Informații despre cursurile de pregătire a nașterii
Ești în ultima etapă a sarcinii și simți neliniște și frică? Dacă da, ai nevoie de informații despre cursurile de pregătire a nașterii.
Reține că astfel de sentimente sunt frecvente în rândul femeilor însărcinate. Din acest motiv, mulți medici recomandă participarea la cursuri pe parcursul ultimelor luni ale perioadei de gestație. Acolo, vei putea vorbi cu o moașă, o asistentă sau o altă persoană care îți poate răspunde la orice întrebare. De asemenea, îți vei putea petrece timpul cu alte femei însărcinate.
În articolul de astăzi, îți vom oferi cele mai importante informații despre cursurile de pregătire a nașterii. De asemenea, îți vom spune cui se adresează acestea și când este cazul să te înscrii la ele.
Informații despre cursurile de pregătire a nașterii: ce sunt acestea?
După cum sugerează și numele, scopul acestor cursuri este să te pregătească pentru naștere. Cu toate acestea, cursurile merg mult mai departe. Un curs de pregătire a nașterii este un punct de întâlnire unde femeile însărcinate pot primi răspunsuri la întrebările lor, pot compara experiențe și primi și oferi tot felul de sfaturi.
Desigur, se va discuta despre naștere, dar și despre:
- Metode de alăptare
- Depresie postpartum
- Cum să ai grijă de un nou-născut
- Sex după sarcină
- Cum ar putea reacționa fratele mai mare
Citește mai mult:
Când trebuie să mergi la cursuri de pregătire a nașterii
Femeile însărcinate încep să participe la cursurile de pregătire pentru naștere în jurul celei de-a 30-a săptămâni de gestație. De regulă, cursurile au loc o dată pe săptămână și durează între 1 1/2 și 2 ore. Desigur, acest lucru depinde de orașul în care locuiești.
Discută cu medicul tău pentru a obține informații despre cursurile locale și, de asemenea, despre cel mai bun moment pentru a începe să mergi la acestea. Dacă există un risc de naștere timpurie (de exemplu, în cazul gemenilor), medicul obstetrician te va sfătui să începi cursul de pregătire mai devreme.
Ce includ cursurile de pregătire pentru naștere?
Practic, cursul este împărțit în trei secțiuni: o secțiune informativă, una practică și una interactivă. Fiecare curs atinge cele trei secțiuni. În acest fel, nu vei participa doar la una sau alta, ci, în schimb, vei învăța despre toate aspectele nașterii și vei interacționa cu alte mame, în timp ce te antrenezi pentru nașterea ta.
Iată fiecare secțiune pas cu pas:
1. Secțiunea informativă
De obicei, fiecare curs începe cu o parte informativă în care moașa sau un alt profesionist este responsabil de prezentarea unui subiect de interes pentru viitoarele mame, cum ar fi:
- Dezvoltarea unui bebeluș de la concepție până la naștere.
- Verificări de sănătate pentru copil și situații în care trebuie să mergi la camera de primiri urgențe.
- Programul de imunizare.
- Cum să schimbi un scutec și cum să speli copilul.
- Modul potrivit de a lua temperatura copilului și de a determina dacă are febră.
- Planul nașterii.
- Diferitele faze ale travaliului și diferența dintre contracțiile Braxton Hicks și contracțiile nașterii.
- Cum să alăptezi și la ce să te aștepți.
- Existența și simptomele depresiei postpartum.
- Ce așteptări să ai de la soț.
- Relația simbiotică dintre mamă și copil.
- Metode contraceptive recomandate în timpul alăptării.
Citește mai mult:
2. Secțiunea practică
În această etapă, moașa te va învăța tehnicile de respirație adecvate pentru diferitele faze ale nașterii. Trebuie să știi că respirația variază în timpul contracțiilor și al împinsului. Acest lucru este fie pentru a diminua durerea, fie pentru a ajuta la expulzarea copilului.
De asemenea, instructorul te va învăța despre exercițiile Kegel, o serie de relaxări și contracții musculare care te ajută să-ți antrenezi podeaua pelvină pentru a preveni sau reduce scurgerile de urină după naștere.
Nu în ultimul rând, vei învăța exerciții și întinderi pentru a-ți mișca puțin corpul și pentru a alina orice disconfort ce poate apărea la nivelul spatelui.
3. Secțiunea interactivă
Cursul de pregătire pentru naștere este o modalitate excelentă de a fi în contact cu femei care trec prin aceeași experiență. Este deosebit de important să îți poți exprima îndoielile și preocupările și să primești sfaturi de la oameni cu experiență. Secțiunea finală, secțiunea interactivă, este despre toate aceste lucruri.
Concluzii
Deși ne-am referit la mame în tot acest articol, și rolul partenerului lor este foarte important. Și acesta ar trebui să participe la cursurile de pregătire pentru naștere, dacă este posibil.
Cursurile de pregătire pentru naștere sunt o modalitate excelentă de a înțelege mai bine semnificația nașterii și a maternității. Vei fi mai încrezătoare dacă știi la ce să te aștepți. Instructorii vor fi alături de tine pas cu pas. Nu ezita să pui orice întrebare care te macină!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- MedlinePlus. Los ejercicios de Kegel. https://medlineplus.gov/spanish/ency/patientinstructions/000141.htm
- MedlinePlus. La depresión post-partum. https://medlineplus.gov/spanish/postpartumdepression.html
- Salut, G. de catalalunya. D. de. (2009). Educación maternal: preparación para el nacimiento. Generalitat de catalalunya.Departament de Salut. https://doi.org/978-84-393-8211-9
- Valldaura, I. (2006). Preparación para el parto. Farmacia Profesional.
- Salut, G. de catalalunya. D. de. (2009). Educación maternal: preparación para el nacimiento. Generalitat de catalalunya.Departament de Salut. https://doi.org/978-84-393-8211-9
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.