Învață cum să prepari vinete pane
Există multe modalități de a prepara vinete. Dacă îți place această legumă, citește în continuare. În cele ce urmează, îți arătăm cum să prepari vinete pane, un preparat cu care îți vei impresiona familia și prietenii invitați la masă.
Vinetele sunt folosite în bucătăriile tradiționale ale multor țări și sunt foarte apreciate în numeroase culturi. Partea cea mai bună este că le poți prepara în diverse moduri, la rotisor, călite, prăjite sau coapte în cuptor.
Vânata este bogată în flavonoide care îmbunătățesc pigmentul pielii și au proprietăți antioxidante. Prin urmare, nutriționiștii recomandă consumul acestui aliment pentru prevenirea bolilor cardiovasculare degenerative și chiar ca adjuvant în tratarea cancerului.
Oricum ai alege să le gătești, vinetele sunt foarte sănătoase. Poți încerca mai multe trucuri culinare pentru a le oferi savoare. Unul dintre acestea ar fi folosirea condimentelor tale preferate.
Dar ce înseamnă pane? Această tehnică culinară constă în prăjirea legumelor, a cărnii roșii sau de pui și a peștelui în ulei, unt sau untură după ce au fost date prin pesmet.
Desigur, nu este neapărat nevoie să folosești pesmet. Dacă dorești, poți folosi făină de grâu sau mălai.
Îți garantăm că vinetele pregătite în acest fel sunt foarte gustoase. Nu ai nimic de pierdut! Învață chiar astăzi cum să prepari vinete pane!
Te-ar putea interesa și:
Cum să prepari vinete pane
Vinetele pane reprezintă un preparat excelent pentru vegetarieni. Însă nu uita că, dacă nu prăjești bine vinetele, acestea vor rămâne tari și greu de mâncat. Tocmai de aceea îți împărtășim un truc care te va ajuta să înmoi bine vinetele pentru a le putea servi cu plăcere.
Dacă ești în căutarea unei rețete pur vegetariene sau vegane, vinetele pane sunt alegerea ideală. Poți consuma acest preparat cu orice garnitură dorești. Câteva recomandări ar fi orezul, quinoa sau pastele. Dacă optezi pentru ultima variantă, taie vânata cubulețe, în loc de felii și adaugă orice sos dorești.
Ingrediente
- 2 vinete mari
- 1 cană de pesmet (150 g)
- 2 linguri de sare (30 g)
- 1 lingură de piper (15 g)
- ½ lingură de pătrunjel uscat (8 g)
- 2 linguri de oțet balsamic (30 ml)
- ¼ cană ulei de măsline (40 ml)
- 1½ cană de apă (300 ml)
Mod de preparare
Multe persoane se feresc de vinete din cauza gustului lor ciudat. Însă totul depinde de modul de gătire și de ingredientele folosite pentru asezonare. Iată cum să prepari vinete pane care sigur vor fi pe placul tuturor:
1. Taie vinetele în felii cu o grosime de aproximativ 2,5 cm.
2. Într-un bol mare, toarnă apa și adaugă o lingură de sare. Pune feliile de vinete în apă și lasă-le să se înmoaie puțin. În acest fel, te asiguri, de asemenea, că vinetele nu vor absorbi la fel de mult ulei, ceea ce înseamnă că vor fi mai suculente.
3. Într-un alt castron, amestecă oțetul balsamic, restul de sare, piperul și pătrunjelul.
4. După ce feliile de vinete s-au înmuiat puțin, pune-le în amestecul preparat și lasă-le la marinat în jur de 15 minute.
5. Presară pesmetul pe o farfurie separată și dă bine feliile de vinete prin el.
6. Prăjește vinetele în puțin ulei de măsline. Nu îți face griji în privința uleiului. Așa cum am menționat deja, vinetele nu vor absorbi o cantitate prea mare, întrucât s-au înmuiat în apă înaintea prăjirii.
7. Savurează vinetele pane cu o garnitură la alegere.
Îți recomandăm să citești și:
Alte ponturi
- Dacă vrei ca feliile de vinete să fie crocante, trebuie să le ții în congelator cu cel puțin 30 de minute înainte de a le asezona și a le prăji.
- Poți înlocui uleiul de măsline cu ulei de cocos. Acesta din urmă va oferi vinetelor pane un gust dulceag.
- Nu trebuie să folosești neapărat oțet balsamic. Deși acesta dă un gust acru foarte plăcut, poate fi înlocuit fără probleme cu sos Worcestershire sau sos de soia.
- Dacă nu ești amator de prăjeli, poți adapta rețeta pentru a pregăti vinete gratinate, un preparat mult mai sănătos.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- NESTLÉ ECUADOR. (2010). Recetario.
- Rotino, G. L., Sala, T., & Toppino, L. (2014). Eggplant. In Alien Gene Transfer in Crop Plants, Volume 2: Achievements and Impacts. https://doi.org/10.1007/978-1-4614-9572-7
- Ullio, L. (2003). Eggplant growing. NSW Agriculture.