9 greșeli când cumperi o canapea
 

9 greșeli când cumperi o canapea

Nu cumpărați o canapea fără să faceți mai întâi un plan de amenajare a camerei sau să o încercați în magazin.
9 greșeli când cumperi o canapea

Ultima actualizare: 12 decembrie, 2022

Canapeaua este una dintre cele mai importante piese de mobilier dintr-o casă. Ce greșeli pot apărea atunci când cumperi o canapea? Cu siguranță, trebuie să fie confortabilă, cu o structură solidă, cusături rezistente și, bineînțeles, la dimensiunea potrivită.

Potrivit designerilor de interior, o mare parte din buget ar trebui folosită pentru a cumpăra o canapea de calitate. La urma urmei, este primul care te primește acasă după o zi agitată. Înlocuirea canapelei durează de obicei ani de zile.

Greșeli de evitat atunci când cumperi o canapea

În fața unei achiziții atât de importante, precum canapeaua, este normal să apară îndoieli. La ce ar trebui să ne uităm? Care va fi cea mai potrivită canapea?

1. Nu faceți o hartă a locului

Luați un centimetru, un creion și hârtie pentru a nota dimensiunile camerei, fără a trece cu vederea locația ușilor și a ferestrelor. Cel mai bine este să faceți un plan pe hârtie, care să includă și direcțiile în care se deschid ușile și ferestrele.

În magazin, canapeaua poate părea mai mică, așa că este ușor să facem greșeli. Rețineți că magazinele sunt mari și au tavane înalte. În plus, este important să măsurați părțile detașabile ale canapelei, în cazul în care ele există.

Living cu canapea gri
Canapele sunt piese de mobilier care adaugă sens întregii încăperi, dacă sunt bine alese.

2. Luați canapeaua acasă, fără să o încercați în magazin

Acest punct poate părea de prisos, dar mulți cumpărători îl trec cu vederea. Testarea unei canapele înainte de a o cumpăra este posibilă doar mergând la un magazin fizic. Dacă dormiți sau citiți ore întregi pe canapea, nu puteți sări peste acest pas.

Statul jos, culcat, atingerea tapițeriei… reprezintă doar o mică parte a procesului de cumpărare. Asigurați-vă că este suficient de lată, pentru a nu avea probleme.

3. Folosiți doar prețul ca ghid

Pentru majoritatea dintre noi, prețul mobilierului este important. Dar acest lucru nu ar trebui să fie decisiv. Canapeaua trebuie privită ca o investiție, nu ca o cheltuială. Dacă este de bună calitate și este întreținută corespunzător, poate sta în sufragerie de la 10 la 15 ani.

Majoritatea canapelelor ieftine își pierd forma după un timp scurt de utilizare. Chiar și materialul se poate rupe. Într-o perioadă scurtă de timp, canapeaua ieftină trebuie înlocuită.

4. Nu vă faceți timp pentru a alege materialul

Dacă alegeți o țesătură care nu se potrivește nevoilor personale, veți regreta. Ce trebuie avut în vedere? Utilizarea pe care o veți oferi mobilierului și locul de amplasare. Dacă este pentru sufragerie, de exemplu, canapeaua va fi folosită mai mult decât o canapea dintr-un dormitor.

Copiii și animalele de companie sunt un alt factor de care trebuie să țineți cont. Recomandarea este să înclinați spre țesături impermeabile care pot fi spălate cu ușurință. Dacă zona în care locuiți este caldă, poate că o țesătură respirabilă este ideală.

Un alt aspect de luat în considerare este culoarea țesăturii canapelei. Canapelele pot rezista ani de zile și, prin urmare, schimbarea culorii lor necesită mai mult efort decât vopsirea pereților. Experții în interior recomandă achiziționarea de mobilier în tonuri deschise, deoarece aduc lumină și sunt ușor de combinat. Puteți folosi chiar și perne de diverse culori, modele și texturi.

5. Treceți cu vederea înălțimea picioarelor

Se întâmplă adesea să uităm de picioare. Există canapele fără picioare sau cu înălțime foarte mică. Și acest detaliu este important la curățare. Cu cât picioarele sunt mai scurte, cu atât va fi mai dificil de curățat sub canapea. Va trebui să mutați mobila dacă doriți ca robotul de aspirare să intre sub canapea.

6. Nu acceptați sfaturi

În magazinele fizice, există întotdeauna o echipă de experți care, în funcție de nevoile proprii, vă pot ajuta să găsiți canapeaua ideală. Ascultați-i, pentru că sfaturile lor sunt gratuite și foarte utile.

Profesioniștii țin întotdeauna cont de nevoile clientului: o familie numeroasă, animale de companie sau copii, etc.

7. Nu luați în calcul transportul canapelei

Asigurați-vă ca magazinul de unde veți achiziționa canapeaua dispune de logistică de transport și oferă garanție în caz de accident. Aflați timpii de livrare și costurile.

8. Uitați să întrebați despre garanție

În fața unei achiziții atât de importante, este necesar să întrebați care sunt garanțiile oferite atât de furnizor, cât și de producător. Cine va răspunde: furnizorul sau producătorul?

Dacă magazinul are un site, recenziile vă vor ajuta să înțelegeți mai bine experiența altor cumpărători.

9. Nu întrebați dacă există experți pentru asamblare

În general, asamblarea mobilierului nu este complicată. De cele mai multe ori, este vorba despre înșurubarea picioarelor. Dar, dacă modelul de canapea pe care l-ați cumpărat este ceva mai complex, poate doriți să evitați neplăcerile.

Unele magazine au profesioniști în domeniul montajului. De obicei, oferă serviciul gratuit.

Perne pentru canapea
Puteți adăuga culoare unei canapele gri sau albe cu perne în culori mai strălucitoare, care sunt ușor de schimbat ulterior.

Câteva sfaturi care vă pot ajuta să cumpărați o canapea bună

  • Faceți mai întâi o cercetare online a modelului dorit. Veți obține informații despre stil, mărimi, înălțime și adâncime totală.
  • Verificați calitatea interioară a mobilierului. Cadrul sau scheletul canapelei este lipit sau asamblat? Care este tipul de material din care este realizat? Dacă este din lemn, aflați tipul și dacă piesele nu au noduri.
  • Verificați dacă picioarele sunt integrate în canapea sau ar trebui să fie înșurubate. Rețineți că acestea din urmă cauzează uneori probleme.
  • Verificați facilitățile de plată pe care le oferă magazinul.

Reduceți aceste greșeli când cumperi o canapea

Care a fost experiența voastră după ce ați cumpărat o canapea? Suntem siguri că vă veți descurca și mai bine data viitoare!

Rețineți că producătorii de mobilier de ultimă generație oferă adesea garanții de 2 ani pentru tapițerie și până la 5 ani pentru schelet. Canapele de acest tip costă puțin mai mult, dar merită întotdeauna investiția.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.