Epilatorul electric: avantaje, mod de utilizare și curățare
 

Epilatorul electric: avantaje, mod de utilizare și curățare

Este un aparat din ce în ce mai utilizat pentru eliminarea părului nedorit. Descoperiți toate avantajele și dezavantajele epilatorului electric!
Epilatorul electric: avantaje, mod de utilizare și curățare
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 09 octombrie, 2022

Există multe modalități de a îndepărta părul de pe piele: epilare cu ceară, laser, lame comune, etc. Totuși, epilatorul electric este un produs cu numeroase avantaje. Este ușor de utilizat, are un cost scăzut și este foarte durabil.

Epilatorul electric este o investiție unică și poate fi folosit câțiva ani fără probleme. Însă, pentru ca epilatorul electric sa devină metoda principală de epilare, trebuie să cunoașteți cel mai bun mod de a-l folosi. În plus, este necesar să-l curățați frecvent pentru a-l întreținere corespunzător și a profita de toate avantajele sale pentru o perioadă mai lungă de timp. Desigur, are și unele dezavantaje.

Ce este epilatorul electric?

Este un dispozitiv conceput pentru a îndepărta părul din aproape orice parte a corpului din rădăcină. Efectele sale durează mai mult în comparație cu alte metode de îndepărtare a părului, motiv pentru care utilizarea sa a devenit populară în ultimii ani. Deși poate fi un tratament dureros, mulți oameni continuă să-l aleagă, deoarece aproape toate formele de îndepărtare a părului implică o oarecare durere.

Epilatorul electric are avantajul vitezei. Datorită pensetelor care se rotesc cu viteză, părul este eliminat rapid. Totuși, acest dispozitiv tinde să irite pielea și ducă la apariția de fire de păr încarnate. Pentru a reduce dezavantajele și a profita de beneficiile sale, trebuie să știți cum să folosiți corect epilatorul electric.

Epilatorul electric: avantaje

Există numeroase metode de epilare și toate au o serie de beneficii și dezavantaje. Aparatul electric de epilare este un element cu multe avantaje legate de versatilitatea, durabilitatea și rapiditatea sa.

Epilare cu ceară pe picioare

Versatilitate

Dispozitivul este eficient pe aproape orice tip de păr. Funcționează în cazul culorilor și lungimilor diferite, și nu ține cont de grosimea firului.

Cost

Investiția in acest tip de epilare este avantajoasă. Este suficient să achiziționați dispozitivul și să-l folosiți regulat. Deși poate avea un cost relativ ridicat la început, este o investiție unică. În plus, există opțiuni foarte accesibile pe piață. Este mult mai ieftin decât epilarea cu laser, lumină pulsatilă sau ceară.

Viteză

Unul dintre cele mai mari avantaje ale dispozitivului este viteza de utilizare. Părul este eliminat rapid. În plus, puteți folosi epilatorul electric pe aproape orice parte a corpului, atât timp cât suportați durerea.

Eficacitate

Pielea se mențină fină mai mult timp. Părul smuls din rădăcină nu reapare timp de cel puțin o săptămână. Pentru a ajunge din nou la aceeași lungime, firul de păr are nevoie de aproximativ o lună.

Uşurință de utilizare

Folosirea acestui aparat este foarte simplă, iar tratamentul poate fi efectuat acasă. Datorită bateriei anumitor modele, acestea pot fi folosite în orice loc și poziție. Pot fi folosite chiar și sub duș, când porii pielii sunt mai deschiși. Nu toate modelele sunt rezistente la apă.

Accesorii

Așa cum unele modele sunt adaptabile pentru utilizarea la duș, altele au capete de diferite dimensiuni. Aceasta este o funcție utilă pentru reglarea aparatului înainte de epilare. Ajustarea setărilor crește eficacitatea epilării.

Dezavantajele aparatului de epilare electric

Epilatorul electric are multe avantaje, dar există și o serie de dezavantaje care trebuie luate în considerare atunci când utilizați produsul. Aceste dezavantaje sunt, în special, durerea pe care o produce și iritația pielii, care poate duce la creșterea firelor de păr sub piele.

  • Puncte roșii. Sunt mici urme care apar în zonă după epilare. Nu pot fi evitate, dar sunt inofensive. Dispar rapid de la sine.
  • Foliculită. Este o infecție cauzată de firele de păr care cresc sub piele. Efectul poate fi redus prin exfolierea zonei cu câteva zile înainte de epilare sau prin alternarea aparatului electric cu lama de ras.
  • Zone sensibile. Epilatorul electric poate fi agresiv în zonele sensibile, precum pubisul sau axilele. Cu toate acestea, există accesorii cu capete speciale pentru aceste părți ale corpului.
  • Durere. Un alt aspect inevitabil este durerea. Intensitatea depinde de fiecare persoană. Pentru a atenua senzația, aplicați creme hidratante înainte de tratament.

Cum se folosește epilatorul electric?

Utilizarea acestui dispozitiv este foarte simplă: alimentați-l și efectuați tratamentul. Rețineți că firele de păr vor cădea, așa că este recomandat să plasați un prosop dedesubt. La final, folosiți o cremă hidratantă pentru a catifela pielea.

Curățarea și întreținerea epilatorului electric

Pentru a extinde eficiența și durabilitatea acestui dispozitiv, este important să-l igienizați după fiecare utilizare. În general, setul include perii mici pentru îndepărtarea părului și curățarea capetelor. În caz contrar, folosiți un pieptene mic. La final, dezinfectați aparatul cu alcool.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.