Mască de lămâie, căpșuni și măceșe pentru a elimina petele pielii
Petele cutanate sunt frecvente la persoanele care sunt expuse mult la soare. Apar și ca un semn suplimentar al îmbătrânirii. Pentru a le face să dispară, va fi necesar să le dedicăm o îngrijire constantă. Unele remedii naturale ar putea fi de mare ajutor în acest sens. În acest articol, veți învăța cum să pregătiți o mască naturală cu lămâie, căpșuni și măceșe pentru a elimina petele pielii.
Puteți elimina petele pielii
Petele de pe piele pot fi eliminate cu tehnici precum laserul. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe sesiuni și îngrijiri specifice, fără a menționa costul implicat. Din fericire, le putem elimina și în mod natural. Putem obține rezultate foarte bune fără a risca efecte secundare sau a cheltui prea mulți bani.
Vă propunem un tratament bazat pe trei ingrediente naturale cu proprietăți de albire și regenerare care vă vor ajuta să redați culoarea pielii.
Despre lămâie
Lămâia este un citric care se remarcă prin proprietățile sale de curățare. Este un produs de curățare puternic atât pentru casă, cât și pentru corp, deoarece purifică pielea, dă strălucire părului și albește smalțul dinților.
Lămâia este un ingredient esențial în această mască datorită proprietăților sale de albire. Datorită acestora, petele vor fi ameliorate. Este, de asemenea, un remediu eficient care promovează vindecarea. Prin urmare, va întineri pielea. Cu toate acestea, este necesar să evităm expunerea la soare în timp ce avem sucul de lămâie pe piele. În caz contrar, poate provoca arsuri.
Ar putea să vă intereseze: 7 metode naturale de a întări unghiile fragile
Despre căpșuni
Datorită conținutului ridicat de acid salicilic și antioxidanți, căpșunile:
- Elimină progresiv petele de pe piele.
- Curăță pielea de impurități și puncte negre.
Sunt bogate în antioxidanți și se remarcă prin proprietățile lor purificatoare, care ne permit să facem o curățare profundă a pielii care să respecte, în același timp, pH-ul natural. În acest fel, obținem un ten strălucitor și curat, cu mai puține riduri. De asemenea, trebuie să evidențiem virtuțile antiinflamatoare ale acestui fruct. Această mască ajută la reducerea inflamației feței și la eliminarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi.
Puterea nutritivă a uleiului de măceșe
Uleiul de măceșe este o componentă foarte frecventă în cremele și loțiunile cosmetice pentru pielea uscată și matură. Hrănind profund pielea, ajută la prevenirea ridurilor și a liniilor fine. Acest ulei vegetal este utilizat din ce în ce mai mult datorită proprietăților sale de vindecare, care sporesc regenerarea celulelor pielii.
Fiind un ulei destul de dens, nu este recomandat ca loțiune hidratantă obișnuită pentru pielea grasă sau cu tendințe acneice. Cu toate acestea, atunci când o folosim ca parte a unei măști și într-un mod specific, putem obține beneficii mari fără a afecta în vreun fel pielea.
Vă recomandăm: Apă de semințe de in pentru combaterea celulitei și piele
Cum se pregătește masca de lămâie, căpșuni și ulei de măceșe
Ingrediente
- 3 căpșuni coapte
- suc a ½ lămâie
- 20 de picături de ulei esențial pur de măceșe
Pregătire
Pregătiți această mască chiar înainte de a o aplica, astfel încât să puteți beneficia de proprietățile sale antioxidante:
- Striviți căpșunile cu ajutorul unei furculițe.
- Adăugați sucul de lămâie și uleiul de măceșe.
- Amestecași bine toate ingredientele. (De asemenea, puteți utiliza blenderul pentru a le ajuta să se amestece mai bine.)
Mod de folosire
- Spălați-vă și uscați-vă fața.
- Aplicați masca pe toată fața și evitați zona din apropierea ochilor.
- Lăsați-l să acționeze timp de 20 până la 30 de minute. (Amintiți-vă că, în niciun caz, nu ar trebui să vă expuneți la lumina soarelui)
- După acest timp, spălați-vă fața și aplicați o loțiune hidratantă.
- Purtați această mască de cel puțin 2 ori pe săptămână până când petele dispar.
- Dacă nu aveți o piele foarte grasă, puteți aplica ulei pur de măceșe pe tot parcursul săptămânii pentru a spori efectele tratamentului.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Kierszenbaum, A. L. (2006). Histology and Cell Biology. St. Louis: Mosby/ Elsevier.
- Ross, M. H., et al. (2003). Histology: A text and Atlas. Baltimore: Williams and Wilkins.
- Sturla, F.M, et al. (2018). “La matriz extracelular en la curación de las heridas cutáneas. Aspectos físicos, químicos y biológicos”, Revista de la Asociación Médica Argentina, 131 (2): 7-26.