Cum se pregătește uleiul de usturoi pentru căderea părului
Este foarte probabil să fi aplicat deja diverse tratamente pentru a preveni căderea părului fără rezultatele scontate. În acest articol, vă explicăm cum puteți prepara uleiul de usturoi pentru a stopa căderea părului.
Uleiul de usturoi este un remediu natural care a căpătat importanță în catalogul de remedii împotriva căderii părului, deoarece s-a dovedit a fi foarte eficient. Rezultatele sunt vizibile în câteva zile.
Este adevărat că usturoiul nu miroase foarte plăcut. Cu toate acestea, multe dintre proprietățile sale medicinale sunt fost apreciate. Din acest motiv, nu este deloc ciudat faptul că usturoiul a fost testat în alopecie, oferind rezultate remarcabile.
De ce să folosiți uleiul de usturoi pentru căderea părului?
Usturoiul este o legumă cu utilizări multiple în gastronomie. Are puternice proprietăți antibacteriene și medicinale care pot fi utilizate în multe tratamente de prevenire și vindecare.
Utilizarea uleiului de usturoi pe păr este ideală pentru a îmbunătăți sănătatea podoabei capilare, deoarece ajută la vindecarea infecțiilor și a ciupercilor.
Pe lângă cele de mai sus, utilizarea regulată a acestui ingredient este recomandată deoarece:
- Ajută la îmbunătățirea sănătății părului și a scalpului.
- Ameliorează mâncărimea și arsurile scalpului.
- Împiedică subțierea părului.
- Repară părul deteriorat.
- Întărește rădăcinile firelor de păr.
- Stimulează creșterea părului.
Recomandăm: 11 remedii pentru a preveni căderea părului
Proprietățile antibacteriene ale usturoiului
Proprietățile antibacteriene ale usturoiului au fost comparate cu cele ale altor antibiotice convenționale și ale altor produse naturale mai scumpe. Din acest motiv, aplicarea sa pe scalp poate elimina bacteriile și infecțiile care provoacă mâncărime și leziuni, stimulând creșterea naturală a părului.
Utilizarea regulată a acestui ulei este indicată pentru a activa circulația sanguină a acestei părți a corpului și, astfel, pentru a stimula foliculii de păr.
Citiți și: Tipurile de alopecie sau căderea părului
Cum se prepară uleiul de usturoi pentru căderea părului
Prepararea uleiului de usturoi este destul de simplă și nu necesită mult timp. Folosind uleiul de măsline ca ingredient secundar, este un bun remediu pentru cei care se luptă frecvent cu uscăciunea. Acest preparat hrănește părul deteriorat, îi repară structura și îi oferă o strălucire remarcabilă care îl face să arate extraordinar.
Ingrediente
- 2 căței de usturoi
- 8 linguri de ulei de măsline extravirgin
Pregătire
- Într-o oală sau tigaie mare, puneți cățeii de usturoi curățați anterior. Apoi, adăugați uleiul de măsline până când îi acoperă complet.
- La foc foarte mic, lăsați-l să se încălzească timp de câteva minute, până când începe să miroasă ușor. Luați vasul de pe foc.
- Când remediul este rece, se toarnă într-un borcan etanș și se lasă într-un loc întunecat cel puțin 24 de ore.
Acest ulei poate rezista până la o lună fără refrigerare și până la două dacă este păstrat în frigider.
Mod de aplicare
Dacă sunteți îngrijorați de miros, dar doriți să profitați de acest tratament, vă sfătuim să îl faceți înainte de a merge la culcare.
- Luați puțin ulei cu mâna și aplicați-l cu un masaj delicat pe tot scalpul.
- Acoperiți-vă capul cu un prosop și, a doua zi dimineață, spălați-vă părul cu șamponul obișnuit.
Dacă preferați să faceți tratamentul înainte de a merge la culcare, aplicați-l devreme. Va trebui să-l lăsați să acționeze cel puțin 2 ore .
Pentru a observa rezultatele în câteva zile, este important să utilizați acest remediu de cel puțin 3 ori pe săptămână. Cu toate acestea, dacă observați că părul începe să arate gras, reduceți utilizarea.
Amintiți-vă că părul puternic și sănătos are nevoie de o dietă echilibrată, exerciții fizice și un consum mai mare de apă.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ankri, S., & Mirelman, D. (1999). Antimicrobial properties of allicin from garlic. Microbes and Infection. https://doi.org/10.1016/S1286-4579(99)80003-3
- Harris, J. C., Cottrell, S. L., Plummer, S., & Lloyd, D. (2001). Antimicrobial properties of Allium sativum (garlic). Applied Microbiology and Biotechnology. https://doi.org/10.1007/s002530100722
- Tsai, C. W., Chen, H. W., Sheen, L. Y., & Lii, C. K. (2012). Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine (Netherlands). https://doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002
- Goldberg, L. J., & Lenzy, Y. (2010). Nutrition and hair. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.038
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.