Încearcă aceste gustări vegane ușoare și delicioase! - Doza de Sănătate
 

Încearcă aceste gustări vegane ușoare și delicioase!

Aceste rețete pentru gustări vegane îți vor oferi idei noi despre cum să prepari produse sănătoase și nutritive pe bază de plante. Le vei iubi indiferent dacă ești sau nu vegan!
Încearcă aceste gustări vegane ușoare și delicioase!

Ultima actualizare: 28 martie, 2022

Ai oaspeți vegani sau vegetarieni și vrei să îi surprinzi? Sau poate cauți doar niște gustări vegane ușoare și sănătoase pe care să le consumi între mese. Astăzi, îți vom oferi 3 rețete delicioase pe care le poți face acasă!

Aceste rețete sunt destul de ușor și rapid de preparat. Acest lucru se datorează faptului că sunt fabricate din ingrediente sănătoase naturale, care îți vor oferi toată energia de care ai nevoie în timpul zilei. Trebuie să le încerci – sunt cu adevărat irezistibile!

Rețete de gustări vegane ușoare și delicioase

1. Sos cremos cu avocado și migdale

Gustări vegane ușoare cu avocado
Acest fruct conține mulți nutrienți esențiali și este minunat pentru a face o supă cremoasă foarte hrănitoare și răcoritoare.

Avocado nu poate lipsi din aceste gustări vegane ușoare. Acest lucru se datorează faptului că este un aliment sănătos care poate să îmbogățească orice meniu. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre, vitamine, minerale și acizi grași.

Îți propunem să-l combini cu migdale în această rețetă. Așadar, rezultatul va fi foarte bogat în proteine, fibre și fitosteroli. Este posibil să nu știi, dar aceste componente pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău.

Ingrediente

  • 2 avocado copți
  • 65 g migdale
  • 65 ml apă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet de mere
  • Sare
  • Boia afumată

Mod de preparare

  • Mai întâi, înmoaie migdalele peste noapte sau cel puțin o oră.
  • Apoi, scurge migdalele și amestecă-le cu apa.
  • După aceea, strecoară lichidul și amestecă-l cu avocado (fără pulpă).
  • În cele din urmă, adaugă după gust uleiul de măsline, oțetul de mere, sarea și boiaua afumată.

Acest preparat este excelent ca aperitiv sau ca sos pentru cartofii prăjiți sau legumele crude. În plus, îl poți condimenta cu orice alte mirodenii dorești. De asemenea, păstrează pulpa de migdale pentru o utilizare ulterioară în prăjituri sau alte deserturi. O poți folosi și ca agent de îngroșare în supe și tocănițe.

2. Hummus de linte

Castron cu hummus
Variază acest fel de mâncare tradițional, preparându-l cu alte leguminoase, cum ar fi lintea.

S-ar putea să cunoști deja hummusul. Este o rețetă mediteraneană care își are originea în Egipt și este consumată și astăzi aproape peste tot în lume. Cu toate acestea, astăzi îți propunem să-i dai o aromă nouă folosind linte în loc de năut. De fapt, poți folosi aproape orice tip de leguminoasă.

Avantajul acestei rețete este faptul că promovează consumul de leguminoase. În plus, este preparatul vegan perfect pentru a consuma proteine vegetale și fibre.

Ingrediente

  • 250 g linte fiartă
  • 3 linguri de Tahini (unt de susan prăjit)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sucul unei lămâi
  • 2 căței de usturoi
  • Pudră de chimen
  • Pătrunjel proaspăt
  • Piper negru
  • Sare

Mod de preparare

  • Pentru început, pune lintea, tahini, sucul de lămâie, usturoiul și uleiul de măsline într-un blender sau robot de bucătărie și bate toate ingredientele până obții o pastă fină.
  • Apoi, condimentează cu sare și chimen după gust (adaugă-le treptat și gustă).
  • La final, aranjează preparatul pe un platou de aperitive și pune deasupra pătrunjel proaspăt și un strop de ulei de măsline (poți adăuga un pic de boia pentru o culoare mai puternică).

Hummusul este un aperitiv excelent. Îl poți savura pe pită sau cu batoane de legume crude.

3. Gazpacho cu busuioc

Gustări vegane ușoare cu busuioc
Profită de proprietățile busuiocului pentru a face acest fel de mâncare răcoritor și hrănitor.

Gazpacho este o rețetă răcoritoare vegană foarte sănătoasă, care conține multe vitamine și minerale. Acest fel de mâncare tradițional spaniol este pregătit din legume proaspete. Le poți amesteca și potrivi în funcție de preferințe.

Pentru rețeta de astăzi, îți propunem să folosești și busuiocul pentru o notă mai proaspătă. Această plantă este foarte aromată și are calități antiseptice și antiinflamatoare. Așadar, vei beneficia de proprietățile sale medicinale minunate.

Gazpacho este excelent ca fel principal de mâncare sau gustare vegană ușoară. Însă nu este doar pentru vegani. Este deosebit de bun dacă masa pe care o vei servi va fi grea. În plus, te poți bucura de el în orice moment al zilei. Este ideal în zilele toride de vară.

Ingrediente

  • 6 roșii foarte coapte
  • Un castravete mic
  • 1 ardei roșu mic
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de oțet
  • Busuioc proaspăt după gust
  • Sare

Mod de preparare

  • Pentru a prepara acest gazpacho, tot ce trebuie să faci este să tai legumele în bucăți mici și să amesteci toate ingredientele în blender timp de aproximativ un minut (produsul final nu ar trebui să aibă cocoloașe).
  • Apoi, pune-l în frigider cel puțin o oră.
  • Servește preparatul rece (ornează-l cu câteva frunze de busuioc).

Ești gata să încerci aceste gustări vegane ușoare și delicioase? Sunt un mod simplu și plăcut de a te îngriji și de a-ți îmbogăți dieta. Toată familia ta le va iubi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Berryman, C. E., Preston, A. G., Karmally, W., Deckelbaum, R. J., & Kris-Etherton, P. M. (2011). Effects of almond consumption on the reduction of LDL-cholesterol: A discussion of potential mechanisms and future research directions. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2011.00383.x
  • Dreher, M. L., & Davenport, A. J. (2013). Hass Avocado Composition and Potential Health Effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.556759
  • Sánchez Govín, E., Leal López, I. M., Fuentes Hernández, L., & Rodríguez Ferrada, C. A. (2000). Estudio farmacognóstico de Ocimum basilicum L. (albahaca blanca). Revista Cubana de Farmacia.
  • Vera. (2008). Cereales, Legumbres, Leguminosas y Productos Proteínicos Vegetales. Organización de las Naciones Unidas para la Alimentaciòn y la Agricultura.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.