Cum se transformă grăsimea în mușchi?
 

Cum se transformă grăsimea în mușchi?

O alimentație echilibrată este esențială pentru ca, înainte de a întări mușchii, să pierdem grăsimea acumulată. De asemenea, trebuie să luăm în considerare și întinderile și să ne odihnim bine.
Cum se transformă grăsimea în mușchi?

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Multe persoane care doresc să-și îmbunătățească condiția fizică, atât din motive estetice, cât și din motive de sănătate, se întreabă cum se transformă grăsimea în mușchi și de ce sfaturi pot profita în fiecare zi.

În primul rând, rețineți că grăsimea și mușchii sunt țesuturi diferite. Există multe mituri în legătură cu această schimbare. Unii spun că, atunci când facem abdomene, depozitele de grăsime devin mușchi bine definiți. Despre asta și altele vom vorbi mai jos. Nu ratați acest articol!

Cum se transformă grăsimea în mușchi?

Bărbat care transformă grăsimea în mușchi

 

Mulți oameni merg la sală cu ideea că, atunci când își antrenează mușchii, grăsimea acumulată se va transforma în fibre. Din păcate, asta nu se întâmplă. Cu toate acestea, nu vă descurajați, deoarece poate fi îndepărtată în alt mod.

În primul rând, trebuie să înțelegeți cum funcționează grăsimea. Este o rezervă de energie pe care organismul o folosește în acele momente în care nu primește suficientă hrană. Mușchiul este un țesut care este responsabil de motilitatea corpului, așa că arde energie în mod constant.

Până aici, totul este perfect. Problema constă în aportul mare de grăsimi, care nu face decât să ne îmbolnăvească, să ne îngrașe și să ne distrugă silueta.

Pentru ca grăsimea să dispară din organism, trebuie să facem un anumit tip de exerciții: aerobice. Cea mai bună recomandare este să alternați rutine de intensitate scăzută și mare pentru cele mai bune rezultate. Acest tip de exerciții este ideal pentru arderea grăsimilor și, prin folosirea de oxigen, este benefic pentru sistemul cardiovascular și pentru creșterea capacității pulmonare.

Având mușchii tonifiați, metabolismul funcționează mai repede și, chiar și în repaus, organismul se hrănește cu rezerve de grăsime. Desigur, abdomenele nu sunt suficiente pentru a avea o talie puternică și definită.

Trebuie să mâncați sănătos și să nu adăugați mai multe grăsimi în organism. Este nevoie de pierderea excesului de grăsime și întărirea mușchilor. În plus, se recomandă să urmați o dietă personalizată în funcție de caracteristicile particulare.

Pierderea de grăsime vs. creșterea musculară

Aceste două concepte sunt omniprezente în sălile de sport și diete. Problema este că, de multe ori, le confundăm sau, mai degrabă, le asociem în mod greșit.

Mersul la sală nu este sinonim cu arderea grăsimilor și transformarea lor în mușchi, deoarece realizarea acestui lucru în același timp nu este posibilă.

Pierderea de grăsime

Pentru a elimina grăsimea, este necesar să țineți o dietă hipocalorică, adică să consumați mai puține calorii decât ardeți. Făcând acest lucru, organismul va începe să folosească și să ardă depozitele de grăsime pentru a obține energia necesară. În plus, este esențial să vă odihniți corespunzător și să aveți un antrenament optim.

Alimente care transformă grăsimea în mușchi

 

Creșterea masei musculare

Creșterea masei musculare are loc în faza de antrenament cunoscută sub numele de „volumizare”, în care obiectivul principal este realizarea hipertrofiei musculare.

Acest lucru se realizează prin efectuarea de serii și repetări ale exercițiilor cu o greutate adecvată pentru a provoca mici rupturi. Mușchiul poate crește doar dacă vă antrenați din greu și vă întindeți suficient.

Trebuie adăugată o dietă corectă și hipercalorică, adică mai multe calorii decât sunt arse. Acordați o atenție deosebită aportului alimentar înainte și după antrenament.

Consumați macronutrienți, în special proteine, care servesc drept materie primă pentru sintetiza masei musculare. Acest fapt este demonstrat de multe studii în care s-a stabilit că proteinele ajută la câștigarea masei musculare și la prevenirea pierderii acesteia.

În plus, este necesar să combinați antrenamentul cu o odihnă bună, deoarece hormonii secretați în somn, precum testosteronul, regenerează mușchii și țesuturile.

Pierderea de grăsime și câștigarea de mușchi în același timp este imposibilă fără hormoni sintetici. Acest lucru nu este ceva natural, ci mai degrabă ceva ce pune sănătatea în pericol.

De asemenea, este necesar să alungăm falsa iluzie că grăsimea se transformă în mușchi atunci când începem antrenamentele.

Acordați atenție dietei

Pe lângă exerciții aerobice și de culturism, dieta ar trebui să fie compusă din:

  • 20% grăsime
  • 40% proteine
  • 40% carbohidrați

Proteinele sunt esențiale pentru a slăbi deoarece sunt hrănitoare, satisfac pofta de mâncare și nu permit îngrășarea. De asemenea, ajută la creșterea mușchilor. Sunt un macronutrient care poate fi găsit în:

  • Peşte
  • Carne slabă
  • Albușuri
  • Produse lactate (mai bine dacă sunt degresate)

Deși poate suna ciudat, ar trebui să consumați și carbohidrați pentru a pierde în greutate, mai ales dacă faceți multe exerciții fizice. Sunt de preferat carbohidrații simpli, cu digestie rapidă, precum orezul și legumele. În plus, metoda de gătit este esențiala, așa ca prăjirea trebuie evitată cu orice preț.

Carbohidrații accelerează arderea grăsimilor și îmbunătățesc capacitatea pulmonară.

Pâine neagră

Înainte de antrenament, vă recomandăm să mâncați orez, paste sau pâine integrală.

Grăsimile sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului și a metabolismului, dar nu trebuie să abuzați de ele sau să alegeți grăsimile saturate. Cele mai bune grăsimi sunt cele mononesaturate pe care le găsiți în uleiul de măsline, nuci și avocado.

Care este secretul ce transformă grăsimea în mușchi?

După cum puteți vedea, pentru a transforma grăsimea în mușchi, secretul este să vă îmbunătățiți dieta și să o combinați cu exercițiile fizice: trebuie să pierdeți mai întâi grăsimea și apoi să vă tonifiați mușchii. Pe lângă pierderea în greutate, veți evita și riscul de îmbolnăvire.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.