Cum să rămâi însărcinată mai repede?
 

Cum să rămâi însărcinată mai repede?

O femeie aflată la vârsta fertilă are mai multe șanse să rămână însărcinată rapid. Află cum să accelerezi procesul!
Cum să rămâi însărcinată mai repede?

Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

A rămâne însărcinată mai repede depinde de sănătate, vârstă și genetică. Unele femei preferă să nu lase evenimentul la voia întâmplării, ci să pregătească și să anticipeze eventualele probleme legate de concepție. Cum să rămâi însărcinată mai repede?

Societatea Americană de Medicină Reproductivă clarifică faptulinfertilitatea nu este un inconvenient, ci o boală a sistemului reproducător care dăunează în mod egal femeilor și bărbaților.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că, la nivel mondial, 48 de milioane de cupluri și 186 de milioane de persoane au probleme în a obține o sarcină în mod natural. Deși este adevărat că fiecare caz este diferit, prin aplicarea unor sfaturi, este posibil ca un cuplu în condiții normale să grăbească rezultatul.

Cum să rămâi însărcinată mai repede?

Pregătește-ți corpul pentru sarcină

Este necesar un consult ginecologic. Specialistul examinează dacă există complicații medicale care îngreunează obținerea sarcinii și precizează riscul apariției patologiilor congenitale.

Drumul începe cu detoxifierea organismului, renunțând la fumat, alcool sau cofeină. Aceste obiceiuri au efecte negative asupra fertilității și provoacă daune fătului.

Cu siguranță, medicul va cere analize atât pentru femeie, cât și pentru bărbat. Pentru viitoarea mamă, analizele de bază constau într-un examen ginecologic și al sânilor, o analiză a hemoglobinei și hematocritului, serologie, glicemie și altele.

Spermatozoizi care călătoresc
Solicitarea spermogramei pentru bărbați este necesară atunci când există o suspiciune clară de infertilitate.

Sfaturi ca să rămâi însărcinată mai repede

În general, problemele se înmulțesc dacă femeia are mai mult de 35 de ani.

Memorează-ți ciclul și calculează ovulația

Societatea Americană de Medicină Reproductivă indică faptul25% din infertilitatea feminină apare din cauza problemelor ovulatorii. Specialiștii prescriu medicamente pentru corectarea temporară a acestor patologii.

Din prima zi a menstruației și până la mijlocul ciclului, se produce mai mult estrogen. Ovulul se maturizează și este expulzat de ovar. Coboară prin trompele uterine până în uter. Aceasta este ovulația. Știind cât durează menstruația și care sunt zilele tale fertile, este mai ușor să obții un rezultat pozitiv:

  • Un ciclu regulat durează în medie 28 de zile, din prima zi menstruației. Sunt normale și cele care au între 21 și 35 de zile.
  • A 14-a zi, numărând de la momentul în care dispare menstruația, este ziua cea mai fertilă.
  • Un act sexual cu 3 zile înainte și 3 zile după ziua a 14 a crește șansele de sarcină.
  • Calculatoarele de ovulație sunt utile pentru a ține evidența procesului.

Fă sex în fereastra fertilă

Este posibil să rămâi însărcinată mai repede dacă faci sex în fiecare zi în timpul ciclului fertil. Dacă sexul zilnic nu este posibil, programează-l la fiecare 2 sau 3 zile de îndată ce se termină menstruația. În acest fel, există mai multe șanse să existe spermatozoizi activi atunci când ovulezi.

Jurnalul de reproducere asistată subliniază faptul că un ovul are o durată medie de viață de 24 de ore, în timp ce un spermatozoid supraviețuiește între 2 și 5 zile în sistemul reproducător feminin.

Ia suplimente de acid folic

Nu aștepta sarcina pentru a lua suplimente de acid folic. Este recomandat să-ți suplimentezi alimentația cu acest nutrient care favorizează formarea țesuturilor materne și dezvoltarea tubului neural al bebelușului.

Îmbunătățește-ți alimentația

Menținerea unei greutăți adecvate este esențială. Consumă zinc, vitamina E, vitamina B9 și alte vitamine din complexul B. Ideea este să lași deoparte băuturile răcoritoare și carbohidrații simpli și să optezi pentru fructe și cereale integrale.

Fă exerciții fizice

Activitatea fizică aduce beneficii atât bărbaților, cât și femeilor care doresc să rămână însărcinate mai repede. Fă 1 oră de exerciții fizice de 2 sau 3 ori pe săptămână. Vei putea reduce stresul și anxietatea și vei îmbunătăți circulația sângelui.

Găsește pozițiile sexuale potrivite

Nu există o poziție specifică pentru a rămâne însărcinată, dar poziția misionarului poate fi eficientă. Ejacularea trebuie să aibă loc întotdeauna în interiorul vaginului.

Unele poziții îngreunează călătoria spermatozoizilor către ovul. De exemplu, sexul în picioare face ca lichidul să iasă din canalul vaginal.

Un truc: la sfârșitul actului sexual, ridică picioarele pentru câteva minute pentru a facilita întâlnirea ovulului cu spermatozoizii.

Obține un orgasm

Deși femeile pot rămâne însărcinate fără a experimenta un orgasm, se crede că acest proces influențează sarcina. Ipoteza se bazează pe faptul că orgasmul eliberează oxitocină, care contractă uterul și facilitează ascensiunea spermatozoizilor spre ovul.

Poziție utilă ca să rămâi însărcinată mai repede

Scapă de stres

Sarcina nu ar trebui să fie o angoasă. A trăi cu presiunea de a rămâne însărcinată doare. Stresul și tensiunea încurcă ciclurile menstruale; la bărbați, tind să scadă numărul de spermatozoizi.

Cere-i partenerului să adopte un stil de viață sănătos

Pregătirea pentru această etapă nu este doar responsabilitatea femeii. Dacă bărbatul are un stil de viață sănătos, el contribuie la scopul final.

Este indicat să elimine consumul de alcool, deoarece substanța afectează materialul seminal și provoacă probleme de erecție. O ultimă sugestie este să nu poarte chiloți foarte strâmți, deoarece temperatura în zona genitală crește și calitatea spermei scade.

De ce întârzie apariția sarcinii?

Infertilitatea trebuie evaluată atât la femei, cât și la bărbați. Dacă ambii sunt la vârstă reproductivă, este necesar să meargă la un ginecolog și un urolog pentru a afla cauzele întârzierii sarcinii.

Dacă au încercat mai mult de un an și sarcina nu apare, pot exista probleme precum sindromul ovarului polichistic (PCOS). Revista Médica Clínica Las Condes menționează prescrierea de metformină și citrat de clomifen ca remedii pentru PCOS.

Există și alte tulburări care afectează capacitatea unei femei de a rămâne însărcinată. Institutul Național de Sănătate din Statele Unite menționează endometrioza și fibroza ca fiind cele mai frecvente probleme.

Opțiuni dacă nu poți rămâne însărcinată natural

Dacă nu ai reușit pe cale naturală, există reproducere asistată. Se folosește fertilizarea in vitro, inseminarea artificială, mama surogat sau diagnosticul genetic preimplantare.

Costurile acestor proceduri descurajează multe cupluri. Adopția este o altă posibilitate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.