Apă de semințe de in pentru combaterea celulitei și piele
 

Apă de semințe de in pentru combaterea celulitei și piele

Pentru a obține rezultate mai bune cu semințele de in în combaterea celulitei, este recomandat să adoptați o dietă sănătoasă și echilibrată și să practicați exerciții fizice în mod regulat.
Apă de semințe de in pentru combaterea celulitei și piele
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Celulita este una dintre problemele estetice care afectează cel mai mult femeile din întreaga lume, mai ales atunci când acestea sunt supraponderale. Aceasta constă în acumularea de grăsime în straturile profunde ale pielii, formând noduli cunoscuți sub numele de coajă de portocală. Cum acționează apa de semințe de in pentru combaterea celulitei și piele?

Celulita poate apărea din cauza factorilor genetici sau modificărilor hormonale, dar și din cauza obiceiurilor nesănătoase, cum ar fi sedentarismul, stresul sau dieta nesănătoasă.

Fesele și coapsele sunt zonele cele mai predispuse la celulită; cu toate acestea, la persoanele supraponderale, se observă și pe abdomen, brațe și alte părți ale corpului. Există mai multe moduri de a o reduce pentru a îmbunătăți aspectul pielii.

Vă prezentăm o opțiune 100% naturală care acționează ca un supliment util pentru a obține rezultate bune.

Apă de semințe de in pentru combaterea celulitei

Femeie care bea apă de semințe de in pentru combaterea celulitei

În ultimii ani, semințele de in au devenit foarte populare în dietele celor care vor să slăbească fără să sufere. Sunt o sursă naturală de fibre, minerale, vitamine și acizi grași esențiali care îmbunătățesc funcția intestinală fără a-i altera flora bacteriană. De asemenea, s-a descoperit că sunt un remediu excelent pentru reducerea celulitei și pentru o piele mai sănătoasă.

Semințele de in stimulează producția de colagen în timp ce luptă cu retenția de lichide, una dintre cauzele celulitei. Acizii grași Omega 3 îmbunătățesc digestia, reduc absorbția grăsimilor din intestine și au un efect antiinflamator care ajută la refacerea țesuturilor.

De asemenea, ajută la pierderea în greutate, deoarece reduc anxietatea și suprimă apetitul. În plus, semințele de in ajută la inhibarea acțiunii radicalilor liberi, molecule care provoacă daune oxidative și îmbătrânire prematură.

Cum se pregătește apa din semințe de in pentru combaterea celulitei?

Remediu cu semințe de in pentru combaterea celulitei

 

Apa de semințe de in este cel mai popular mod de a consuma aceste semințe pentru a îmbunătăți sănătatea și a obține o piele fermă. În acest fel, toate proprietățile semințelor sunt utilizate la maxim. Este o băutură sățioasă, ideală pentru a controla senzația de foame în momentele de anxietate. De asemenea, ajută la tratarea diferitelor probleme digestive, cum ar fi ulcerele duodenale, arsurile la stomac și gastrita.

Ingrediente

 • 3 linguri de semințe de in (45 g)
 • 1 litru de apă

Pregătire

 • Aduceți un litru de apă la punctul fierbere și adăugați cele trei linguri de semințe de in.
 • Lăsați amestecul să stea timp de 8 până la 12 ore. Vă sfătuim să-l pregătiți noaptea, astfel încât să fie gata a doua zi.
 • Veți obține un lichid gros și gelatinos ce conține beneficiile acestor semințe.

Mod de consum

 • Pentru început, ar trebui să beți 150 ml de apă pe stomacul gol. Lichidul rămas poate fi împărțit pentru a fi consumat înainte de prânz și cină.
 • Datorită efectului său purificator, puteți bea remediul timp de 10 zile consecutive, apoi să luați o pauză (tot 10 zile).

Efectele nu sunt imediate și se obțin numai atunci când sunt asociate cu o dietă sănătoasă. Remediul nu este potrivit pentru persoanele cu pietre la rinichi sau probleme hepatice.

Sfaturi pentru rezultate mai bune

Pentru a reduce celulita cât mai mult posibil, este indicat să folosiți și alte trucuri simple pentru a obține rezultate mai bune. Baza este dieta și exercițiile fizice, esențiale pentru a evita acumularea de grăsimi și toxine în țesuturi.

Puteți folosi creme anticelulitice sau tratamente topice, deoarece acestea favorizează circulația și reduc aspectul de piele coajă de portocală.

Cel mai important lucru este consecvența. Veți scăpa definitiv de celulită!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Flaxseed (Linum usitatissimum L.) bioactive compounds and peptide nomenclature: A review
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924224414000697?via%3Dihub
 • Flaxseed for hypertension: implications for blood pressure regulation. Canadian Centre for Agri-food Research in Health and Medicine (CCARM). (2014). 10.1007/s11906-014-0499-8
 • Evaluation of flaxseed formulation as a potential therapeutic agent in mitigation of dyslipidemia.Department of Food and Nutrition, Government Kamla Raja Girls PG Autonomous College, Gwalior, Madhya Pradesh, India.(2014). 37(6):386-90.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.