adânc.
  • Deschide cutia de ton și adaugă peștele în vas.
  • Spală și curăță morcovul și taie-l în fâșii foarte subțiri cu ajutorul unei ustensile de curățat legumele. Pune-l în amestec.
  • Taie măslinele și adaugă-le în amestec.
  • Adaugă mozzarella tăiată cuburi mici și cutia de porumb dulce.
  • Amestecă totul bine. Adaugă oțet, ulei și sare după gust și lasă amestecul la rece câteva minute.
  • Poftă bună!

Ai încercat aceste rețete cu ton la conservă? Alege una dintre aceste opțiuni și economisește timp mâncând sănătos!

S-ar putea să te intereseze...
Beneficiile peștelui albastru pentru sănătate
Doza de SănătateCitește-l în Doza de Sănătate
Beneficiile peștelui albastru pentru sănătate

Beneficiile peștelui albastru pentru sănătate sunt puțin cunoscute. Consumul de pește albastru este o idee excelentă dacă vrei să-ți îmbunătățești dieta.



  • Rueangwatcharin U, Wichienchot S. Development of functional canned and pouched tuna products added inulin for commercial production. J Food Sci Technol. 2015;52(8):5093–5101. doi:10.1007/s13197-014-1589-y
  • Kris-Etherton, P. M., Harris, W. S., & Appel, L. J. (2002, November 19). Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease. Circulation. https://doi.org/10.1161/01.CIR.0000038493.65177.94
  • Jain, A. P., Aggarwal, K. K., & Zhang, P. Y. (2015). Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease. European Review for Medical and Pharmacological Sciences19(3), 441–445.
  • Harris, W. S. (2004). Omega-3 fatty acids. In Encyclopedia of Dietary Supplements (pp. 493–504). CRC Press. https://doi.org/10.1081/E-EDS-120022075