Remedii pentru durerile musculare - Doza de Sănătate
 

Remedii pentru durerile musculare

Îți poți ameliora rapid durerile musculare, combinând remedii topice și orale. De asemenea, ar trebui să-ți amintești să-ți întinzi mușchii înainte și după orice activitate fizică.
Remedii pentru durerile musculare
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Durerile musculare sunt frecvente și pot implica mai mult de un mușchi. Ele pot implica, de asemenea, ligamente, tendoane și fascii, care sunt țesuturile moi care leagă mușchii, oasele și organele. Există oare remedii naturale pentru durerile musculare?

Durerea musculară este adesea strâns legată de tensiune, suprasolicitare sau leziuni provocate de antrenamente sau activități fizice. Durerile musculare implică mușchi specifici și apar în timpul sau imediat după activitatea fizică. Ele pot fi, de asemenea, un semn al bolilor care afectează întregul corp. De exemplu, unele infecții (inclusiv gripa) și tulburări care afectează țesuturile conjunctive din tot corpul, cum ar fi lupusul, pot provoca multă durere.

O cauză frecventă a durerilor musculare este fibromialgia, o afecțiune care provoacă sensibilitate la nivelul mușchilor și al țesuturilor moi din jur, dificultăți de somn, oboseală și dureri de cap. Datorită existenței unei varietăți de plante medicinale, poți trata aceste simptome chiar la tine acasă într-un mod foarte eficient și natural.

Remedii pentru durerile musculare

Rozmarin și alcool

Rozmarinul este foarte eficient pentru relaxarea mușchilor. Acesta ameliorează crampele și durerile asociate efortului fizic.

Ingrediente

 • 3 ½ pahare de alcool izopropilic (700 ml)
 • 3 linguri de frunze de rozmarin uscate (45 g)

Mod de preparare

 • Umple o sticlă cu alcool izopropilic și adaugă frunzele de rozmarin.
 • Lasă amestecul să stea 24 de ore, strecoară-l și apoi folosește-l.
 • Aplică alcoolul de rozmarin pe mușchi printr-un masaj ușor. Lasă-l să se evapore singur.

Shake de kiwi și banane care mărește nivelul de potasiu

Durerile musculare se agravează adesea din cauza lipsei de potasiu. În astfel de cazuri, banana este un remediu excelent pentru ameliorarea durerilor, deoarece acest fruct conține mult potasiu.

Potasiul este al treilea mineral ca abundență în corpul uman și joacă un rol important în funcția nervilor și a mușchilor. De asemenea, reglează cantitatea și distribuția apei în organism.

Kiwi este bogat în vitamina C și potasiu, care sunt doi nutrienți foarte importanți. Vitamina C este considerată a fi un antioxidant natural. Protejează celulele și ADN-ul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi formați atunci când se produce energie. Potasiul facilitează absorbția fierului. Proprietățile sale antioxidante previn leziunile musculare.

Ingrediente

 • 3 banane mici coapte
 • 2 căni de apă (500 ml)
 • 2 kiwi

Mod de preparare

 • Curăță și taie în bucăți bananele și kiwi, astfel încât să fie mai ușor de amestecat.
 • Amestecă toate ingrediente în blender timp de 4 minute.
 • Bea shake-ul fără să-l strecori înainte să faci mișcare sau orice altă activitate care necesită efort fizic.

Suc de pepene galben, lămâie și struguri care tratează crampele

Remedii pentru durerile musculare cu pepene galben

Acest suc este excelent pentru tratarea durerilor musculare în mod natural. Combinarea acestor 3 fructe oferă o doză mare de potasiu, ceea ce ajută la ameliorarea durerilor musculare și a crampelor ce pot apărea în timpul sau după ce faci o activitate fizică.

Ingrediente

 • 1 felie de pepene galben
 • Sucul a 2 lămâi
 • 6 boabe de struguri
 • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

 • Amestecă felia de pepene galben, sucul de lămâie și boabele de struguri timp de 4 minute, până obții un lichid omogen fără bucăți rămase.
 • Toarnă conținutul într-un pahar și bea. Este important să bei acest suc înainte de a face sport sau de a face orice altă activitate care necesită efort fizic.

Oțet de mere

Oțet de mere

Durerile musculare afectează persoane de toate vârstele și pot apărea din multe motive. Unele dintre cele mai frecvente sunt postura proastă, anumite leziuni, obezitatea, sarcina sau ridicarea obiectelor grele.

Oțetul de mere are un conținut ridicat de potasiu, așadar este foarte potrivit pentru tratarea crampelor musculare. După cum am menționat mai sus, lipsa potasiului este principala cauză a acestor dureri.

Ingrediente

 • 2 linguri de oțet de mere (30 ml)
 • 2 căni de apă caldă (500 ml)

Mod de preparare

 • Amestecă ambele ingrediente și bea lichidul.
 • În funcție de preferințe, îl poți bea înainte sau după antrenament.

Trebuie să te întinzi și să-și încălzești mușchii înainte de a face orice fel de activitate fizică pentru a preveni durerile musculare severe și crampele.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.