6 sfaturi pentru a curăța oglinzile casei
 

6 sfaturi pentru a curăța oglinzile casei

Aflați cum să aveți oglinzi strălucitoare, fără pete, cu câteva trucuri simple. Iată 6 opțiuni sigure!
6 sfaturi pentru a curăța oglinzile casei

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Oglinzile sunt un element central în majoritatea caselor. Pe lângă faptul că ne permit să ne vedem reflexia, acestea sunt un obiect de decor ce servește la generarea senzației de spații mai mari și mai luminoase. În acest articol, vă vom oferi cele mai bune sfaturi pentru a curăța oglinzile casei, pentru a nu rămâne pătate!

Uneori pare o odisee să ai oglinzi curate. Întotdeauna există o pată! Totuși, este posibil să nu aplicați produsele sau tehnica corectă.

Oglinzile chiuvetelor tind să se murdărească cu pastă de dinți sau stropi de apă, iar cele situate în sufragerie sau hol acumulează urme de grăsime și praf. Următoarele trucuri pentru acasă vă vor ajuta să curățați eficient oglinzile și să aveți sticla strălucitoare.

6 sfaturi pentru a curăța oglinzile casei

1. Faceți un amestec de curățare

Pentru a avea oglinzi curate, nu este necesar să cumpărați produse speciale scumpe. De fapt, puteți face un amestec acasă. Este nevoie doar de un recipient sau de o sticlă cu pulverizator pentru a amesteca apa, săpunul și oțetul.

Un strop de săpun este suficient. Totuși, dacă este vorba despre oglinzi cu multă murdărie și grăsime, folosiți detergent de vase.

Puteți să înlocuiți oțetul cu sucul a 3 lămâi. Acest amestec trebuie folosit imediat. În plus, dacă folosiți apă caldă, va fi mai ușor eliminați murdăria.

2. Folosiți ziare

Ziarul este un mare aliat pentru curățarea oglinzilor și a geamurilor. Acesta este un truc popular care a fost transmis din generație în generație.

Puteți folosi hârtia de ziar din magazinele de papetărie sau niște ziare vechi. Nu lasă urme, așa cum fac cârpele. În plus, este un instrument ieftin și ușor de obținut.

Puteți aplica un produs de curățat sticla sau amestecul de mai sus. Mai întâi, puneți puțin lichid pe oglindă folosind hârtie, având grijă să nu se ude prea mult. Apoi, frecați cu o altă hârtie.

Femeie care primește ziare
Nu aruncați ziarele. Oferiți-le o a doua utilizare pentru a curăța sticla și oglinzile din casă.

3. Folosiți cârpe din microfibră

O altă alternativă excelentă sunt cârpele din microfibră. Este un material care nu lasă urme sau pete pe oglinzi sau sticlă.

Microfibra poate fi folosită pentru o primă curățare în care îndepărtați praful, înainte de a aplica lichidul. Pe de altă parte, este un material excelent pentru uscare deoarece nu lasă urme.

4. Folosiți alcool

Alcoolul este un alt produs grozav pentru curățarea oglinzilor, în special a celor din baie, precum și a celor de dimensiuni mai mici. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să folosiți o cârpă din microfibră pentru a îndepărta praful sau particulele de murdărie.

Apoi, trebuie să puneți alcool pe petele pe care doriți să le curățați. Ștergeți cu mișcări circulare pentru a îndepărta petele și lăsați să se usuce.

Puteți dilua alcoolul industrial cu puțină apă, în raport de 70/30. Rezultatele vor fi la fel de bune.

5. Folosiți amoniac

Amoniacul este o altă opțiune pentru curățarea oglinzilor. Le oferă multă strălucire și funcționează bine pentru cele vechi.

Pentru a-l folosi, trebuie să faceți un amestec în părți egale cu apă caldă. Se aplica cu un prosop din microfibră și se șterge cu hârtie de ziar.

6. Folosiți un cartof

Deși sună surprinzător, cartofii pot fi folosiți pentru diverse trucuri de curățare în interiorul casei. Pentru a curăța oglinzile, trebuie să tăiați un cartof crud în jumătate și să frecați petele pe care doriți să le îndepărtați. Apoi, folosiți o cârpă din microfibră umezită cu oțet.

Cartofi cruzi

Trucuri suplimentare pentru a curăța oglinzile casei

Dacă aveți o oglindă veche, pătată de rugină, o radieră magică poate fi o modalitate excelentă de a îndepărta petele. Cu toate acestea, este o tehnică abrazivă; veți șlefui subtil oglinda. Vă rugăm să o utilizați cu prudență și să nu efectuați acest procedeu zilnic.

De asemenea, pentru a evita aburirea oglinzilor, aplicați puțină spumă de ras pe oglindă și întindeți-o cu o cârpă din microfibră. O altă modalitate este să faceți un amestec din alcool 96% și un strop de șampon, conform cărții Coeducație fizico-chimică.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.