Jennifer Aniston și încercările eșuate de FIV
 

Jennifer Aniston și încercările eșuate de FIV

Celebra actriță Jennifer Aniston a mărturisit recent că a încercat să devină mamă prin fertilizare in vitro, dar nu și-a atins scopul. Ce a învățat din proces?
Jennifer Aniston și încercările eșuate de FIV
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 17 noiembrie, 2022

Cea mai recentă mărturisire a lui Jennifer Aniston a lăsat fanii cu gura căscată. Jennifer Aniston a mărturisit că a trecut prin mai multe procese de fertilizare in vitro sau FIV pentru a deveni mamă. Cu toate acestea, nu și-a atins scopul. Totuși, actrița a spus că această situație a făcut-o mai puternică.

Vestea vine după decenii de speculații în care s-a spus că nu a vrut să fie mamă. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre această poveste și despre marea lecție pe care ne-o oferă!

Jennifer Aniston a vorbit despre dorința ei de a fi mamă și procedura FIV

Jennifer Aniston a avut mari succese de-a lungul carierei sale în actorie. În ciuda talentului ei dovedit, mulți au criticat-o pentru că nu este mamă. Recent, actrița a mărturisit într-un interviu că a încercat să rămână însărcinată în mai multe rânduri. A mers chiar și la fertilizare in vitro (FIV), dar nu a reușit.

Deși această afirmație a fost o bombă, protagonista unor comedii precum Friends a mers mai departe și a vorbit despre costul dureros din punct de vedere emoțional.

A fost foarte greu. Treceam prin FIV, beam ceaiuri chinezești, făceam orice. Aș fi dat orice ca cineva să-mi fi spus mai devreme: „Îngheață-ți ovulele. Fă-ți o favoare”. Nu a fost așa. Timpul meu a trecut.

~ Jennifer Aniston vorbind cu Allure ~
Actrița Jennifer Aniston
În ciuda speculațiilor nefondate, știm acum că actrița și-a dorit să fie mamă.

Multe speculații

Actrița a spus că oamenii credeau că i-a păsat doar de carieră. Mulți au speculat că soțul a părăsit-o pentru că nu voia să aibă copii. Acestea au fost doar minciuni. În plus, a vorbit despre atitudinea greșită pe care o au o mulți cu privire la femei și maternitate.

Actrița a făcut pace cu ea însăși

În cele din urmă, Aniston a declarat că a reușit să facă pace cu situația și că a devenit o femeie mai puternică. „Eu nu regret nimic. De fapt, acum mă simt mai ușurată. Nu trebuie să mă mai gândesc la asta.” Actrița nu își critică deciziile trecute.

Mă simt mai bine decât la 20, 30 sau 40 de ani. Trebuie să încetăm să mai spunem lucruri rele.[/atomik – citat]

Instrument pentru procedura FIV
Procesul FIV nu este același la toate femeile și rata de succes este în jur de 25%.

Ce este FIV?

După cum a explicat Clinica Mayo, fertilizarea in vitro (FIV) reprezintă o serie de proceduri complexe utilizate pentru a îmbunătăți fertilitatea sau a preveni problemele genetice și pentru a ajuta la conceperea unui copil. Succesul tău depinde de factori precum următorii:

Acest proces este atât de complex, încât are o rată de succes de 20-25% per ciclu. Pentru femeile cu vârsta peste 35 de ani, șansele scad și mai mult.

Unele dintre efectele secundare sunt următoarele:

Pe lângă frustrarea femeilor care nu pot concepe un copil și efectele hormonale cauzate, studiile arată că, pe măsură ce tehnicile FIV au devenit mai populare, riscurile au crescut. În orice caz, în prezent, se aplică tehnici și proceduri pentru a le reduce.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.