6 lucruri pe care ar trebui să le faci cu copilul înainte să se nască
 

6 lucruri pe care ar trebui să le faci cu copilul înainte să se nască

Știm că aștepți cu nerăbdare ziua nașterii bebelușului tău, dar știai că poți să te bucuri de compania lui și să faci activități cu el înainte de a se naște?
6 lucruri pe care ar trebui să le faci cu copilul înainte să se nască

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Părinții așteaptă adesea cu nerăbdare ziua în care își vor întâlni și ține copilul în brațe după 9 luni de așteptare. Cu toate acestea, perioada în care bebelușul stă în pântecele mamei este extrem de importantă. În această etapă, bebelușul se dezvoltă atât fizic, cât și senzorial. Descoperă 6 lucruri pe care ar trebui să le faci cu copilul înainte să se nască!

Este esențial ca părinții să petreacă timp bucurându-se de activități pline de satisfacție alături de copilul lor, chiar înainte de a se naște.

6 lucruri pe care ar trebui să le faci cu copilul înainte să se nască

Deși 9 luni par multe, mai ales când ești mamă, adevărul este că timpul trece foarte repede. Când vei avea copilul în brațe, vei uita acea așteptare lungă. Prin urmare, cel mai bine este să profiți de fiecare etapă a procesului. Descoperă o listă de activități pe care le poți face cu copilul înainte de naștere!

1. Înregistrează un videoclip

Pentru cei care nu sunt încă părinți, această opțiune poate părea ciudată. A simți mișcarea vieții în creștere este o experiență unică care va dura doar 9 luni. Așa că, a avea un videoclip cu acest moment pentru a-ți aminti sentimentul de unitate și apropiere este cu siguranță ceva ce nu poate fi trecut cu vederea.

2. Creează un album foto

Femeie care știe ce să faci cu copilul înainte să se nască

Procesul de creștere și dezvoltare a bebelușului se reflectă clar în corpul mamei. Deși schimbările fizice pot genera sentimente mixte, sarcina este o etapă plină de așteptări și învățare în viața unei femei.

De ce să nu creezi o înregistrare a acelui moment de neuitat într-un album foto? În plus, este probabil să fie o parte importantă a vieții micuțului tău. Astfel, îi vei putea arata cum a crescut puțin câte puțin până în ziua nașterii.

3. Sărbătorește cu un baby shower

În general, baby shower este o sărbătoare care are loc în ultimele luni de sarcină. Viitorii părinți primesc cadouri de la cei dragi și cei apropiați lor. În plus, există câteva jocuri și activități distractive care implică oaspeții.

O caracteristică a evenimentului este deschiderea cadourilor. Dar, cel mai important lucru este posibilitatea de a împărtăși bucuria sosirii pe lume a noului membru al familiei.

4. Ascultă muzică

Gravidă fericită

Ascultarea muzicii este benefică nu numai pentru mamă, ci și pentru bebelușul care este pe drum. De altfel, o publicație a Unicef subliniază că există dovezi că această practică are un rol important în dezvoltarea creierului copilului înainte de naștere.

Din acest motiv, muzicoterapia devine un instrument popular de stimulare prenatală, deoarece reglează starea de spirit. Deși aceste sesiuni sunt desfășurate de profesioniști, nu există niciun pericol în a împărtăși muzica preferată cu copilul tău.

Desigur, muzica trebuie să fie calmă dimineața și seara pentru a promova relaxarea și odihna. În restul zilei, poți asculta melodii mai energice și poți practica și câțiva pași de dans.

5. Vorbește cu copilul tău

După cum am văzut mai sus, muzica are efecte pozitive asupra bebelușilor nenăscuți. Cu toate acestea, vocea mamei îi face să simtă un entuziasm complet. Acest lucru se datorează faptului că sunetul este transmis prin corp fără nicio interferență.

Până în a 27-a săptămână de gestație, capacitatea de auz a bebelușilor se dezvoltă foarte bine. Din acest motiv, cel mic poate recunoaște sunete. În legătură cu aceasta, o investigație publicată în Psychological Science a arătat că ritmul cardiac fetal a crescut ca răspuns la vocea mamei și a scăzut considerabil ca răspuns la vocea unui străin.

6. Relaxează-te cu cel mic

Gravidă cu probleme de sănătate

Dacă ești însărcinată și se apropie ultimele săptămâni de gestație, nu ezita să profiți de timpul rămas pentru odihnă și relaxare. Deși lângă micuțul tău te așteaptă zile foarte fericite, adaptarea la această nouă viață poate fi puțin copleșitoare.

Există moduri diferite pentru a vă relaxa împreună. De exemplu, mersul la plimbare și aerul curat, înotul și dansul într-un ritm moderat sunt activități recomandate de experți. Fiecare dintre ele stimulează diferite simțuri ale bebelușului, pe lângă faptul că îl fac să se simtă mai relaxat.

După cum poți vedea, există mai multe modalități de a îmbogăți viața bebelușului și a ta în săptămânile înainte de naștere și de a crea momente frumoase fără prea mult efort. Cel mai important lucru este să vă bucurați de proces și de moment împreună!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Aleman A, Tomasso G, Cafferata ML, Colomar M, Betran AP. Supply kits for antenatal and childbirth care: a systematic review. Reprod Health. 2017 Dec 13;14(1):175.
  • Barimani M, Forslund Frykedal K, Rosander M, Berlin A. Childbirth and parenting preparation in antenatal classes. Midwifery. 2018 Feb;57:1-7.
  • Gourevitch RA, Mehrotra A, Galvin G, Karp M, Plough A, Shah NT. How do pregnant women use quality measures when choosing their obstetric provider? Birth. 2017 Jun;44(2):120-127.
  • Perez BP, Mendez MD. Routine Newborn Care. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 Jan.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.