Florile lui Bach pentru epuizare și anxietate
Florile lui Bach sunt unul dintre cele mai frecvente remedii naturale. Utilizarea acestor preparate a devenit populară ca soluție la diferite probleme emoționale și de sănătate. Însă, nu există dovezi științifice care să confirme eficacitatea acestor produse. Totuși, oamenii folosesc cu succes florile lui Bach pentru epuizare și anxietate.
Ce sunt florile lui Bach?
Florile lui Bach cuprind 38 de esențe de origine vegetală care nu au contraindicații sau efecte adverse. Din acest motiv, sunt recomandate și copiilor, femeilor însărcinate, persoanelor în vârstă și animalelor de companie. Cu toate acestea, rezultatele diferitelor studii nu susțin succesul atribuit de medicina naturistă. Deși consumul lor a devenit o practică obișnuită, datele empirice contrazic aceste presupuse avantaje.
Acest lucru este confirmat de analize sistematice, precum cea efectuată de un grup de cercetători de la Universitatea din Dunarea Krems (Austria).
Aflați mai mult: Terapia florală Bach – cum s-o aplici acasă
Florile lui Bach pentru epuizare și anxietate
Printre problemele pentru care acest remediu a fost utilizat în mod obișnuit se numără sentimentele de angoasă, disperare și epuizare. Florile utilizate sunt următoarele:
- Castanea sativa: cunoscută și sub numele de castan dulce. I se atribuie o acțiune revitalizantă în situații de epuizare fizică și mintală intensă.
- Ulmus procera: cunoscut și sub denumirea de ulm sau ulm alb. Este folosit în cazuri extreme de epuizare.
- Măslin: Se spune că măslinul este eficient pentru cei care se simt epuizați de mult timp.
- Muștar: Muștarul sălbatic se aplică cel mai adesea atunci când există melancolie și pesimism.
- Aesculus hippocastanum: Această floare este cunoscută sub numele de castanul calului sau castan alb. Este consumat pentru a aborda gândurile recurente – acele idei care, de exemplu, apar noaptea și îngreunează odihna.
Citiți mai mult: Care sunt beneficiile fitoterapiei?
Alte aplicații ale florilor lui Bach
Alte probleme pentru care sunt folosite florile lui Bach au legătură cu nerăbdarea, lipsa de flexibilitate și momentele de criză. În acest sens, găsim preparate precum următoarele:
- Impatiens glandulifera: suprasolicitarea se manifestă mai mult la indivizii care nu știu să aștepte.
- Aqua petra: este recomandată acelor oameni care sunt prea exigenți cu ei înșiși și cărora le este greu să se adapteze la noile cerințe care apar.
- Junglans regia: benefic în caz de evenimente importante sau etape de tranziție, cum ar fi divorțul, moartea cuiva drag, nașterea, schimbarea locului de muncă, etc.
- Salvare: remediu de salvare sau amestec al mai multor esențe de flori, care poate fi utilizat când ne simțim în primejdie sau copleșiți de situație.
Câteva detalii
Utilizările florilor lui Bach sunt numeroase. În ciuda acestui fapt, dovezile științifice nu au confirmat eficacitatea acestora în caz de probleme fizice sau emoționale.
Trebuie remarcat faptul că acest remediu se consumă punând câteva picături de preparat sub limbă de mai multe ori pe zi. În plus, există și reguli, cum ar fi următoarele:
- Copiii mici le pot bea și cu puțin lichid, cum ar fi suc sau supă.
- Pentru animalele de companie, vom amesteca esențele cu apa sau vom folosi o pipetă.
Florile lui Bach pot fi găsite în magazinele cu produse naturiste, unele farmacii și centrele specializate în terapii naturale și alternative. În orice caz, consultația medicală este inevitabilă dacă avem îndoieli sau anumite afecțiuni și disconfort persistent.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Thaler, K., Kaminski, A., Chapman, A., Langley, T., & Gartlehner, G. (2009). Bach Flower Remedies for psychological problems and pain: a systematic review. BMC Complementary and Alternative Medicine, 9(1), 16. https://doi.org/10.1186/1472-6882-9-16
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.