Cele mai eficiente exerciții pentru tonifierea brațelor - Doza de Sănătate
 

Cele mai eficiente exerciții pentru tonifierea brațelor

Nu vă place cum arată brațele voastre atunci când vă priviți în oglindă? Iată care sunt cele mai bune exerciții pentru tonifierea brațelor!
Cele mai eficiente exerciții pentru tonifierea brațelor

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Brațele și antebrațele au mușchi pe care îi putem întări foarte ușor. Este nevoie de un antrenament constant cu greutăți care va ușura procesul de întărire a straturilor de microfibră care formează mușchii. În cele ce urmează, vă prezentăm cele mai bune exerciții pentru tonifierea brațelor!

Faptul că nu aveți acces la un centru specializat de antrenament nu este o scuză pentru a nu vă apuca de treabă. Multe dintre exercițiile pentru tonifierea brațelor pot fi executate cu ușurință acasă. Dacă nu aveți gantere, le puteți înlocui cu obiecte cu o greutate asemănătoare, între 5 și 8 kilograme. Acestea sunt foarte bune pentru a începe un program nou de antrenament.

Totuși, dacă aveți posibilitatea de a merge la o sală de fitness, ar fi bine să luați în considerare această posibilitate. Acolo veți găsi antrenori care vă pot îndruma în a alege exercițiile potrivite.

Este extrem de important să aveți o postură corectă, cu spatele drept, pentru a reduce riscul de a vă răni oasele sau mușchii, un lucru foarte periculos pentru sănătate, care vă va împiedica să obțineți rezultatele dorite.

Cele mai bune exerciții pentru tonifierea brațelor

Bicepșii și tricepșii

Brațele sunt formate din mușchi numiți bicepși și tricepși. Aceste zone musculare răspund ușor la antrenament. Mușchii vor părea mai mari chiar și după primul antrenament, deoarece aceștia sunt țesuturi sensibile la microfisurile provocate de ridicarea greutăților.

Exerciții pentru bicepși

Nevoia de exerciții pentru tonifierea brațelor
  • Pentru a face acest exercițiu foarte cunoscut, aveți nevoie de un scaun de înălțime medie. Exercițiul constă în a vă sprijini cu brațul în jos, lăsându-vă cu greutatea pe mână. Cotul trebuie să fie susținut de o suprafață stabilă. Vă puteți sprijini brațul pe unul dintre picioare. Pentru a face corect această mișcare, trebuie să îndoiți și să extindeți brațul complet pentru a lucra mușchii eficient.
  • Pentru a face următorul exercițiu, trebuie să stați în picioare, cu brațele complet întinse în sus, pe lângă cap. Apoi, îndoiți-le și ridicați-le astfel încât mâinile să vină către umeri. Această mișcare va stimula semnificativ creșterea masei musculare și este cea mai eficientă pentru întărirea acestei zone.
  • Flexarea pieptului este o metodă eficientă de a crește rezistența musculară a brațelor, deoarece lucrăm cu propria noastră greutate. Acest tip de exercițiu antrenează mușchii și este ideal pentru atleții care au nevoie de o reacție rapidă.

Exerciții pentru tricepși

  • Acest exercițiu întărește funcția de contractare. În același timp, tonifiază și dă volum mușchilor tricepși, lucru fundamental pentru a oferi forță loviturilor. De aceea, jucătorii de fotbal își dezvoltă și își întăresc tricepșii.
  • Acest exercițiu se numește „cana” (cup) și este foarte ușor de făcut și foarte benefic. El constă în folosirea unei gantere sau a unui obiect cu o greutate asemănătoare. Ridicați greutatea cu ambele mâini deasupra capului, ținând coatele îndreptate în spate. Ridicați și lăsați brațele ținând gantera. „Cana” este un exercițiu care va îmbunătăți aspectul brațelor și le va crește forța.
  • „Dips” este un exercițiu folosit pentru a antrena brațele și spatele. El constă în sprijinirea propriei greutăți cu brațele pe o bancă. Apoi, îndoiți genunchii pe jumătate, astfel încât partea superioară a corpului să susțină toată greutatea. Pentru a adopta poziția corectă, trebuie să lăsați și să ridicați corpul într-un mod controlat, astfel încât mișcarea și stimularea mușchilor să fie corectă.

Este foarte important să echilibrați numărul de calorii pe care le consumați. O dietă sănătoasă și multă hidratare vă vor ajuta în acest proces. În plus, trebuie să evitați factorii nocivi, precum lipsa somnului și stresul.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.