Logo image
Logo image

Cum să folosești uleiul pentru bebeluși în rutina de înfrumusețare

4 minute
Uleiul pentru bebeluși este atât de versatil, încât îl puteți adăuga în ritualul de îngrijire personală. Compoziția sa catifelează, hrănește, hidratează și relaxează pielea adultă.
Cum să folosești uleiul pentru bebeluși în rutina de înfrumusețare
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Există produse care au fost concepute pentru un singur scop, dar care ulterior primesc diverse utilizări. Este cazul uleiului pentru bebeluși, ce poate fi folosit și pentru pielea adultă. Descoperiți cum se folosește uleiul pentru bebeluși în rutina de înfrumusețare!

Proprietățile acestui element sunt benefice pentru înfrumusețare. Deși este nevoie de mai multe cercetări pentru a dovedi eficacitatea sa ca produs cosmetic pentru adulți, multe persoane susțin beneficiile uleiului pentru bebeluși.

Fiind fabricat pentru a îngriji pielea delicată a copiilor, nu ar trebui să provoace daune persoanelor în vârstă. Dimpotrivă, cei care l-au încercat admiră caracteristicile de hidratare, curățare și revitalizare ale formulei.

Din ce este făcut uleiul pentru bebeluși?

Uleiurile pentru bebeluși sunt compuși hipoalergenici, fără coloranți, ftalați și parabeni. Sunt practic 98% ulei mineral (cunoscut și ca parafină lichidă sau vaselină lichidă), iar restul de 2% este parfum.

Dermofarmacia precizează că formula este foarte variată, deoarece unele produse conțin vaselină ușoară sterilă și uleiuri vegetale cu un conținut ridicat de acizi polinesaturați.

Pot fi adăugate vitaminele A și E, miere, aloe vera și alte ingrediente naturale. În orice caz, componentele sunt selectate astfel încât pielea să-și păstreze umiditatea și prospețimea.

Uleiurile sunt considerate o alternativă sigură pentru majoritatea oamenilor.

Modalități de a include uleiul pentru bebeluși în rutina de înfrumusețare

Datorită gradului său de purificare, uleiul mineral este prezent în multe produse cosmetice. Acesta nu reacționează cu alte substanțe. Din acest motiv, unele persoane îl încorporează în regimul lor de înfrumusețare în următoarele moduri:

Some figure
Uleiul pentru bebeluși are diferite utilizări. Unii îl folosesc pentru a îndepărta ceara din urechi, deși nu este recomandat.

Mască de păr

Câteva picături de ulei pentru bebeluși pe păr reduc frizz-ul, îl protejează de căldura emisă de plăci și uscătoare și îl apără de substanțele chimice, precum clorul din piscine. Este o mască excelentă pentru păr, deoarece îl face mătăsos.

Încercați și: 7 măști faciale cu castravete: preparare și beneficii

Picioare uscate

Professional Pharmacy indică faptul că exfolierea și crăpăturile la nivelul picioarelor sunt cauzate de factori precum următorii:

  • Căldură
  • Supraponderalitate
  • Uscăciune extremă
  • Utilizare frecventă a sandalelor
  • Statul în picioare mult timp

Aplicarea uleiului pe timp de noapte reînnoiește pielea tălpilor. Frecați cu piatra ponce, întindeți uleiul și acoperiți picioarele cu șosete.

Balsam pentru picioare

Iritația după epilare este atenuată prin masajul cu ulei de bebeluși. Dacă folosiți ceară, uleiul este un remediu eficient, îndepărtând resturile lipite. Un strat subțire face ca picioarele să arate excelent!

Demachiant

În ceea ce privește utilizarea uleiului pentru bebeluși pe pielea feței, opiniile sunt diferite.

Deși unii susțin că este o idee bună, este necesară extinderea cercetărilor dermatologice. Unii oameni preferă alternative la uleiul mineral.

Cei care îl folosesc pentru demachiere susțin că nu provoacă niciun fel de daune. Impregnați o dischetă de bumbac și curățați fața de impurități.

Cremă hidratantă

Uleiul pentru bebeluși conține ingrediente utile, calmând pielea sensibilă. Pătrunde în profunzime pentru a restabili umiditatea. Este indicat să aplicați uleiul după baie, pe pielea încă umedă, deoarece porii îl vor absorbi mai bine.

Un studiu din jurnalul Acta Dermato-Venereológica aratăuleiul pentru bebeluși și apa de piele au un mare efect de hidratare.

Accesoriu pentru manichiură

Uleiul de bebeluși hidratează cuticulele. Îndepărtați-le cu un bețișor sau cu o forfecuță de cuticule. Această tehnică este perfectă pentru a nu răni marginea unghiei.

Pentru conturul ochilor

Puțin ulei mineral sub ochi este benefic, eliminând pungile. Masați conturul cu degetele timp de câteva minute. Cu o batistă sau o bilă de vată, îndepărtați excesul.

Some figure

Uleiul pentru bebeluși în rutina de înfrumusețare provoacă efecte secundare?

Pielea sensibilă ar trebui să evite această clasă de uleiuri, deoarece parfumul lor poate fi iritant. Alte efecte care ar putea apărea sunt următoarele:

  • Alergii: Deși sunt rare, există o șansă de mâncărime sau roșeață. Nu este nimic grav. Pentru prevenție, puteți face un test pe o zonă mică a pielii.
  • Arsuri solare: Se spune că uleiul pentru bebeluși atrage razele UV. Dacă este adevărată, această ipoteză crește posibilitatea de deteriorare a celulelor și de arsură.
  • Erupții acneice: Uleiurile pentru bebeluși sunt non-comedogenice, așa că nu ar trebui să vă înfunde porii. Dacă aveți deja acnee, folosiți un alt produs.

Recomandăm: 4 măști faciale pentru estomparea ridurilor

Sfaturi pentru a utiliza uleiul pentru bebeluși în rutina de înfrumusețare

Când aplicați această substanță pe corp sau păr, asigurați-vă că folosiți un strat subțire; astfel, nu vor exista reziduuri grase sau excese care sufocă porii.

Citiți întotdeauna instrucțiunile producătorului. Nu acoperiți niciodată punctele sensibile, cum ar fi ochii. Cereți sfatul medicului dacă aveți nelămuriri.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Jemec G, Overgaard Olsen L. La influencia del agua, la glicerina, el aceite de parafina y el etanol en la mecánica de la piel. Acta dermato-Venereológica. Vol. 73. Núm. 6. Suecia; 1993. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7906448/
  • Nieto C. La salud de los pies. Farmacia Profesional. Vol. 29. Núm. 6. pp. 26-30. España; 2015. https://www.elsevier.es/es-revista-farmacia-profesional-3-articulo-la-salud-pies-X0213932415442106
  • Pareja B. Los cosméticos para bebés. Dermofarmacia. Vol. 8. Núm. 3. Perú; 1997. https://sisbib.unmsm.edu.pe/bvrevistas/folia/vol8_n3/cosmeticos_para_bebes.htm

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.