Cum se instalează un cort în grădină?
Odată cu venirea verii este firesc să ne dorim să petrecem mai mult timp în aer liber. Desigur, asta nu înseamnă că ne vom expune la razele soarelui. În grădină, putem să instalăm un cort, care nu numai că ne va proteja de lumină și căldură, ci este ideal și pentru a crea un spațiu în care să desfășurăm nenumărate activități. Deci, cum se instalează un cort în grădină?
Deși prin tradiție corturile sunt asociate cu relaxarea și odihna, ele pot fi și un loc în care ne putem bucura de o masă delicioasă (știi cât de populare sunt grătarele în acest sezon). Sau putem citi ceva interesant. Cerul este limita! Acestea fiind spuse, descoperă cum se instalează un cort în grădină!
Ce este cortul?
Cu siguranță ai văzut deșertul arab într-un film. Acolo, nomazii instalau corturi. Obiectivul primelor corturi a fost acela de a crea un spațiu de odihnă sau de dormit care, pe lângă umbră, să ofere adăpost contra căldurii și chiar frigului. Corturile aveau o formă pătrată și erau de dimensiuni reduse.
În zilele noastre, corturile s-au schimbat foarte mult, mai ales când vine vorba de decor. Putem găsi o gamă largă de opțiuni, una mai ușor de instalat decât cealaltă. La urma urmei, acesta este unul dintre factorii care îi descurajează pe mulți când vine vorba de instalarea unui cort în grădină.
Citiți și: 10 sfaturi pentru a menține garajul curat
De ce să ții cont înainte de a instala un cort în grădină?
Dacă vrei să ai un cort autentic în gradină, recomandarea este să-l faci singur. Procesul de asamblare este interesant.
În primul rând, găsește un loc bun pentru cort în grădină. Trebuie să te asiguri, printre altele, că nu există umiditate. Apoi, măsoară terenul. Ia în considerare că un cort pătrat are de obicei laturi între 2 și 3 metri, precum și 3 metri înălțime.
Adună lemne, pânză și unelte. Stabilește întrebuințarea pe care o vei acorda cortului, deoarece de asta va depinde și mobilierul pe care îl vei așeza în interior.
Cum se instalează un cort în grădină?
A sosit momentul să-ți asamblezi cortul! Implică întreaga familie în proces sau cere ajutorul unui meșter. În acest fel, îți va fi mai ușor.
După ce ai adunat tot ceea ce va ajuta la instalarea cortului, urmează pașii detaliați mai jos:
- Pune un stâlp în fiecare colț. Stâlpii servesc ca structură și susțin scândura acoperișului. Trebuie să fie bine fixați pe sol, așa că îți recomandăm să iei în considerare utilizarea de cuie.
- Pune câte o țesătură pe fiecare parte. Așa vei face zidurile. Dacă este vară, creează ventilație.
- Fixează și strânge materialul acoperișului. Spre deosebire de țesăturile din lateral, materialul trebuie să fie foarte bine așezat, astfel încât să te protejeze de razele soarelui.
Cum să decorezi cortul?
Asamblarea cortului este distractivă, dar decorarea lui este și mai interesantă. Dacă va fi un spațiu de odihnă, reflecție și lectură, ține cont de următoarele:
- Alege mobilier confortabil: scaune, șezlonguri sau perne.
- Nu uita de masa centrală și de suportul pentru reviste. Vei avea nevoie de un loc unde să pui băuturi, cărți și lumânări, printre altele.
- Adaugă un bec central sau alte surse de lumină: ghirlande, felinare sau becuri colorate.
De asemenea, poți lua în considerare o pardoseală din lemn, gresie sau ciment. Există și opțiunea de a folosi un covor. Pentru țânțari, folosește plase sau lumânări. Acestea din urmă contribuie la iluminare și decor.
Primește-ți oaspeții într-un cort montat acasă
Dacă vrei să vorbească toată lumea despre cât de minunat a fost să petreacă o seară în casa ta, ar trebui să instalezi un cort în grădină. Vara (anotimpul în care toată lumea își dorește să stea în aer liber, dar nu direct în razele soarelui), amplasarea unui cort de acest fel este o soluție perfectă. Decorează-l cu mobilierul și accesoriile potrivite și va fi perfect!