În ce constă pregătirea pentru naștere?
 

În ce constă pregătirea pentru naștere?

Planificarea este esențială atunci când te pregătești pentru ziua nașterii, deoarece îți permite să faci față situației cu mai puțină frică și anxietate.
În ce constă pregătirea pentru naștere?

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Se apropie ziua nașterii. Este important să fii foarte bine pregătită. La urma urmei, este posibil să apară unele situații care nu au fost planificate în prealabil în timpul nașterii copilului. În ce constă pregătirea pentru naștere?

Este vorba despre prevederea posibilelor situații care pot apărea. Prin urmare, în acest articol, vrem să te ajutăm să te pregătești pentru a face față unor situații care nu vor fi deloc problematice dacă planifici lucrurile din timp. Chiar și în cazul unor evenimente neașteptate, planificarea din timp te poate ajuta să-ți păstrezi calmul.

De este importantă pregătirea pentru naștere?

Nașterea este un proces care experimentat în unitățile spitalicești, unde se oferă îngrijire specifică și profesională atât mamei, cât și copilului. Prin urmare, principalul lucru este să te relaxezi. Unde vei fi mai bine decât în spital? Profesioniștii vor avea grijă de tine cu sârguință și probabil că vei avea alături de tine și oamenii pe care îi iubești cel mai mult.

Când să mergi la spital

În primul rând, este vital să cunoști cele mai frecvente simptome care apar înainte de naștere. În acest fel, vei putea discerne între semnele care indică faptul că travaliul a început deja.

Printre cele mai frecvente semne se numără contracțiile și dilatarea colului uterin. Acestea sunt însă semne pe care doar personalul medical le poate verifica.

Medic care are grijă de o gravidă

 

Iată o listă scurtă a simptomelor comune pe care le poți observa. Dacă ai două sau mai multe, mergi la spital.

  • Dureri abdominale sau disconfort constant
  • Presiune în zona pubiană
  • Încordare a abdomenului
  • Pierdere de lichid
  • Secreții vaginale abundente
  • Pete închise la culoare din cauza dopului de mucus

Diferența dintre travaliul fals și cel adevărat

Este important să diferențiezi travaliul falsă de cel real. Potrivit Ghidului profesional pentru educația materno-paternală în sarcină și naștere, acestea se diferențiază ușor.

În primul caz, contracțiile sunt neregulate și durează mai puțin de un minut. Există, de asemenea, disconfort în zona de sub regiunea ombilicală, între fosele iliace (hipogastru) și în regiunea inghinală. Această durere este ameliorată prin odihnă sau mers ușor.

În schimb, în cazul travaliului adevărat, contracțiile sunt regulate, cu frecvență, durată și intensitate mai mari. Nu dispar odată cu repausul. De asemenea, există disconfort în zona lombară, care se extinde în zona abdominală.

În ce circumstanțe ar trebui să soliciți imediat asistență medicală?

Situații de risc înainte de ziua nașterii

Iată câteva semne la care trebuie să fii atentă, deoarece ar putea indica situații riscante:

  • Lichidul amniotic verzui, gălbui sau maroniu
  • Sângerare asemănătoare menstruației ce poate indica o posibilă rupere a placentei
  • Contracții uterine puternice care nu dispar
  • Absența mișcărilor fetale
  • Febră mai mare de 38 °C

Contracții

Contracțiile sunt intense, crescând durerile care sunt localizate în regiunea lombară sau fosele iliace. Apar la fiecare 5 minute în timpul nașterii, chiar și în poziție culcată.

Contracții în pregătirea pentru naștere

 

În plus, contracțiile Braxton-Hicks pot apărea și atunci când există întărirea abdomenului și apoi relaxarea uterului. În acest caz, este important să mergi la spital, așa cum au explicat cercetările efectuate în 2018 de Universidad Peruana Unión.

Ruptura sacului amniotic

Un alt semn de care ar trebui să ții cont este ruptura sacului amniotic. Dacă pierzi o cantitate mică de lichid, este posibil să se fi rupt apa. De asemenea, acordă atenție densității și culorii fluidului.

Dacă lichidul este deschis la culoare și apos, poți simți bebelușul mișcându-se și nu ai contracții uterine, acest lucru este normal, dar ar trebui sa mergi cât mai repede la spital.

Dacă lichidul este de culoare galbenă, roșie sau verde, înseamnă că începe travaliul. De fapt, ar trebui să mergi la camera de gardă cât mai curând posibil.

Fă-ți valiza din timp în pregătirea pentru naștere

Pregătirea pentru naștere ar trebui să includă o valiză ușor de gestionat la spital. Trebuie să fie gata înainte de a 37-a săptămână de sarcină pentru a evita împachetarea cu presiune și grabă.

Bagaje în pregătirea pentru naștere

 

Acum… Ce ar trebui să conțină această valiză? Iată o scurtă listă a articolelor esențiale, conform unui articol publicat de Revista Psicología y Salud. Ia notițe!

  • Documente personale oficiale: carte de identitate, carduri de asigurări sociale, etc.
  • Haine confortabile: papuci, șosete, un halat călduros, etc.
  • Articole de igienă: săpun, periuță de dinți, pastă de dinți, deodorant, cremă, șampon, perie de păr, un prosop, dischete de bumbac, etc.
  • Lenjerie: sutiene pentru alăptare, chiloți confortabili cu talie înaltă, etc.
  • Haine și articole de igienă pentru bebeluși: scutece, cămăși, șosete, căciuli, etc.
  • Telefon: un power bank și un încărcător, precum și numerele de contact esențiale.

Dacă ai întrebări despre pregătirea pentru naștere, contactează medicul

Uneori, chiar dacă au informații, femeilor le este greu să recunoască propriile simptome sau semnificația anumitor senzații. Din acest motiv, îți recomandăm să te adresezi medicului pentru a clarifica orice întrebare despre simptomele pe care le ai.

S-ar putea să te intereseze...
Riscurile și beneficiile nașterii lotus
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Riscurile și beneficiile nașterii lotus

Multe femei consideră că nașterea modernă nu mai este emoțională și spirituală. Care sunt riscurile și beneficiile nașterii lotus?




Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.