Lucruri esențiale pe care le înveți după ce devii mamă
De câte ori ai auzit o femeie spunând că a învățat multe lucruri noi după ce a devenit mamă? Această călătorie captivantă este caracterizată de multe surprize pentru care probabil că ți-ar plăcea să fii pregătită. În acest articol, vom împărtăși unele dintre lucrurile pe care le vei învăța după ce devii mamă. Deși fiecare femeie și experiență este unică, toate mamele au anumite lucruri în comun.
5 lucruri esențiale pe care le înveți după ce devii mamă
1. Va trebui să te ierți pe tine de multe ori
În primul rând, înainte de a deveni mamă, ai o idee foarte superficială despre maternitate. Oricât de mult te informezi, nu vei ști niciodată ce implică până nu vei experimenta singură maternitatea. Acest lucru se datorează faptului că fiecare caz este unic și că vei scrie propria ta poveste.
Chiar dacă citești toate manualele și asculți toate sfaturile, în cele din urmă vei descoperi că trebuie să lași instinctele materne să te îndrume. Va trebui să te ierți pe tine însăți pentru multe lucruri pe care nu le vei putea face așa cum te așteptai.
Este interesant de știut că nu toate mamele simt dragoste la prima vedere pentru bebelușii lor. Uneori, este nevoie de o perioadă de timp pentru construirea legăturii dintre cei doi. Cu toate acestea, nu te învinovăți! Important este să îți urmezi ritmul natural.
2. Relația cu partenerul tău se va schimba
În al doilea rând, este inevitabil ca relația cu partenerul tău să nu se schimbe atunci când aveți un copil împreună. Cu toate acestea, schimbarea nu trebuie să fie neapărat negativă. Ține de atitudinea voastră să direcționați această nouă etapă și să vă asigurați că este una pozitivă pentru întreaga familie.
Înainte de a deveni mamă, viața ta se învârte în jurul partenerului, familiei și problemelor de la serviciu, printre altele. Cu toate acestea, după ce se naște primul copil, toată atenția se îndreaptă către nou-născut, care necesită îngrijire 24 de ore pe zi. Nu vei înțelege acest lucru până când nu îl vei experimenta pe propria piele. Este foarte dificil.
Schimbări hormonale, schimbări fizice, oboseală, somnolență, stres, griji, decizii… sunt provocările cărora ambii parteneri trebuie să le facă față cu răbdare, dragoste și muncă în echipă. De asemenea, ambii parteneri trebuie să depună eforturi pentru ca scânteia de intimitate și romantism să nu se stingă.
3. Înainte de a deveni mamă, trebuie să începi să-ți antrenezi podeaua pelvină
Dintre toate recomandările pe care le vei auzi, nu ignora sub nicio formă exercițiile pentru podeaua pelvină. Calitatea vieții tale va depinde în mare măsură de această parte a corpului despre care nu ai auzit foarte multe lucruri până acum.
În mod ideal, ar trebui să practici exercițiile înainte de a deveni mamă. De fapt, este mult mai bine dacă le înveți înainte de a rămâne însărcinată. Este foarte important să-ți îngrijești podeaua pelvină. În acest fel, vei reuși să reduci scurgerile de urină care apar după naștere atât spontan, cât și atunci când râzi, tușești sau strănuți.
Ia acest lucru în serios!
Citește mai mult:
4. Nu este întotdeauna ușor să rămâi însărcinată
Multe femei speră să rămână însărcinate în prima lună de încercări. Totuși, acest lucru se întâmplă doar într-un procent mic de cazuri. Mulți oameni nu știu acest lucru până când nu încep să caute informații, crezând că nu sunt fertili.
Medicii recomandă să nu îți faci griji înainte de a încerca cel puțin un an. Cu toate acestea, dacă vrei să facilitezi acest proces, poți utiliza calendare și teste pentru ovulație și urma o dietă echilibrată și hrănitoare.
De asemenea, poți face teste de sânge regulate pentru a detecta posibile carențe de vitamine și minerale. Totuși, cel mai important este să previi anxietatea și frustrarea. În schimb, bucură-te de această etapă cu entuziasm și optimism.
Citește mai mult:
5. După ce devii mamă, vrei să scapi mai repede
Primele luni alături de nou-născut vor fi mult mai dificile decât ți-ai imaginat. În plus, îți vei pierde de multe ori răbdarea din cauza oboselii, stresului, imaginii din oglindă, discuțiilor contradictorii cu partenerul, etc.
Cu toate acestea, peste câțiva ani de acum încolo, îți vei aminti cu nostalgie aceste clipe și chiar vei dori să le trăiești din nou. După ce devii mamă, înțelegi în cele din urmă vechea zicală: „Zilele sunt lungi, dar anii sunt scurți.” Prin urmare, învață să te bucuri de fiecare clipă!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ferri Morales, A., & Amostegui azkúe, J. M. (2013). Prevención de la disfunción del suelo pélvico de origen obstétrico. Fisioterapia. https://doi.org/10.1016/s0211-5638(04)73110-7
- Alemany, J., & Velasco, * Javier. (2005). Aspectos emocionales que rodean el nacimiento. Estado de la cuestión. Matronas Prof.
- Barbieri, R. L. (2018). Female Infertility. In Yen & Jaffe’s Reproductive Endocrinology: Physiology, Pathophysiology, and Clinical Management: Eighth Edition. https://doi.org/10.1016/B978-0-323-47912-7.00022-6.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.