Cum să speli hainele murdare în timpul unei călătorii?
Fie că este vorba de o călătorie scurtă sau lungă, de afaceri sau de familie, îmbrăcămintea este o problemă care generează întotdeauna îndoieli. Se întâmplă ca majoritatea oamenilor să se întrebe cum să spele hainele murdare în timpul unei călătorii fără a pierde prea mult timp.
Primul lucru pe care trebuie să-l spunem este că încercați, din toate punctele de vedere, să purtați haine puține. În primul rând, pentru că veți călători cu mai puțină greutate și vă va fi mai ușor să mutați valiza. În al doilea rând, pentru că este mai bine să vă spălați hainele în timpul șederii decât să cărați foarte multe haine pe care s-ar putea să nu le folosiți mai târziu. Deci, să trecem în revistă câteva sfaturi despre cum să vă păstrați hainele curate în timp ce călătoriți!
Cum să spălați hainele murdare în timp ce călătoriți
Când călătoria este scurtă, este normal să fiți tentați să luați un schimb de haine pentru fiecare zi. Cu toate acestea, dacă purtați mai puține haine și intenționați să le spălați în timpul călătoriei, ați putea avea mai puține bagaje.
Când vine vorba de călătorii lungi, spălatul este probabil singura alternativă pe care o aveți.
Citiți și: 6 boli care apar când călătorești
Alegeți hainele potrivite
Dacă vă planificați ținutele în avans, încercați să alegeți haine care se usucă rapid. Dacă este posibil, alegeți haine care nu necesită călcare. Evitați țesăturile din fibre naturale, cum ar fi bumbacul, deoarece se usucă greu. Ideale sunt confecțiile din poliester sau microfibre.
Aflați opțiunile de spălare disponibile la destinație
Aflați care sunt alternativele oferite pentru spălarea hainelor. În unele țări, spălătoriile sunt foarte dese și ieftine, deci ați rezolva problema.
Dacă stați într-un hotel, întrebați dacă există un serviciu de spălătorie. Dacă nu este foarte scump, îl puteți folosi. În unele comunități, localnicii oferă spălarea hainelor turiștilor în schimbul banilor.
Spălați hainele pe cont propriu
Dacă ați decis deja că vă veți ocupa singuri de rufe, să vedem ce trebuie să faceți. În primul rând, luați cu voi recipiente mici cu produsele de care veți avea nevoie, cum ar fi detergent lichid, înălbitor, dop universal pentru chiuvetă și prosop.
- Umeziți hainele și frecați-le cu detergent.
- Umpleți chiuveta cu apă caldă și înmuiați haina timp de aproximativ 20 de minute.
- Scurgeți apa și clătiți bine hainele.
- Îndepărtați apa în exces cât mai mult posibil.
- Întindeți îmbrăcămintea pe prosop, apoi înfășurați-o și strângeți-o cât puteți pentru ca apa să treacă în acesta.
- În cele din urmă, agățați hainele pentru a le usca.
În cazul ciorapilor și al lenjeriei, le puteți spăla în timp ce faceți duș. Nu puneți mai multe haine împreună, ci încercați să le spălați pe măsură ce se murdăresc.
Greșeli frecvente când spălați hainele murdare în timpul unei călătorii
În cazul în care trebuie să spălați hainele în timp ce călătoriți, încercați să nu le stoarceți prea mult cu mâinile, deoarece le-ați putea deteriora. De asemenea, uscați-le bine pentru a preveni apariția mucegaiului.
În cazul în care îmbrăcămintea se pătează, spălați-o imediat. Cu cât trece mai mult timp, cu atât pata se va impregna mai mult în țesătură.
Citiți mai mult: Recomandări pentru călătorii lungi
Sfaturi pentru manipularea hainelor în timpul călătoriei
Pentru a vă menține hainele curate mai mult timp, încercați să faceți duș cât mai des pentru a vă menține pielea curată și pentru a preveni murdărirea rapidă a hainelor. Hainele ar trebui să fie complet uscate peste noapte lângă o fereastră sau lângă aerul condiționat.
Dacă observați că sunt încă umede, puteți folosi uscătorul de păr.
În cele din urmă, aveți grijă unde agățați hainele. Nu o faceți pe lemn natural; pe lângă deteriorarea mobilierului, hainele se pot păta cu lacul din lemn. Asigurați-vă că apa nu curge pe covoare sau pe orice altă suprafață care ar putea fi deteriorată.
Spălarea hainelor murdare în timpul unei călătorii este o opțiune bună
După cum am menționat, spălarea rufelor în timp ce călătoriți este o alternativă pe care ar trebui să o luați în considerare. Veți purta mai puține haine și veți avea bagaje mai ușoare.
Este doar o chestiune de planificare. Sperăm că puteți pune aceste sfaturi în practică pentru a vă bucura din plin de călătorie.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- GUILLÉN PÉREZ, Carolina (2013). Lavado de ropa en alojamientos. Ediciones Paraninfo, SA.
- Tinajero Romero, S. (2015). Lavar la ropa: una tarea de minga (Tema Central).
- del Pozo Aguilar, J. F. (2013). Lavado de ropa en alojamientos. HOTA0108. IC Editorial.
- Mas Muñoz, M. C. (2016). Procesos de lavado, planchado y arreglo de ropa en alojamientos. Ediciones Paraninfo, SA.
- Orozco Castaño, H. D., Ospina Gutierrez, P. J., & Salazar Montes, C. C. (2018). Propuesta de elaboración de jabon en barra para el cuidado de prendas blancas y delicadas.
- D’Santiago, I., & de Marcano, M. E. V. (1996). El pH de los jabones. Dermatología Venezolana, 34(3).
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.