Sfaturi pentru spălarea unui costum bărbătesc acasă
 

Sfaturi pentru spălarea unui costum bărbătesc acasă

Costumele bărbatești pot fi spălate ușor și convenabil acasă. Vă oferim sfaturi importante, astfel încât să puteți finaliza sarcina fără probleme.
Sfaturi pentru spălarea unui costum bărbătesc acasă

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Costumele pot fi purtate zilnic sau sporadic. Chiar și așa, sunt articole de îmbrăcăminte de înaltă calitate. De teamă că se vor uza, oamenii merg la curățătorie pentru îngrijirea lor, dar spălarea unui costum bărbătesc acasă este o sarcină simplă.

A-l duce la curățătorie este o investiție. Dar asta nu este tot. Din cauza utilizării substanțelor chimice, fibrele costumului pot fi afectate.

Din acest motiv, am compilat o serie de metode ușoare pentru a spăla acasă un costum pentru bărbați. Acest lucru va preveni deteriorarea țesăturii și va păstra aspectul costumului intact.

Spălarea manuală a unui costum bărbătesc acasă

Iată câteva sfaturi de bază, astfel încât costumele să nu-și piardă forma și să fie impecabile.

Citiți eticheta

Identificarea materialului costumului este esențială atunci când alegeți o metodă de curățare. De exemplu, costumele din lână sunt curățate uscat, așadar evitați mașina de spălat. Fibrele de lână pot suferi modificări.

Bărbat la costum

Îndepărtați petele

Dacă pata este recentă și nu a acoperit o mare parte din suprafața costumului, poate fi scoasă acasă. În acest caz, îmbrăcămintea trebuie întinsă pe podea și curățată cu un săpun lichid sau un strop de oțet cu apă.

Amestecul se lasă să acționeze timp de 20 până la 30 de minute, apoi clătit cu apă caldă. Folosiți cârpă umedă pentru a îndepărta reziduurile de săpun.

Periați costumul

Acest tip de ustensilă este utilizat pentru îndepărtarea prafului, a resturilor de păr, a părului animalelor și chiar a particulelor de alimente care ar fi putut rămâne în țesătura costumului. De asemenea, peria nu numai că prelungește durata de viață a costumului, ci îi permite și să rămână mai curat.

Înmuiați hainele

Umpleți un recipient mare și adânc cu apă caldă și adăugați puțin săpun lichid. Înmuiați sacoul sau pantalonii 5 minute. În cele din urmă, clătiți hainele cu apă rece.

Uscați costumul corect

Puneți prosoape pe o suprafață netedă, apoi întindeți costumul, astfel încât acestea să absoarbă cât mai multă umiditate. Îmbrăcămintea trebuie apoi pusă pe umeraș pentru a se usca în aer liber, dar departe de lumina directă a soarelui.

Uscare

Pentru a evita cutele, costumul trebuie uscat. În acest caz, poate fi lăsat pe umeraș, astfel încât să nu-și piardă forma. Folosiți un dispozitiv de uscare cu aer cald la o distanță sigură de îmbrăcăminte.

Sfaturi pentru spălarea unui costum bărbătesc acasă în mașina de spălat

Deși unele fibre nu pot fi spălate în mașina de spălat, există costume care nu ridică această problemă.

Pregătiți hainele

Întoarceți pantalonii și sacoul, astfel încât scamele să nu se depună pe suprafața lor. Apoi, puneți-le într-un săculeț special din plasă. Acest lucru va împiedica deformarea hainelor în mașina de spălat.

Alegeți cu grijă detergentul

Primul avertisment este să nu folosiți detergent pudră, deoarece poate fi foarte abraziv cu țesătura hainelor. În al doilea rând, alegeți un detergent lichid neutru, cum ar fi cele pentru lână sau cașmir, care vor curăța delicat costumul. Folosiți o lingură de detergent pentru fiecare articol.

Alegeți cu atenție programul

Alegeți un ciclu de spălare rapid, mai scurt de 30 de minute, blând și cu apă rece. Țesăturile sunt sensibile la temperaturi ridicate.

Protejați costumul

După ce costumul s-a uscat și a fost călcat, acesta trebuie depozitat într-o pungă de îmbrăcăminte. Acest lucru face posibilă protejarea de praf, umiditate și chiar acarieni.

Spălarea unui costum bărbătesc în mașina automată

Înainte de a decide să spălați un costum acasă, este necesar să achiziționați toate instrumentele necesare pentru curățarea corectă. Amintiți-vă că, deși pașii sunt simpli, cel mai bine este să urmați recomandările producătorului scrise pe eticheta articolelor de îmbrăcăminte.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.