Jocuri și exerciții pentru întărirea brațelor copiilor
Exercițiile fizice sunt esențiale pentru buna dezvoltare fizică a copiilor. Cea mai bună opțiune sunt jocurile. În acest articol, ne vom concentra pe o serie de exerciții distractive care ajută la întărirea brațelor copiilor.
Exercițiile sunt importante pentru a obține o dezvoltare armonioasă a întregului corp. De obicei, se acordă prea multă atenție părții inferioare a corpului, iar brațele sunt lăsate în plan secundar. Întărirea brațelor este legată de dezvoltarea stabilității umerilor și a centurii pectorale. Acest lucru este esențial pentru postură și, de asemenea, pentru dezvoltarea abilităților motorii fine și a scrisului.
Forța părții superioara a corpului copiilor, inclusiv stabilitatea umerilor, trebuie dezvoltată prin expunerea la o gamă largă de activități motorii brute.
Jocuri în parc pentru dezvoltarea brațelor
În locurile de joacă există multe oportunități pentru copii de a-și întări brațele. Acolo, copiii au adesea posibilitatea de a legăna, atârna, cățăra, trage și împinge, printr-o gamă largă de opțiuni. Acestea includ bare înalte, frânghii și plase.
Jocul liber în parc oferă copilului posibilitatea de a explora diferite mișcări și de a experimenta din nou și din nou. În plus, îi permite și să interacționeze cu alți micuți, să improvizeze jocuri sau pur și simplu să învețe de la alții.
Parcul oferă o altă serie de opțiuni de dezvoltare psihomotorie pentru copii, cum ar fi musculatura inferioară a corpului, echilibrul și învățarea tiparelor spațiu-timp, printre altele.
Descoperiți: Ce sunt abilitățile fizice condiționate?
Jocuri de aruncare pentru întărirea brațelor copiilor
Aruncarea este un tip de activitate fizică care întărește nu numai brațele copiilor, ci și trunchiul. Orice joc sau sport care presupune aruncarea sau lovirea cu mâna a unui obiect în mișcare dezvoltă și tonifică această zonă. În această categorie sunt incluse jocurile cu mingea și cele cu racheta sau alte obiecte similare.
Jocurile pot fi adaptate la vârsta copilului și, de asemenea, la circumstanțe. Activități atât de simple precum aruncarea cu pietre în râu implică o muncă intensă a brațelor.
Provocați copilul să folosească ambele brațe. În caz contrar, va folosi mereu cu mâna dominantă, ceea ce poate provoca un anumit tip de dezechilibru muscular pe termen mediu sau lung.
Jocuri acasă pentru întărirea brațelor copiilor
Acasă, puteți juca multe jocuri care îi ajută pe copii să-și întărească mușchii brațelor și ai trunchiului sau puteți propune activități fizice educative. Câteva idei includ:
- Deplasarea printr-un tunel pe burtă, folosind brațele: cu puțină creativitate, puteți crea curse sau vă puteți juca de-a v-ați ascunselea. Explorați diferite posibilități de mișcare: cu picioarele întinse, cu picioarele îndoite, etc.
- Jocuri de aruncare la sol: aceste tipuri de jocuri pot fi jucate în picioare sau în orice altă poziție. Mingea sau obiectul aruncat trebuie să ajungă la nivelul solului.
- Treburi casnice: cereți-le copiilor să facă diverse treburi care le solicită brațele. De exemplu, pot ajuta la golirea rafurilor, la ridicarea și coborârea obiectelor sau la mutarea lor. De asemenea, pot pune cumpărăturile la locul lor.
Recomandăm: Exercițiile crossfit pentru copii: beneficii
Spoturi pentru întărirea brațelor în copilărie
Sporturi precum baschetul, handbalul sau tenisul favorizează, printre altele, întărirea trunchiului. Există și alte opțiuni care se concentrează mai mult pe brațe, umeri și spate. Tirul cu arcul, alpinismul sau tenisul de masă sunt opțiuni foarte interesante pentru întărirea brațelor la copii.
Ceea ce ajută cel mai mult la dezvoltarea fizică a copiilor este posibilitatea de a se juca după bunul plac în medii controlate. Parcul oferă posibilități infinite pentru copii. În plus, trebuie să li se ofere posibilitatea de a face un anumit sport dacă doresc.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Espinosa, M., and M. Carlos. “Lanzamiento de pelota con el miembro superior derecho e izquierdo en niños y niñas entre los 3 y 12 años de edad.” Revista Española de Antropología Física 30 (2009): 39-50.
- Chavez Diego, Erika Avalos, and Rocio Valdivia Fierro. “Ejercicios motrices en el desarrollo de la coordinación óculo manual de los niños y niñas de 4 y 5 años en la Institución Educativa Inicial N° 568 Pucarumi.” (2015).
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.