Curățarea mobilierului de grădină din plastic
În ce constă oare curățarea mobilierului de grădină din plastic? Știm că aceste piese de mobilier sunt preferate pentru terase, deoarece sunt foarte durabile și necesită puțină întreținere.
Cele mai comune modele sunt cele din plastic alb, care sunt amplasate lângă piscină, pe terasă și în alte spații exterioare. Cu toate acestea, în timpul iernii nu sunt foarte folosite, așa că tind să acumuleze murdărie. Necurățându-le des, se deteriorează și își schimbă culoarea. Cum le putem recupera?
De ce să curățăm plasticul?
Primăvara și vara, mobilierul pentru terasă este păstrat curat deoarece este folosit des. Cu toate acestea, când vremea se răcește, încetăm să-l mai folosim. Prin urmare, nu îl mai curățăm în mod regulat.
Atunci se acumulează murdăria și este nevoie de o curățare mai profundă.
Fiind fabricat din plastic, mobilierul pentru terasă este foarte rezistent la diferite condiții meteorologice și la razele ultraviolete (UV). Cu toate acestea, atunci când este expus la soare pentru o perioadă lungă de timp, se poate crăpa și se poate decolora.
Depozitează-l într-un loc ferit atunci când nu îl utilizezi.
Plasticul este un material poros care face ca acest tip de mobilier să acumuleze germeni. Aceștia vor prolifera din cauza resturilor de material organic, cum ar fi deșeurile alimentare.
Cele mai bune sfaturi pentru curățarea mobilierului de grădină din plastic
Dacă urmați aceste sfaturi, vă veți bucura mai mult timp de mobilierul de grădină din plastic!
Metoda 1: Detergent, acetonă și bicarbonat de sodiu
Acest trio este sigur când vine vorba de curățarea profundă. Mobila din plastic va fi ca nouă. Aveți nevoie de 100 ml de detergent de vase, 1 lingură de bicarbonat de sodiu și 100 ml de acetonă.
Amestecați bine cele trei ingrediente într-un recipient. Apoi, vă sugerăm să puneți preparatul într-un recipient cu pulverizator pentru ca aplicarea lui să fie mai ușoară și mai eficientă.
Pulverizați acest lichid și frecați suprafața cu un burete aspru. După ce ați trecut cu buretele prin toate colțurile scaunelor și meselor, clătiți cu apă din abundență.
În cazul petelor persistente, lăsați produsul să acționeze timp de 15 minute. Dacă urmele nu ies, umeziți puțină vată cu acetonă și treceți-o peste pată. Acest lucru este valabil pentru mobilierul din plastic alb. Dacă mobilierul este de altă culoare, faceți mai întâi un test pe o zonă ascunsă pentru orice eventualitate.
Citiți și: Cum se curăță casa cu ulei de eucalipt
Metoda 2: Săpun de cocos, bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen
În acest caz, vom înlocui detergentul cu săpun de nucă de cocos și acetona cu peroxid de hidrogen. După cum veți vedea, bicarbonatul este o constantă. De ce? Deoarece textura sa granulată funcționează ca un excelent exfoliant, precum și ca un bun agent de albire.
Proporțiile sunt aceleași ca cele de la punctul 1, la fel și modul de preparare. În acest caz, lăsați produsul să acționeze timp de o jumătate de oră înainte de clătire.
Metoda 3: Oțet alb, bicarbonat de sodiu și detergent de vase
Pentru aceasta a treia alternativă vom folosi 100 ml de detergent, 100 ml de oțet, 100 ml de apă și 1 lingură de bicarbonat de sodiu. Modalitatea de aplicare este aceeași. Amintiți-vă că buretele pe care îl folosiți trebuie să fie aspru.
Metoda 4: Amoniac
În acest caz, vom dilua amoniacul în apă caldă și vom adăuga detergent. Este important să nu amestecați înălbitori sau alcool cu amoniac.
Indiferent de modul în care alegeți să curățați mobilierul, este esențial să folosiți mănuși și ochelari de protecție.
Metoda 5: Aparatul de curățat cu înaltă presiune
Această metodă nu dă greș niciodată, deoarece presiunea exercitată de apă asupra mobilierului ajută la îndepărtarea tuturor urmelor de murdărie. Dacă observați că petele persistă, puteți încerca mai întâi metodele de mai sus.
Recomandăm: 5 sfaturi pentru curățarea unei mese de biliard
Curățarea și îngrijirea mobilierului de grădină din plastic
V-am prezentat diferite modalități de curățare și îngrijire a mobilierului de grădină din plastic. În lunile calde, este ideal să curățați rapid mobilierul după fiecare utilizare pentru a preveni acumularea murdăriei.
Încercați să-l depozitați în interior sau cel puțin să-l acoperiți cu o prelată, pentru a evita lumina directă a soarelui. Pe scurt, dacă nu folosiți mobilierul, nu-l lăsați în aer liber pentru a preveni daunele pe care le pot provoca factorii climatici.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- ANÍBAL, J., PEDROZO, C. A., FEDERICO, N., & SOLER RUIZ, J. E. A. PRODUCCION DE AMONIACO.
- HUMANA, C. P. D. E., & AMBIENTE, S. D. D. S. Y. (1989). GUÍA PARA LA SALUD Y LA SEGURIDAD.
- Galván Sánchez, V. A., Gutiérrez Robles, J. A., Ortiz Muro, V. H., & Sánchez Herrera, R. (2012). Los muebles de plástico de la pierna niveladoresalta frecuencia. Ingeniería Energética, 33(2), 122-132.
- Galván Sánchez, V. A., Gutiérrez Robles, J. A., Ortiz Muro, V. H., & Sánchez Herrera, R. (2012). (J987) los muebles de plástico ajustable de alta calidad de la piernaalta frecuencia. Ingeniería Energética, 33(2), 122-132.
- Valencia Rubiano, J. S. (2020). Estudio de factibilidad para la creación de una empresa fabricadora de muebles modulares a partir de plástico reciclado en la ciudad de Pereira.
- Campos, C. E. (2008). Diseñar con plástico. MaoMao Publications.