5 moduri de a folosi capsulele de vitamina E pe piele
Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López
Capsulele de vitamina E pot fi achiziționate cu ușurință de la aproape orice farmacie sau magazin de cosmetice. Acest produs, pe lângă faptul că este economic, poate fi un bun complement pentru a avea grijă de sănătatea pielii. Descoperiți 5 moduri de a folosi capsulele de vitamina E pe piele!
Multe dintre produsele cosmetice sunt îmbogățite cu vitamina E. Motivul? Acest nutrient este benefic pentru sănătatea pielii. După cum susține un studiu publicat în Indian Dermatology Online Journal, ajută la prevenirea bolilor dermatologice, promovează vindecarea și previne îmbătrânirea prematură.
Cel mai interesant lucru este că, spre deosebire de alte produse, aplicarea topică a vitaminei E rareori provoacă reacții adverse. Rar poate genera simptome de dermatită de contact.
5 moduri de a folosi capsulele de vitamina E pe piele
Înainte de a cunoaște utilizările unei capsule de vitamina E pentru piele, este important să facem o precizare: orice semn de boli dermatologice, inclusiv acneea, trebuie analizat de dermatolog. Deși vitamina E poate fi benefică, nu este un tratament de primă linie pentru boli.
Efectele sale nu sunt instantanee sau miraculoase. Beneficiile pe care le oferă pielii se obțin în timp, atunci când este folosită constant ca parte a rutinei de înfrumusețare.
Citiți și: 4 simptome ale lipsei de vitamina K
1. Cremă pentru conturul ochilor
Pielea din jurul ochilor este delicată și suferă adesea din cauza efectelor negative ale expunerii la soare. În conformitate cu informațiile publicate în Free Radical Research Communications, vitamina E are efecte benefice în prevenirea daunelor induse de UV. În plus, ajută și la inhibarea efectelor stresului oxidativ.
Cum se folosește?
- S-ar putea ca textura să vi se pară prea grasă și lipicioasă. Se recomandă să aplicați puțin câte puțin conținutul capsulei, printr-un masaj. În acest fel, grăsimea va fi complet absorbită și veți evita disconfortul.
- Vă recomandăm să faceți această procedură înainte de a merge la culcare.
2. Loțiune anti-pigmentare
Pigmentarea este un termen destul de familiar pentru mulți dintre noi. De fapt, există linii de produse cosmetice concepute doar pentru a îndeplini această caracteristică.
Dacă vreți să combateți petele cauzate de vârstă, sarcină sau expunerea prelungită la soare, de ce să nu încercați o capsulă de vitamina E?
Deoarece este bogată în antioxidanți, favorizează regenerarea pielii. De fapt, are o eficacitate dovedită împotriva unor probleme precum melasma.
Cum se folosește?
- Luați conținutul capsulei și aplicați-l pe pielea cu pete.
- Faceți un masaj, astfel încât să se absoarbă cât mai mult.
- Mergeți la culcare și lăsați vitamina E să acționeze toată noaptea; a doua zi dimineața, spălați-vă fața ca de obicei.
3. Cremă anti-îmbătrânire
Aplicarea conținutului unei capsule de vitamina E nu va avea efecte miraculoase în prevenirea ridurilor. Cu toate acestea, datorită beneficiilor pe care le aduce pielii, aceasta va rămâne tânără pentru mai mult timp.
Cum se folosește?
- Puteți aplica uleiul pe zonele sensibile, precum conturul buzelor, în jurul ochilor, pe gât, pe frunte, etc.
- Utilizați-l în fiecare seară înainte de a merge la culcare.
4. Balsam de buze
Balsamul de buze este un produs care ajută la menținerea pielii buzelor hidratată și protejată. Deși există multe formule comerciale eficiente, capsulele de vitamina E sunt foarte benefice și accesibile.
Datorită proprietăților lor antiinflamatorii, antioxidante și fotoprotectoare, reduc probleme precum uscăciunea și deteriorarea prematură a pielii delicate.
Cum se utilizează?
- Deoarece conținutul unei capsule poate fi prea mult pentru buze, puteți turna uleiul într-un recipient mic și îl puteți lua cu voi în geantă.
- La fiecare două ore, aplicați puțin din acest ulei în locul balsamului obișnuit.
- Dacă vă faceți propriile balsamuri, adăugați această vitamină în preparat.
5. Cremă împotriva vergeturilor
Am putea spune că nu există nicio femeie care să fie complet lipsită de vergeturi. Modificările în greutate, sarcina, lipsa exercițiilor fizice și ceea ce mâncăm influențează apariția acestor semne enervante.
Vergeturile apar adesea în zona abdomenului, dar pot afecta și brațele, picioarele și sânii. Vreți să le faceți mai puțin vizibile? O alternativă este folosirea unei capsule de vitamina E. Deși nu le reduce peste noapte, folosirea constantă este benefică.
Cum se folosește?
- Aplicați conținutul capsulei pe piele și masați până la absorbție.
- Goliți două sau trei capsule în crema anti-vergeturi pe care o utilizați în prezent. În acest caz, va dura mai mult până apar rezultate.
Recomandăm și: Alimente ce conțin vitamina E
Concluzie: capsulele de vitamina E pe piele
Folosirea unei capsule de vitamina E nu va ajuta în mod miraculos la îngrijirea pielii, dar este foarte benefică atunci când este încorporată în rutina zilnică de înfrumusețare. Pe lângă aplicațiile menționate, puteți încerca să o adăugați în masca facială preferată pentru a-i spori beneficiile.
De exemplu, puteți amesteca uleiul dintr-o capsulă cu fulgi de ovăz, castraveți sau avocado; lăsați masca să acționeze între 15 și 20 de minute. Rezultatul va fi o față mai proaspătă și mai strălucitoare.
Desigur, orice variantă alegeți pentru a avea o piele radiantă trebuie completată cu practicarea unor obiceiuri corecte de viață, o dietă echilibrată și o îngrijire de bază a pielii.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Babbush, K. M., Babbush, R. A., & Khachemoune, A. (2021). Treatment of melasma: a review of less commonly used antioxidants. International Journal of Dermatology, 60(2), 166-173. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32815582/
- Berardesca, E., & Cameli, N. (2021). Vitamin E supplementation in inflammatory skin diseases. Dermatologic Therapy, 34(6), 15160. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34655146/
- Ekanayake-Mudiyanselage, S., & Thiele, J. (2006). Sebaceous glands as transporters of vitamin E. Der Hautarzt; Zeitschrift fur Dermatologie, Venerologie, und verwandte Gebiete, 57(4), 291-296. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16477469/
- Harvard T.H. Chan School of Public Healt. (marzo de 2023). Vitamin E. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/vitamin-e/
- Keen, M. A., & Hassan, I. (2016). Vitamin E in dermatology. Indian Dermatology Online Journal, 7(4), 311-315. https://journals.lww.com/idoj/fulltext/2016/07040/vitamin_e_in_dermatology.18.aspx
- Medina, J. & Gupta, V. (8 de mayo de 2023). Vitamin E. StatPearls Publishing. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK557737/
- Michalak, M., Pierzak, M., Kręcisz, B., & Suliga, E. (2021). Bioactive Compounds for Skin Health: A Review. Nutrients, 13(1), 1-31. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7827176/
- Michels, A. J. (febrero 2012). Vitamin E and Skin Health. https://lpi.oregonstate.edu/mic/health-disease/skin-health/vitamin-E
- Mocchegiani, E., Costarelli, L., Giacconi, R., Malavolta, M., Basso, A., Piacenza, F., Ostan, R., Cevenini, E., Gonos, E. S., Franceschi, C., & Monti, D. (2014). Vitamin E–gene interactions in aging and inflammatory age-related diseases: Implications for treatment. A systematic review. Ageing Research Reviews, 14, 81-101. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1568163714000026
- National Institutes of Health. (26 de marzo de 2021). Vitamin E. https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminE-HealthProfessional/
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.