Masajul cu pietre fierbinți: care sunt beneficiile? - Doza de Sănătate
 

Masajul cu pietre fierbinți: care sunt beneficiile?

Dacă ești expus/ă adesea stresului, masajul cu pietre fierbinți poate fi o opțiune perfectă. Află ce este și care sunt beneficiile și contraindicațiile sale!
Masajul cu pietre fierbinți: care sunt beneficiile?

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Durerea musculară apare ca urmare a unei serii de factori ce includ stresul, insomnia, anxietatea, problemele circulatorii sau chiar problemele articulare. De aceea, au fost dezvoltate tot felul de terapii pentru rezolvarea acestei probleme, cum ar fi masajul cu pietre fierbinți.

Masajul cu pietre fierbinți este un tratament care combină masajul terapeutic obișnuit cu aplicarea de pietre la temperaturi ridicate. Poate ajuta fluxul de energie vitală și poate atenua tulburările fizice și emoționale.

Mai jos, vei descoperi toate informațiile de care ai nevoie cu privire la masajul cu pietre fierbinți!

Ce este masajul cu pietre fierbinți?

Denumirea oficială a acestei metode este terapie geotermală și se concentrează pe aplicarea pietrelor pe corp. Pietrele sunt încălzite în prealabil și așezate pe piele pentru a ameliora tensiunea musculară și a repara țesuturile moi deteriorate sau chiar pentru a îmbunătăți fluxul energetic.

Este important să reții faptul că pietrele utilizate pentru această terapie sunt speciale. De obicei, sunt realizate din bazalt, care este un tip de rocă vulcanică cu formă plană și textură fină. Terapeutul le încălzește în prealabil la o temperatură de circa 54 °C. Apoi, le aplică pe zone specifice ale corpului, cum ar fi coloana vertebrală, pieptul, stomacul, fața, palmele și picioarele.

În ceea ce privește tehnica, aceasta va depinde de profesionist. Unii tind să țină pietrele în mâini și apoi să le așeze pe pacienți. De asemenea, pot combina masajul cu pietre fierbinți cu masajul suedez, vibrațiile sau mișcările circulare.

Lumânări și pietre pentru masaj
Această tehnică asigură relaxare musculară, reduce stresul și îmbunătățește circulația sângelui.

Care sunt beneficiile masajului cu pietre fierbinți?

Această practică a devenit populară datorită efectelor sale relaxante asupra corpului, pe lângă proprietățile importante în ceea ce privește reînnoirea energiei. Cu toate acestea, există și multe alte avantaje, pe care le vom explica în detaliu mai jos!

1. Ameliorarea durerii musculare

Acesta este cel mai popular beneficiu al masajului cu pietre fierbinți. Căldura este aliatul perfect pentru ameliorarea durerilor și tensiunii musculare din corp. Permite un flux sanguin crescut în zona afectată, ceea ce ajută la reducerea spasmelor musculare. În afară de aceasta, reduce orice inflamație care poate apărea la nivelul mușchilor.

2. Niveluri reduse de stres și anxietate

Stresul și anxietatea sunt o problemă ce apare ca urmare a stilului de viață alert. Acest lucru face ca grijile sau inconvenientele vieții de zi cu zi să se transforme în mici încărcături de energie negativă. Printre multiplele tratamente care există pentru stres și anxietate, tehnicile cu pietre fierbinți sunt eficiente în reducerea nivelului acestora. Datorită acestui masaj, fluxurile de energie și armonia revin în corp, minte și spirit.

3. Flexibilitate articulară mai mare

Dacă o persoană dezvoltă o boală articulară, aceasta declanșează un set de dureri, care sunt foarte incomode. De aceea, atunci când sunt identificate limitări, cum ar fi dificultățile de mișcare, una dintre primele soluții care trebuie luate în considerare este masajul cu pietre fierbinți.

Masajele efectuate cu pietre fierbinți sunt cea mai bună opțiune, deoarece acest tip de terapie este ideal pentru relaxarea mușchilor și reducerea inflamației.

4. Calitate îmbunătățită a somnului

Diverși factori, cum ar fi stresul, anxietatea și chiar durerea, duc la apariția dificultăților de somn. În acest sens, este important să subliniem necesitatea unei odihni eficiente pentru a putea lucra optim în timpul zilei.

Masajele cu pietre fierbinți sunt utile în promovarea relaxării generale a corpului, ceea ce duce la o calitate a somnului mai bună.

5. Efecte estetice

În cele din urmă, nu putem trece cu vederea beneficiile acestui tratament pentru piele. Îmbunătățirea circulației sanguine și eliminarea toxinelor duc la o piele mult mai netedă și mai sănătoasă. Aceasta înseamnă că revitalizează, oxigenează și luminează țesutul cutanat.

Recomandări și contraindicații pentru masajul cu pietre fierbinți

În ciuda proprietăților benefice ale masajelor cu pietre fierbinți, există o serie de recomandări pe care ar trebui să le iei în considerare. Faptul că este o procedură naturală nu înseamnă că nu există contraindicații. Deci, îți sugerăm să acorzi atenție următoarelor puncte.

Consultă medicul

Înainte de a merge la un centru care oferă acest tip de masaj, cel mai bine este să consulți medicul. Este posibil ca starea ta să fie mai complexă decât simpla durere musculară. Așadar, va trebui să discuți mai întâi cu un specialist.

Există unele cazuri în care aceste practici nu sunt recomandate: de exemplu, dacă ai tulburări de coagulare, arsuri pe piele sau dacă ai suferit o intervenție chirurgicală în ultimele șase săptămâni.

Alege doar profesioniști

În cazul oricărei proceduri la care urmează să te supui, trebuie să investighezi temeinic persoanele care vor fi însărcinate cu efectuarea acesteia. Nu toată lumea cunoaște tehnicile adecvate atunci când vine vorba de masajul cu pietre fierbinți. De aceea, trebuie să alegi doar profesioniști cu experiență în domeniu. Acest lucru va preveni consecințele grave, cum ar fi arsurile sau agravarea rănilor.

Evită să pui pietre pe pielea deteriorată

Dacă ai vânătăi, zgârieturi, tăieturi sau arsuri, indiferent de grad, acest tip de masaj trebuie evitat cu orice preț până la vindecare. Aplicarea pietrelor fierbinți pe piele poate crește riscul de deteriorare semnificativă. De asemenea, poate provoca infecții cauzate de bacteriile din uleiurile utilizate.

Masajul cu pietre fierbinți este interzis în caz de boală respiratorie

Această sugestie pare a fi de bun simț, dar mulți nu o iau în serios. Oricine are o răceală, gripă sau febră ar trebui să evite masajul cu pietre fierbinți până când se vindecă. Răcelile fac dificilă reglarea temperaturii corpului. În consecință, dacă pietrele fierbinți sunt aplicate pe piele, experiența poate fi foarte neplăcută.

Terapeut care practică masajul cu pietre fierbinți
Pietrele fierbinți au contraindicații care trebuie respectate pentru a evita complicațiile.

Masajul cu pietre fierbinți în contextul terapiei geotermale

Pe scurt, terapia geotermală este o tehnică sigură care are multe beneficii. Mulți dintre cei care sunt supuși masajului cu pietre fierbinți experimentează modificări relativ imediate în ceea ce privește relaxarea mușchilor și îmbunătățirea somnului. Dacă ai nevoie de mai multă încurajare, iată câteva recomandări finale care îți vor fi foarte utile:

  • Mergi la un salon de renume care practică metodele de igienă necesare.
  • Contactează terapeutul și explică-i problemele pe care le experimentezi. În acest fel, specialistul se va putea adapta la nevoile tale.
  • Dacă ai îndoieli, consultă mai întâi medicul și apoi terapeutul.
  • Informează în prealabil terapeutul dacă ai anumite boli.

În ceea ce privește frecvența masajului, aceasta depinde de tipul de persoană. De exemplu, dacă ești sportiv, poți face masaj de două până la trei ori pe săptămână. Dacă ești mai puțin activ din punct de vedere fizic, poți merge la masaj o dată sau de două ori pe lună.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • VARELA-ACOSTA, MARIA JOSE. ESTUDIO COMPARATIVO ENTRE MASAJE RELAJANTE VS. MASAJE CON PIEDRAS CALIENTES EN ESPALDA PARA ESTRES ACADEMICO EN ESTUDIANTES DE OCTAVO SEMESTRE DE LA CARRERA DE MECATRONICA DE LA UNIVERSIDAD TECNICA DEL NORTE. Diss. UNIBE, 2013.
  • Angulo Amado, Dayana. “Dispositivo para contrarrestar los efectos de la insuficiencia venosa en mujeres a través de masajes terapéuticos a base de piedras de mármol.” (2020).
  • Arévalo Barriga, Fabyana Gabriela, and Valeria Margarita Cajas Mera. Efectos de la terapia geotermal en el tratamiento del dolor muscular cervical y lumbar en pacientes que acuden al área de rehabilitación del Hospital Básico Dr. Publio escobar del cantón Colta junio–noviembre 2016. BS thesis. Universidad Nacional de Chimborazo 2017, 2017.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.