Ozzy Osbourne își anulează turneul din cauza unor probleme de sănătate
 

Ozzy Osbourne își anulează turneul din cauza unor probleme de sănătate

Legendarul muzician trece printr-un moment prost în ceea ce privește sănătatea. Leziunile coloanei vertebrale nu se ameliorează, iar diagnosticul de Parkinson îi agravează prognosticul.
Ozzy Osbourne își anulează turneul din cauza unor probleme de sănătate
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 18 februarie, 2023

Problemele de sănătate ale lui Ozzy Osbourne nu îi vor permite să finalizeze turneul pe care îl plănuise pentru anul acesta. Cu regret, legendarul muzician a comunicat prin intermediul rețelelor de socializare că a fost nevoit să-și suspende concertele.

Durerea și leziunile coloanei vertebrale i-au redus calitatea vieții și puterea de a face față concertelor. În plus, Ozzy Osbourne a fost diagnosticat cu boala Parkinson în 2019. Combinația de factori pare să nu-i ofere niciun răgaz. Aceste probleme de sănătate nu sunt minore.

Ce tratamente a încercat Ozzy Osbourne pentru a-și recăpăta sănătatea?

Un accident de mașină în urmă cu mai bine de 10 ani și unul casnic în urmă cu 3 ani i-au afectat spatele și gâtul. Osbourne nu are suficientă forță pentru a-și susține activitățile zilnice, cu atât mai puțin pentru concerte.

Vocea mea este în regulă. Cu toate acestea, după trei operații, tratamente cu celule stem, ședințe nesfârșite de fizioterapie și tratamentul inovator cibernetic (HAL), corpul meu este slab din punct de vedere fizic.

~ Declarație oficială a muzicianului pe Instagram ~

Pe lângă operații, celebrul cântăreț a folosit tratamentul HAL. Să vedem despre ce este vorba!

Probleme ale măduvei osoase
Tratamentele cu celule stem pentru regenerarea osoasă sunt folosite din ce în ce mai des.

Terapia cu celule stem pentru leziunile măduvei spinării

Tratarea diferitelor afecțiuni cu celule stem pare a fi viitorul medicinei. Mai exact, există încercări de a repara leziunile coloanei vertebrale prin această metodă. Totuși, studiile științifice arată clar că suntem departe de ceea ce ne-am dori. Nu știm deocamdată cum să facem ca aceste celule să supraviețuiască în mediul discurilor intervertebrale.

Speranța este capacitatea de regenerare a celulelor stem. În teorie, acestea au potențialul de a repara oasele și cartilajele deteriorate. Unele studii au raportat o ameliorare a durerii la pacienții cu transplant pentru problemele de spate.

Ce este tratamentul inovator cibernetic (HAL)?

În termeni simpli, când ne referim la HAL, vorbim despre un dispozitiv cibernetic care conectează părțile robotice cu cele umane. Deși pare science fiction, este realitatea unui cyborg: uniunea dintre biologic și electronic.

HAL înseamnă asistență hibridă. Tratamentul este util pentru leziunile cronice ale măduvei spinării sau ale coloanei vertebrale. Studiile pe pacienți în stare critică au arătat îmbunătățiri de până la 50%. Tratamentul are ca scop îmbunătățirea calității vieții, încetinirea îmbătrânirii și vindecarea bolilor prin încorporarea dispozitivelor electronice în biologia umană. Există companii dedicate cercetării și dezvoltării dispozitivelor de acest tip.

Din păcate, problemele de sănătate ale lui Ozzy Osbourne nu au putut fi rezolvate cu tratamentul HAL.

Cât de mult influențează maladia Parkinson problemele de sănătate ale lui Ozzy Osbourne?

După analiza cazului, medicii au bănuit că artistul a căzut în baie din cauza unei tulburări neurologice. Ulterior, au confirmat diagnosticul de Parkinson.

Potrivit statisticilor, aproximativ 60% dintre adulții în vârstă cu deficiențe cognitive cad o dată pe an. Aceste căzături duc la traume care implică zone sensibile ale corpului, cum ar fi gâtul și craniul.

Fracturile de șold nu trebuie excluse. Pacienții cu Parkinson cad mai mult și tind să aibă o prevalență mai mare a osteoporozei. Această ultimă problemă face ca recuperarea ulterioară să fie lentă, cu o vindecare precară a țesutului osos.

Problemele de sănătate ale lui Ozzy Osbourne sunt, prin urmare, agravate de boala Parkinson. Concurența acestor factori reduce speranța de viață.

Persoană cu maladia Parkinson
Tulburările motorii generează căderi.

Ce îl așteaptă pe Ozzy Osbourne?

Ozzy are 74 de ani. Cariera sa și influența sa asupra muzicii sunt de netăgăduit. Declinul abilităților sale fizice șochează fanii.

Nu mi-aș fi imaginat niciodată că zilele mele de turneu se vor încheia așa. Echipa mea caută în prezent idei pentru a vedea dacă pot susține concerte fără a călători din oraș în oraș.

~ Declarație oficială pe Instagram ~

Nu se poate spune că nu a încercat noi tratamente. Nimic nu pare să funcționeze, dar este clar că va continua să încerce.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ansai, J. H., de Andrade, L. P., Masse, F. A. A., Gonçalves, J., de Medeiros Takahashi, A. C., Vale, F. A. C., & Rebelatto, J. R. (2019). Risk factors for falls in older adults with mild cognitive impairment and mild Alzheimer disease. Journal of geriatric physical therapy42(3), E116-E121.
  • Cruciger, O., Tegenthoff, M., Schwenkreis, P., Schildhauer, T. A., & Aach, M. (2014). Locomotion training using voluntary driven exoskeleton (HAL) in acute incomplete SCI. Neurology83(5), 474-474.
  • Fasano, A., Canning, C. G., Hausdorff, J. M., Lord, S., & Rochester, L. (2017). Falls in Parkinson’s disease: a complex and evolving picture. Movement disorders32(11), 1524-1536.
  • Grasmücke, D., Zieriacks, A., Jansen, O., Fisahn, C., Sczesny-Kaiser, M., Wessling, M., … & Aach, M. (2017). Against the odds: what to expect in rehabilitation of chronic spinal cord injury with a neurologically controlled Hybrid Assistive Limb exoskeleton. A subgroup analysis of 55 patients according to age and lesion level. Neurosurgical focus42(5), E15.
  • Malochet-Guinamand, S., Durif, F., & Thomas, T. (2015). Parkinson’s disease: a risk factor for osteoporosis. Joint Bone Spine82(6), 406-410.
  • Orozco, L., Soler, R., Morera, C., Alberca, M., Sánchez, A., & García-Sancho, J. (2011). Intervertebral disc repair by autologous mesenchymal bone marrow cells: a pilot study. Transplantation92(7), 822-828.
  • Sakai, D., & Andersson, G. B. (2015). Stem cell therapy for intervertebral disc regeneration: obstacles and solutions. Nature Reviews Rheumatology11(4), 243-256.
  • Sankai, Y., & Sakurai, T. (2018). Exoskeletal cyborg-type robot. Science Robotics3(17), eaat3912.
  • Trounson, A., & McDonald, C. (2015). Stem cell therapies in clinical trials: progress and challenges. Cell stem cell17(1), 11-22.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.