Cum să cureți televizorul cu ușurință
 

Cum să cureți televizorul cu ușurință

La curățarea televizorului, este foarte important sa țineți cont de materialul din care este confecționat pentru a nu deteriora ecranul ca urmare a folosirii unor produse nepotrivite.
Cum să cureți televizorul cu ușurință

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Dacă v-ați întrebat vreodată cum să cureți televizorul cu ușurință, fără a apela la un produs de curățare generic care poate afecta ecranul, nu vă mai faceți griji. În continuare, vă vom oferi sfaturile de care aveți nevoie pentru a vă atinge obiectivul.

Rețineți că, deși sfaturile de mai jos pot fi aplicate în multe cazuri, este recomandat să țineți cont de caracteristicile dispozitivului și de instrucțiunile producătorilor privind curățarea și întreținerea.

Cum să cureți televizorul cu ușurință

Atunci când televizorul este oprit și lumina dezvăluie amprente, praf și murdărie, vă gândiți imediat să îl curățați cu o cârpă umedă și puțin detergent. Cu toate acestea, apar îndoieli. Cât de bine este să cureți televizorul cu produse din comerț?

Trebuie să folosiți puțin bumbac cu alcool sau mai bine o cârpă uscată? Cum rămâne cu spray-urile special concepute pentru ecrane?

Dacă nu aveți spray-uri special concepute pentru curățarea ecranelor computerelor și a altor dispozitive electronice, puteți recurge la sfaturile de mai jos.

Siguranța pe primul loc

Înainte de a începe să curățați televizorul, asigurați-vă că este deconectat. În plus, verificați în manualul televizorului dacă există recomandări specifice pentru acel model.

Utilizați cârpe curate din microfibră

Cum să cureți televizorul fără mare efort

Evitați să folosiți hârtie sau cârpe tradiționale. Aceste materiale sunt aspre și pot zgâria televizorul cu plasmă, LED sau LCD. Cârpele din microfibră sunt bune la ștergerea prafului și sunt folosite și pentru curățarea lentilelor ochelarilor. Este un material perfect de curățare, care nu lasă urme.

Multe modele de televizoare oferă la achiziție acest tip de cârpă. Dacă mai aveți un televizor vechi cu ecran de sticlă, îl puteți curăța cu ușurință cu o cârpă din microfibră umezită cu puțin detergent de geamuri.

Nu pulverizați direct produsul

Folosiți întotdeauna o cârpă. În mod ideal, aceste ecrane ar trebui curățate uscat; încercați să evitați cârpele umede, cu excepția cazului în care este absolut necesar. În cazul televizoarelor moderne, se recomandă apa distilată pentru curățarea ecranelor; nu folosiți produse cu alcool sau abrazive.

Dacă aveți un televizor în bucătărie, cu siguranță acesta se va murdar mai mult din cauza vaporilor, fumului și grăsimii. Pentru acele pete mai dificile, folosiți un strop de oțet și o cârpă din microfibră.

Pentru ca efectul să dureze mai mult, este indicat ca televizorul să nu stea în zone cu curenți de aer.

Nu folosiți forță excesivă când curățați televizorul

Curățați cu atenție suprafețele, deoarece materialele sunt mai delicate decât cristalele de acum mulți ani. Faceți mișcări orizontale și lăsați întotdeauna ecranul să se usuce.

În cele din urmă, treceți peste zona de bază a televizorului. Păstrați întotdeauna cârpele doar pentru această sarcină.

Aveți grijă când curățați ecranul pentru a nu-l deteriora

Televizor așezat pe comodă

 

Televizoarele s-au schimbat foarte mult de-a lungul anilor. Dezvoltarea tehnologică ne-a determinat să avem ecrane de înaltă calitate, care ne permit să vedem orice detaliu al filmelor sau al serialelor care ne plac cel mai mult.

Televizoarele pot fi realizate din diferite materiale, printre care se remarca LED-ul, LCD-ul sau plasma. Televizoarele cu tub au dispărut și nu mai au ca element principal un cristal.

Ecranele de astăzi sunt fragile și au nevoie de altă îngrijire. În plus, unele dintre ele sunt tactile, așa că va fi necesar să le curățați mai des. Prin urmare, puneți în practică aceste sfaturi pentru a îmbunătăți durata de viață a televizoarelor.

Faceți ecranul televizorului „ca nou”

Iată câteva tehnici folosite astăzi pentru a îmbunătăți igiena ecranelor. Fără îndoială, este o modalitate simplă și eficientă pentru ca imaginea să fie perfectă.

De asemenea, nu ezita să aplicați aceste sfaturi pentru restul ecranelor din casă, fie că sunt computere, telefoane mobile, laptopuri sau tablete.

În cele din urmă, amintiți-vă că să curățați ecranul televizorului o dată pe săptămână. Nu va mai acumula la fel de multă murdărie și va rezista mai mult!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.