4 rețete delicioase cu fasole la conservă

12 iunie 2020
Conserva de fasole este excelentă pentru prepararea unor mâncăruri delicioase și sănătoase. Astăzi, îți vom oferi patru rețete de care te poți bucura la masa de prânz sau cină.

Vrei să prepari rețete delicioase cu fasole la conservă? Fasolea este o sursă importantă de proteine vegetale. De asemenea, aceasta conține cantități mari de vitamine și minerale esențiale. În plus, este bogată în carbohidrați cu absorbție lentă.

4 rețete delicioase cu fasole la conservă

Există o mare varietate de mese ușoare pe care le poți face cu acest ingredient simplu. Deși o poți consuma și ca atare, fasolea este mult mai atractivă dacă o amesteci cu alte ingrediente.

Fasole, fasole, un bob muzical, cu cât mănânci mai mult cu atât… te bucuri de o masă delicioasă! Ești pregătit/ă pentru rețete?

1. Fasole cu scoici

Rețete delicioase cu fasole la conservă
Ai mâncat vreodată scoici și fasole la un loc? Sunt delicioase!

Această rețetă cu scoici și fasole la conservă este foarte nutritivă și săracă în grăsimi. Acest lucru se datorează faptului că scoicile sunt bogate în minerale esențiale precum fierul, fosforul, potasiul și calciul. De asemenea, sunt o sursă excelentă de vitamina B. De parcă nu ar fi fost suficient, acestea conțin și cantități mari de omega 3. În plus, consumul de scoici ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge.

Ingrediente necesare

  • 1 conservă de fasole (230 g)
  • Scoici (450 g)
  • 2 cepe tăiate julienne
  • 1 roșie coaptă tăiată cubulețe
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • Ulei de măsline extra virgin
  • 1/2 pahar de vin alb
  • Sare, piper și pătrunjel

Mod de preparare

  • În primul rând, încălzește uleiul de măsline într-o tigaie cu strat antiaderent la foc mediu.
  • Apoi, adaugă ceapa julienne și usturoiul tocat. Sotează ingredientele timp de câteva minute.
  • Adaugă roșia.
  • Spală scoicile și apoi adaugă-le în amestecul sotat împreună cu vinul alb.
  • Apoi, când scoicile se deschid, adăugă conserva de fasole și apă dacă este nevoie, în funcție de consistența dorită.
  • La final, adaugă sare, piper și pătrunjel și gătește totul pentru aproximativ 20 de minute la foc mic.

Îți recomandăm:

Cum se prepară bibimbap, un preparat coreean clasic

2. Merluciu cu fasole și ciuperci

Aceasta este o rețetă rapidă, simplă, preparată cu pește alb, leguminoase și legume, toate având o valoare nutritivă ridicată și un conținut scăzut de grăsimi.

Ingrediente necesare

  • 230 g de merluciu proaspăt sau dezghețat
  • 1 conservă de fasole (230 g)
  • 230 g ciuperci spălate și feliate
  • 1/2 ceapa tăiată julienne
  • 1 cățel de usturoi feliat
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Mangold (170 g)
  • Sare, piper, turmeric și sos de soia după gust
  • O mână de nuci și cremă de brânză pentru garnitură

Mod de preparare

  • În primul rând, încălzește câteva linguri de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie și prăjește merluciul. Apoi, pune-l deoparte.
  • După aceea, pune în tigaie ciupercile, ceapa si usturoiul și sotează-le.
  • Apoi, adaugă mangoldul și condimente după gust.
  • Scurge fasolea din conservă, apoi pune-o în tigaie.
  • Gătește la foc mic timp de câteva minute pentru a combina aromele.
  • La final, aranjează preparatul pe farfurii și adaugă o garnitură de nuci și cremă de brânza.

3. Piept de pui la grill cu piure de fasole

Mâncare de fasole la conservă
Poți transforma în piure o conservă de fasole pentru a o folosi ca garnitură lângă carne.

În acest caz, vom pregăti o rețetă ușoară și completă cu fasole la conservă. De asemenea, o poți adapta pentru dieta vegetariană, folosind pur și simplu seitan sau tofu în loc de pui.

Ingrediente necesare

  • O conservă de fasole (230 g)
  • 450 g piept de pui tăiat fâșii (seitan sau tofu pentru vegetarieni)
  • Un ardei roșu tocat
  • O ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi feliați
  • Suc de lămâie
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Sare, piper și oregano
  • Mentă proaspătă și fructe uscate tocate pentru garnitură

Mod de preparare

  • Pentru început, clătește fasolea cu ajutorul unei strecurătoare.
  • Apoi, pune puțin ulei într-o tigaie și încălzește-l la foc mediu.
  • Adaugă ceapa, usturoiul, ardeii și fasolea.
  • Continuă să sotezi timp de câteva minute și apoi amestecă până când obții o textură omogenă. Poți utiliza un zdrobitor sau un mixer de mână în acest scop.
  • Apoi, adaugă sucul unei lămâi, sare, piper, oregano și ulei de măsline extravirgin. Dă vasul deoparte.
  • Ulterior, încălzește puțin ulei într-o tigaie la foc mare și prăjește fâșiile de piept de pui.
  • Pune câteva linguri de piure de legume pe fundul unui bol și adaugă fâșiile de pui.
  • Adaugă fructe uscate, mentă și câțiva stropi de ulei de măsline.

4. Salată mixtă

Fără îndoială, salatele sunt cele mai simple rețete atunci când vine vorba de a profita de o conservă de fasole. Iată, așadar, o rețetă cu ouă fierte și ton. Este pur și simplu delicioasă!

Ingrediente necesare

  • O conservă de fasole (230 g)
  • Măsline
  • 3 ouă fierte tăiate cubulețe
  • 1 conservă de ton (170 g)
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • Un ardei roșu tocat
  • 2 conserve mici de porumb dulce
  • Ulei de măsline
  • Oțet balsamic
  • Sare și praf de usturoi după gust

Îți recomandăm:

5 rețete de dressing pentru salată cu puține calorii

Mod de preparare

  • Adaugă toate ingredientele într-un bol, inclusiv uleiul, sarea și oțetul (după gust).
  • Poftă bună!

Ești gata să savurezi rețete delicioase cu fasole la conservă? Fasolea este un ingredient excelent pe care trebuie să-l ai în cămară, astfel încât să îl poți folosi oricând ca bază pentru o masă sănătoasă.