Sfaturi pentru alegerea tăbliei de pat ideale
 

Sfaturi pentru alegerea tăbliei de pat ideale

O tăblie de pat poate fi complementul ideal pentru dormitor. Adaugă personalitate, protejează peretele de frecare și ajută la izolarea termică. Cum trebuie aleasă?
Sfaturi pentru alegerea tăbliei de pat ideale

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Când vine vorba de decorarea camerei, toate detaliile sunt importante. Prin urmare, pentru alegerea tăbliei de pat ideale, este necesar să luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi materialul, designul și forma. În prezent, există o mare varietate de tăblii de pat care se remarcă prin detaliile personalizate și funcționalitate.

La intrarea în dormitor, tăblia este una dintre primele piese care ne atrag atenția. Din acest motiv, alegerea nu este simplă. În continuare, vă prezentăm mai multe recomandări importante!

Sfaturi pentru alegerea tăbliei de pat ideale

Alegerea tăbliilor de pat poate fi punctul de plecare pentru decorarea camerelor. Datorită multiplelor modele, țesături și culori, sunt ideale pentru a implementa orice stil — elegant, modern, nordic — în spațiul de odihnă.

De fapt, mulți producători oferă opțiunea de a le personaliza, ceea ce ușurează adaptarea și transformarea lor într-o piesă funcțională. Dincolo de estetică, trebuie avut în vedere faptul că aceste elemente au mai multe scopuri: de exemplu, vă permit să evitați zgârieturile și petele de pe perete. În plus, protejează împotriva frigului din perete și împiedică mișcarea pernei.

Deci, ce detalii trebuie luate în considerare pentru a alege cea mai potrivită tăblie de pat? Ei bine, deși totul depinde de preferințele individuale, există câteva sfaturi generale care pot fi luate în considerare înainte de a opta pentru un model sau altul.

Materialul pentru tăblie

Unul dintre primele detalii de care trebuie sa țineți cont pentru a alege cea mai buna tăblie este materialul de fabricație. Există tăblii din lemn, tapițate cu bumbac sau in sau din fier forjat. Fiecare oferă un stil diferit decorului.

Lemnul, fiind natural, creează o atmosferă caldă și primitoare. Tăbliile din fier forjat sunt ideale pentru iubitorii stilului vintage . Tapițeria este versatilă și poate fi integrată în diverse stiluri de decorare. Pentru asta trebuie să aveți în vedere culoarea sau imprimeul. Acesta din urmă este ideal pentru camerele copiilor.

Dacă vă place stilul romantic sau elegant, tapițeria din catifea este o opțiune bună. Tonul strălucitor conferă un aer luxos. Tăbliile din fier forjat sunt ideale pentru spații în stil rustic sau clasic.

Mărimea

În ceea ce privește dimensiunea, există două considerații. În primul rând, dimensiunea camerei: dacă alegeți o tăblie prea mare pentru un spațiu foarte mic, nu va mai exista loc pentru alte accesorii, precum rafturi sau tablouri. Dacă alegeți o tăblie prea mică, aceasta va arăta inestetic. Cel mai bine este să luați măsuri înainte de a merge la cumpărături.

Funcţionalitatea

Acesta este unul dintre cele mai importante detalii atunci când alegeți o tăblie de pat, mai ales când dormitorul nu are mult spațiu. La ce se referă funcționalitatea? Concret, sunt întrebuințările accesoriului dincolo de funcția sa decorativă. În acest caz, există caracteristici care sporesc utilitatea. De exemplu:

  • Tăblie cu spătar suplimentar: pentru cei care nu vor să aibă multe perne în pat.
  • Noptiere: în funcție de spațiul din încăpere, puteți alege o tăblie cu noptiere incorporate. Vă permit să aveți sertare la îndemână pentru a depozita diferite elemente.
  • Tăblie cu organizator: conține rafturi pe care pot fi amplasate obiecte precum ceasul deşteptător, cărţile, etc.
  • Cu depozitare ascunsă: este un tip de tăblie care integrează două sau mai multe compartimente de depozitare. Are uși glisante, astfel încât să nu se vadă ce este depozitat in interior.

Recomandări finale pentru alegerea unei tăblii bune

Pe lângă sfaturile anterioare, nu uitați să luați în considerare și alte detalii, precum culoarea, finisajele, grosimea și sistemul de instalare. Toate acestea vă pot ajuta să luați o decizie bună.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.