Palmierul Kentia: o plantă mare și elegantă
 

Palmier Kentia: o plantă mare și elegantă

Îndrăzniți să puneți un palmier în interiorul casei? Acest exemplar este perfect pentru a da un aspect exotic și sofisticat camerei!
Palmier Kentia: o plantă mare și elegantă

Ultima actualizare: 27 decembrie, 2022

Un palmier în interiorul casei pare ciudat. Cu toate acestea, palmierul Kentia, originar dintr-o insulă din Pacific, este o opțiune cu creștere optimă atât în interiorul, cât și în afara casei.

Deși este o specie endemică, adică crește în mod natural doar pe insula de origine, poate fi întâlnit și în Statele Unite, Spania sau Anglia. Palmierul Kentia se remarcă prin eleganța sa, deoarece are un trunchi zvelt, cilindric și inelat, împreună cu frunze fibroase verde închis.

Aceste caracteristici îl fac un exemplar foarte atractiv pentru interior, dar este nevoie de un spațiu considerabil. În orice caz, îngrijirea este simplă.

Din ce specie face parte palmierul Kentia?

Palmierul Kentia este o plantă endemică a Insulei Lord Howe, o bucată de pământ paradisiac situat la estul Australiei, în Oceanul Pacific. Numele său științific este Howea forsteriana și aparține familiei Arecaceae. În sălbăticie, atinge adesea 15 metri înălțime.

Palmierul Kentia are frunze plate și fibroase, cu o nuanță atractivă de verde închis. În plus, are fructe maro care ulterior devin roșiatice.

Pentru a înțelege condițiile optime pentru creșterea sa, trebuie să ne uităm la locul de origine. Temperatura medie este de 20 °C, iar temperaturile maxime pot depăși 30 °C. Prin urmare, acest palmier crește cel mai bine în medii tropicale. Cu toate acestea, poate rezista și în interior, deoarece nu necesită lumină directă în mod constant.

 

Palmierul Kentia în exterior
Deși palmierii cresc bine în aer liber, există specii care pot fi îngrijite în interior.

Palmierul Kentia în interior

Amplasarea unui palmier Kentia în grădină nu va prezenta complicații majore. Este suficient să primească lumină, dar și câteva ore de umbră și apă din când în când.

Deși este un palmier care poate crește destul de mult, este potrivit și pentru interior. Eleganța oferită de acest exemplar îl face perfect pentru spații mari, suficiente pentru dezvoltarea frunzelor sale.

Lumina soarelui și amplasarea

Este clar că mediul natural al palmierilor este în aer liber, unde aceștia primesc lumina directă a soarelui. Totuși, Kentia este un exemplar care se adaptează bine lipsei de lumină, așa că poate crește fără probleme în interior.

Este important ca acesta sa primească lumină naturală prin ferestre, uși de sticlă sau orice altă sursă, mai ales în primii ani de viață.

Temperatura

După cum am menționat deja, temperatura medie a insulei natale este de 20 °C. Prin urmare, palmierul Kentia preferă între 15 și 25
°C.

Cu toate acestea, rezistă și la temperaturi mai scăzute, deoarece în Lord Howe pot exista perioade în care temperatura coboară până la 5 °C. Evitați expunerea la vânt puternic sau la îngheț.

Irigarea palmierului Kentia

Atât în grădină, cât și în interior, această specie nu tolerează excesul de umiditate. Prin urmare, trebuie acordată atenție irigării.

În interior, este suficient să-l udați de 1 până la 3 ori pe săptămână. În timpul lunilor reci, această frecvență trebuie redusă. Acest palmier suportă seceta mai bine decât solul prea umed.

Umiditatea

Un substrat foarte umed poate provoca apariția de ciuperci și diferite boli. Când planta este în interior, apropierea de diferite sisteme de încălzire, mai ales iarna, usucă excesiv solul. În acest caz, este indicat să stropiți puțin frunzele folosind un pulverizator.

Femeie care udă plantele
Pulverizatoarele sunt instrumente utile în îngrijirea plantelor de apartament care necesită umiditate.

Substratul

Pentru a favoriza dezvoltarea optimă a plantei, se recomandă folosirea unui substrat bogat în nutrienți. Poate fi îngrășământ organic sau anorganic.

De asemenea, este important ca substratul să fie bine drenat. În acest fel, rădăcinile sunt aerisite și se evită îmbinarea cu apă.

Bolile

Palmierul Kentia este vulnerabil la o serie de boli comune, majoritatea legate de ciuperci din cauza excesului de umiditate. Prin urmare, este necesar să se verifice apa din substrat.

Aplicați un fungicid natural o dată sau de două ori pe an. Această plantă este mai expusă la următoarele probleme:

  • Păianjen roșu: un mic acarian care apare în lunile secetoase.
  • Coșniță: infestarea este asociată cu căldură și seceta. Se combate prin pulverizarea săpunului de potasiu amestecat cu apă caldă.
  • Făinare: o ciupercă care se manifestă prin pete albe pe frunze.

Palmierul Kentia în interior

Unul dintre motivele pentru care multe persoane aleg Kentia pentru a decora interioarele este aspectul său elegant și exotic. Nu toată lumea are curaj să afișeze un palmier în interiorul casei. Totuși, acest exemplar este ideal pentru medii îndrăznețe cu detalii naturale. Are o adaptare excelentă și o îngrijire ușoară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Kahn F, , Arana  C.  Las palmeras en el marco de la investigación para el desarrollo en América del Sur. Revista Peruana de Biología [Internet]. 2008;15( 1):3-4. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=195020250002
  • Herraiz, Alba et al. “Developing a New Variety of Kentia Palms (Howea Forsteriana): Up-Regulation of Cytochrome B561 and Chalcone Synthase Is Associated with Red Colouration of the Stems.” Botany Letters 165.2 (2018): 241–247. Disponible en: https://doi.org/10.1080/23818107.2017.1415818
  • Moura, Isabel, and Maria Filomena Neves Carneiro. “In Vitro Culture of Immature Embryos of Howea Forsteriana Becc.” Plant Cell, Tissue and Organ Culture 31.3 (1992): 207–209. Disponible: https://doi.org/10.1007/BF00036225
  • Oriolani E. J, Moschini R. C, Salas S, Martinez M. I, , Banchero S.  Predicción de epidemias del oídio de la vid (Uncinula necator (Schwein) Burrill) mediante modelos basados en factores meteorológicos. Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias [Internet]. 2015;47(2):197-211. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=382842590015

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.