Cum să scapi de celulită cu sâmburi de avocado - Doza de Sănătate
 

Cum să scapi de celulită cu sâmburi de avocado

Sâmburele de avocado are aceiași nutrienți ca pulpa, fiind o armă letală împotriva celulitei. 
Cum să scapi de celulită cu sâmburi de avocado
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Probabil că iarna te-a lăsat cu câteva kilograme în plus deoarece ai renunțat la disciplina din sezonul cald. Oricum ar fi, pe lângă faptul că te-ai îngrășat, observi că ai și celulită. Ai la dispoziție numeroase produse cu ajutorul cărora să scapi de celulita. Din păcate, majoritatea sunt scumpe și nu oferă rezultatele promise.

Totodată, probabil că nu îți place ideea de a absorbi în corp diverse chimicale. Multe mărci cunoscute și-au retras de pe piață cremele și gelurile din cauza prezenței unor substanțe toxice în compoziție. În momentul producției, nu se știa că acele chimicale sunt dăunătoare.

Prin urmare, dacă vrei să scapi de celulită, cel mai bine este să adopți o dietă echilibrată, să bei multă apă și să apelezi la remedii naturale, cum ar fi sâmburii de avocado.

Cum te ajută sâmburii de avocado să scapi de celulită?

Cum să scapi de celulită

Numită și piele cu aspect de coajă de portocală, celulita apare în urma unei acumulări de lichide și a unei circulații sanguine deficitare. 

Folosirea regulată a loțiunilor anticelulitice nu combate retenția de apă și nu îmbunătățește circulația. Din contră, aceste produse provoacă inflamații la nivelul epidermei care dau impresia că pielea este fină.

Sâmburii de avocado stimulează lipoliza și circulația sângelui. Lipoliza este un proces digestiv de descompunere a grăsimilor. Microcirculația trimite nutrienți care elimină celulele deteriorate. Astfel, sâmburele de avocado merge direct la sursa problemei.

În acest fel, poți să-ți prepari propriul exfoliant, având garanția că este 100% natural. Acest produs nu are efecte secundare și este foarte economic.

Scapi de celulită cu un exfoliant pe bază de sâmburi de avocado

Poți să scapi de celulită cu un exfoliant pe bază de avocado

Vei fi surprinsă de cât de ușor se prepară acest remediu natural.

Ingrediente

 • 4 sâmburi de avocado
 • 4 linguri de ulei de măsline, ulei de migdale sau ulei de floarea soarelui (64 g)

Mod de preparare

 • Dă prin răzătoare sâmburii de avocado sau taie-i în bucăți foarte mici.
 • Pune-i într-un borcan de sticlă uscat. Este un lucru important deoarece apa strică remediul.
 • Adaugă uleiul și amestecă până când produsul capătă un aspect de aluat.
 • După ce a căpătat textura dorită, pune amestecul într-un loc întunecat și închis timp de trei zile. 
 • După ce au trecut trei zile, pune-l în frigider (în caz contrar va prinde mucegai).

Mod de aplicare

 • Ca și în cazul altor produse, aplică acest remediu după ce faci duș. 
 • În urma contactului cu apa fierbinte, porii se deschid, iar exfoliantul poate pătrunde mai ușor în piele.
 • Aplică produsul cu un masaj circular în direcția acelor de ceasornic. 
 • Masează-l pe piele timp de 10 minute.

Alte utilizări ale sâmburilor de avocado

Sâmburii de avocado pot fi folosiți și în alte scopuri față de tratarea celulitei. Iată alte întrebuințări ale acestui ingredient natural:

Mască facială

Sâmburele de avocado este bogat în acizi grași, vitamine și minerale care oferă strălucire pielii. Dacă vrei să intensifici efectul, poți adăuga miere, drojdie de bere sau iaurt.

Gel antiinflamator pentru gât

Acizii grași și vitamina E ameliorează durerea și combat cauza problemei. Principalul avantaj al acestora este faptul că nu prezintă efecte secundare ca în cazul medicamentelor precum ibuprofenul sau paracetamolul.

Nu uita că și tratamentele pentru stomac pot avea efecte negative.

Cel mai bun ingredient pentru a reduce colesterolul

Poți să scapi de celulită și să reduci colesterolul cu avocado

Dacă incluzi sâmburii de avocado în dietă, ai parte de numeroase beneficii pentru sănătate. Datorită valorii sale nutriționale, acest aliment combate acțiunea substanțelor care provoacă mărirea nivelului colesterolului din sânge. Astfel, îl poți folosi fie ca tratament, fie ca metodă de prevenire.

Știai că sâmburii de avocado au atâtea calități? Vei încerca rețeta noastră? Te asigurăm că vei reuși să scapi de celulită la un preț convenabil.

Pulpa de avocado are, la rândul său, numeroase beneficii.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Dreher, M. L., & Davenport, A. J. (2013). Hass Avocado Composition and Potential Health Effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.556759
 • Rodríguez-Carpena, J. G., Morcuende, D., Andrade, M. J., Kylli, P., & Estevez, M. (2011). Avocado (Persea americana Mill.) phenolics, in vitro antioxidant and antimicrobial activities, and inhibition of lipid and protein oxidation in porcine patties. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf1048832
 • Wang, W., Bostic, T. R., & Gu, L. (2010). Antioxidant capacities, procyanidins and pigments in avocados of different strains and cultivars. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2010.03.114

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.