5 greșeli când îți cureți fața care îmbătrânesc pielea
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Îngrijirea pielii este o sarcină simplă care poate garanta un aspect tineresc pentru mulți ani . Cu toate acestea, este posibil să nu acorzi o atenție adecvată actului de curățare a feței. Te-ai gândit la asta? Descoperă 5 greșeli pe care le faci când îți cureți fața și care îmbătrânesc pielea!
Multe persoane uită să se demachieze sau să se spele pe față pentru a elimina impuritățile. Pe termen lung, acest lucru poate afecta sănătatea și aspectul zonei.
În continuare, îți vom explica cele mai frecvente greșeli pe care le faci când îți cureți fața și care adaugă ani aspectului pielii. Poate că vei înțelege de ce primele riduri sau pete au apărut fără un motiv evident.
5 greșeli când îți cureți fața care îmbătrânesc pielea
1. Nu te obosești să-ți cureți fața
Cea mai comună greșeală este să sari peste procesul de curățare. S-ar putea să crezi că nu este mare lucru să mergi la culcare imediat ce ajungi acasă. La urma urmei, vei face duș a doua zi dimineața și vei elimina deșeurile.
Problema este că dormitul face ca machiajul, poluarea și murdăria care se acumulează pe față să murdărească pielea. Acest lucru facilitează apariția acneei, potrivit Clinicii Mayo.
Recomandarea este ca, la fiecare 10 ore, să cureți pielea feței. Acest lucru s-ar putea traduce mai mult sau mai puțin la o dată dimineața și o dată seara. Nu trebuie să te complici. Spală-ți bine fața cu apă și săpun neutru.
În cazul în care preferi ceva mai hidratant, încearcă această loțiune:
Ingrediente
- ½ cană de ceai de mușețel (125 ml)
- 2 linguri de apă de castraveți (30 ml)
- 2 linguri de gel de aloe vera (30 g)
Ce ar trebui să faci?
- Amestecă toate ingredientele și păstrează-le într-o sticlă cu pulverizator.
- Aplica o cantitate suficientă și curăță-ți fața cu mișcări circulare cu ajutorul unei dischete de bumbac.
- Termină prin clătire cu puțină apă și mergi la culcare.
Citește și: 8 greșeli în machiajul ochilor și cum să le eviți
2. Nu aplici niciodată un scrub
Spuneam mai devreme că cea mai frecventă greșeală este lipsa curățării, dar acesta este doar primul pas. Scrub-ul are funcția de a elimina toxinele și murdăria care se acumulează în straturile profunde ale pielii.
În mod ideal, ar trebui să utilizezi un exfoliant conceput pentru tipul tău de piele. În acest fel, vei putea curăța și trata cele mai frecvente probleme.
- Dacă ai pielea sensibilă, trebuie să aplici un exfoliant delicat și hidratant.
- Dacă ai tenul gras, este necesar să folosești un produs care să țină sub control problema fără să îți deshidrateze pielea.
Se recomanda aplicarea scrubului o dată pe săptămână. Cu toate acestea, este recomandat să consulți mai întâi medicul dermatolog în cazul în care există o problemă sau contraindicație.
3. Te speli pe față doar o dată pe zi
Chiar dacă te-ai spălat pe față și te-ai demachiat cu o seară înainte, în fiecare dimineață ar trebui să o faci din nou. Ține cont de faptul că, în timp ce dormi, pielea se regenerează și se poate murdari după contactul cu perna sau cearceafurile.
În cazul în care pielea ta este foarte grasă sau ai fost la sală, spală-te pe față pentru a îndepărta reziduurile acumulate . Dacă pielea ta este foarte uscată, aplică puțină cremă hidratantă după ce te-ai spălat pentru a nu agrava problema.
4. Schimbi produsele foarte repede
Dacă ai încercat mai multe produse pentru curățarea tenului și niciunul nu te ajută să obții aspectul dorit, probabil ai făcut și tu această greșeală. Din păcate, ne grăbim și vrem să arătăm bine în doar câteva minute. Însă, atât produsele din comerț, cât și cele naturale, trebuie aplicate de mai multe ori pentru a-și face efectul.
Perioada minimă de utilizare a unui produs este de patru săptămâni. Efectele importante pot fi observate abia după șase săptămâni. În plus, este necesar să aplici produsul în mod consecvent.
Dacă aplici un gel de curățare care promite să-ți curețe bine porii și îl schimbi în fiecare săptămână, s-ar putea să nu vezi niciodată efectul. Lasă pielea să se adapteze la ingrediente și profită cu adevărat de ele!
5. Folosești prea multe produse în același timp
Care este rutina ta de înfrumusețare? Trebuie să alegi un singur produs pentru fiecare nevoie.
Când folosești mai multe produse în același scop, poți irita pielea. Dacă ai îndoieli, cel mai bine este să consulți mai întâi medicul dermatolog și să-i ceri să-ți recomande o opțiune care se potrivește nevoilor tale.
Citește și: 9 greșeli de evitat la aplicarea machiajului buzelor
Evită aceste greșeli când îți cureți fața
Deși îmbătrânirea pielii este un proces care nu poate fi inversat, o poți face să arate mai bine. Pentru aceasta, este foarte important să respecți rutina de curățare.
Nu uita că este esențial să bei multă apă, să adopți o dietă sănătoasă și echilibrată și să eviți obiceiurile dăunătoare, precum consumul de alcool și tutun.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Tiwle, D. K. S. and R. (2016). Formulation and characterization of herbal face wash/scruber. European Journal of Pharmaceutical and Medical Research.
- Gabel, S. L. (2001). “I wash my face with dirty water”: Narratives of disability and pedagogy. Journal of Teacher Education. https://doi.org/10.1177/0022487101052001004
- McCauley, A. P., Lynch, M., Pounds, M. B., & West, S. (1990). Changing water-use patterns in a water-poor area: Lessons for a trachoma intervention project. Social Science and Medicine. https://doi.org/10.1016/0277-9536(90)90129-G
- Clínica Mayo. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/acne/symptoms-causes/syc-20368047
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.