7 exerciții pentru a obține o talie de viespe într-un timp scurt
A obține o talie de viespe nu este ușor. Arderea grăsimilor depinde și de alimentație, nu doar de exerciții fizice. Așadar, pentru a realiza acest lucru, trebuie să avem o dietă echilibrată, să facem mișcare și să adoptăm și obiceiuri sănătoase. În acest articol, trecem în revistă 7 tipuri de exerciții pentru a obține o talie de viespe într-un timp scurt!
De ce avem colăcei de grăsime pe talie?
Cei doi factori principali care condiționează acumularea de grăsime sunt dieta și exercițiile fizice. S-a demonstrat că o rutină sportivă bună și o dietă sănătoasă favorizează pierderea kilogramelor în plus, conform acestui studiu realizat de Universidad de la Frontera (Chile).
Cu toate acestea, există și alte cauze care pot influența apariția celebrelor și urâtelor „mânere ale dragostei”, precum funcționarea organelor, lipsa somnului (conform acestui studiu al Universității Naționale Autonome din Mexic) sau problemele hormonale.
Mai jos, vom detalia 7 exerciții foarte eficiente pentru a obține o talie de viespe într-un timp scurt!
7 exerciții pentru a obține o talie de viespe
1. Scândura
Scândura este din ce în ce mai la modă. Deși se concentrează pe zona abdominală, atunci când o facem, putem simți mușchii întregului corp. Este un exercițiu ce ține de „core”, după cum confirmă acest studiu realizat de Universitatea Miguel Hernández (Elche).
- Poziția: ne vom așeza cu fața în jos, sprijiniți pe coate și pe vârfurile degetelor picioarelor.
- Întregul corp trebuie să fie drept și bine aliniat pentru a face exercițiul în cel mai corect mod.
- Trebuie să menținem această poziție pentru câteva secunde și să repetăm de mai multe ori. Deoarece este un exercițiu de rezistență, vom crește treptat durata.
Recomandăm: Practică scândura pentru un abdomen perfect
2. Scândura cu lovitură
Pornind de la poziția scândurii (dar cu brațele întinse), putem spori arderea grăsimilor de pe talie printr-un simplu exercițiu.
- Va trebui să imităm alergarea sau urcarea scărilor fără a părăsi poziția clasică.
- Pentru a face acest lucru, vom aduce genunchii până la coate.
- Acest exercițiu este ideal deoarece combină mișcările cardiovasculare cu tonifierea.
3. Torsiunea trunchiului
Dacă vrem să avem o talie de viespe, trebuie sa păstram lateralele trunchiului cat mai flexibile.
- Pentru a face acest lucru, trebuie să întindem întreaga parte a corpului de parcă am vrea să ajungem la ceva foarte sus. Potrivit acestui studiu realizat de Universitatea din Malaga, aceste mișcări sunt benefice pentru a evita contracturile, atât timp cât le facem bine.
- Același exercițiu îl putem face dacă stăm pe un scaun și întindem brațul spre pământ, de parcă am apuca ceva.
- Vom repeta aceste întinderi pe ambele părți pe tot parcursul zilei, ori de câte ori este posibil.
4. Rotiri
Pentru a menține talia în mișcare, trebuie să facem și întoarceri orizontale, de parcă ne-am întoarce pentru a privi înapoi, dar fără a mișca șoldurile.
Putem face acest exercițiu cu mâinile sprijinite pe șolduri sau cu ajutorul unei benzi elastice sau al unei bare. În unele săli de sport, există și aparate specifice pentru a face acest lucru.
5. Genunchi la cot
În picioare, cu mâinile în spatele capului și cu picioarele ușor depărtate, vom ridica un genunchi spre cotul de pe aceeași parte. Vom repeta exercițiul alternând picioarele.
Un exercițiu similar poate fi făcut stând pe spate și făcând abdomene în aer. În acest fel, vom întări și mai mult abdomenul.
6. Sărituri
Pentru a arde cea mai încăpățânată grăsime și pentru a obține o talie de viespe, trebuie să facem exerciții cardiovasculare în fiecare săptămână. Abdomenele nu sunt de ajuns pentru a reduce grăsimea.
- Pentru a activa arderea grăsimilor, putem face un exercițiu la fel de simplu și epuizant precum săritul. Putem folosi o coardă sau o trambulină.
- Trebuie să menținem întotdeauna o postură corectă, cu spatele drept și genunchii îndoiți la aterizare.
- Aterizarea pe sol ar trebui să fie întotdeauna lină, ca și cum ar exista un material moale sub picioare. Pentru a face acest lucru, trebuie să aterizăm pe vârfurile picioarelor, de parcă am încerca să facem cât mai puțin zgomot.
Recomandăm: Rutină de antrenament la sală pentru întărirea și tonifierea mușchilor
7. Dans din buric
Nu putem să nu recomandăm un tip de dans care se concentrează pe mișcarea taliei. Dansul din buric este un dans tradițional oriental care se remarcă prin flexibilizarea corpului. Axa principală se află în pelvis, care controlează întoarcerile șoldului, ale, taliei, etc.
Dansul din buric, care se practică astăzi în toată lumea, implică o combinație de tonifiere musculară și exerciții cardiovasculare. Dacă îl practicăm în fiecare săptămână, vom putea să slăbim, să creștem flexibilitatea, să întărim abdomenul și să obținem o talie de viespe.
Nu uitați niciodată că, oricât de mult sport ați face, dacă nu este însoțit de o dietă adecvată, nu veți observa rezultatele. De asemenea, nu uitați niciodată de hidratare!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Armstrong, A., Jungbluth Rodriguez, K., Sabag, A., et al. (2022). Effect of aerobic exercise on waist circumference in adults with overweight or obesity: A systematic review and meta‐analysis. Obesity Reviews, 23(8), 1-17. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35383401/
- American Thyroid Association. (s.f.). La Tiroides y el Peso. Disponible en: https://www.thyroid.org/tiroides-el-peso/
- Escobar, C., González Guerra, E., Velasco-Ramos, M., Salgado-Delgado, R., & Angeles-Castellanos, M. (2013). La mala calidad de sueño es factor promotor de obesidad. Revista mexicana de trastornos alimentarios, 4(2), 133-142. Disponible en: https://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2007-15232013000200007
- Fee, E., Brown, T. M., Lazarus, J. & Theerman, P. (2002). The effects of the corset. American journal of public health, 92(7), 1085-1085. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3222278/
- Fuentes, P. C., Barba, M. M. C. Y., Matamoros, D. C. y Hervías, M. F. (2006). Los efectos de los estiramientos musculares:¿ qué sabemos realmente?. Revista Iberoamericana de Fisioterapia y Kinesiología, 9(1), 36-44. Disponible en: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1138604506731136
- Hairston, K. G., Vitolins, M. Z., Norris, J. M., Anderson, A. M., Hanley, A. J., & Wagenknecht, L. E. (2012). Lifestyle factors and 5‐year abdominal fat accumulation in a minority cohort: the IRAS family study. Obesity, 20(2), 421-427. Disponible en: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1038/oby.2011.171
- Molina, C., Cifuentes, G., Martínez, C., Mancilla, R. y Díaz, E. (2016). Disminución de la grasa corporal mediante ejercicio físico intermitente de alta intensidad y consejería nutricional en sujetos con sobrepeso u obesidad. Revista médica de Chile, 144(10), 1254-1259. Disponible en: https://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-98872016001000003
- Tang, Z., Ming, Y., Wu, M., Jing, J., Xu, S., Li, H., & Zhu, Y. (2021). Effects of caloric restriction and rope-skipping exercise on cardiometabolic health: a pilot randomized controlled trial in young adults. Nutrients, 13(9), 1-14. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8467906/
- Vera-García, F. J., Barbado, D., Moreno-Pérez, V., Hernández-Sánchez, S., Juan-Recio, C., & Elvira, J. L. L. (2015). Core stability. Concepto y aportaciones al entrenamiento y la prevención de lesiones. Revista andaluza de medicina del deporte, 8(2), 79-85. Disponible en: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1888754615000234
- Vispute, S. S., Smith, J. D., LeCheminant, J. D., & Hurley, K. S. (2011). The effect of abdominal exercise on abdominal fat. The Journal of Strength & Conditioning Research, 25(9), 2559-2564. Disponible en: https://journals.lww.com/nsca-jscr/Fulltext/2011/09000/The_Effect_of_Abomach_Exercise_on_Abomach_Fat.27.aspx