Planta fericirii: caracteristici și îngrijire
 

Planta fericirii: caracteristici și îngrijire

A avea planta fericirii în interiorul casei este o idee bună pentru a purifica aerul și a înfrumuseța camera. Descoperiți mai multe despre această specie asociată și bunăstarea și fericirea!
Planta fericirii: caracteristici și îngrijire

Ultima actualizare: 14 decembrie, 2022

Planta fericirii este un exemplar potrivit pentru interiorul casei. Este adesea aleasă pentru decor datorită frumuseții și întreținerii ușoare. În plus, are beneficii legate de purificarea mediului și liniștea emoțională.

Adaptabilitatea sa este un alt beneficiu, alături de aspectul tropical al frunzelor verzi cu note subtile gălbui. Trunchiul este gros, de culoarea castanului. Se crede că această pantă influențează norocul celor care o dețin.

Planta fericirii: mistică și benefică pentru sănătate

Plantă în ghiveci
Planta fericirii are denumirea științifică Dracaena fragrans.

Planta fericirii este legată de feng shui și prosperitate. Revista Architectural Digest subliniază faptul că atrage norocul în afaceri și proiecte noi; în plus, influențează dispoziția și comportamentul optimist.

În ceea ce privește sănătatea, are capacitatea de a detoxifica aerul din interiorul casei. În general, plantele absorb dioxidul de carbon, eliberează oxigen și reglează umiditatea, așa cum arată revista EcoHabitar.

De asemenea, plantele ajută la contracararea poluanților emanați de substanțele folosite în locuință, precum detergenții, vopselele și fumul de țigară.

De parcă nu ar fi de ajuns, beneficiile plantelor sunt legate și de ameliorarea durerilor de cap și de odihna plăcută. Centrul de Cercetare și Dezvoltare în Științe ale Sănătății a constatat că ventilația necorespunzătoare sporește tulburările de somn și provoacă sforăit; Pentru a rezolva aceste probleme, folosiți planta fericiri.

Numele științific al acestei plante este Dracaena fragrans Massangeana.

Caracteristicile plantei fericirii

Plante fericirii este originară din zona tropicală africană. Se remarcă prin aspectul său lemnos. Este o plantă perenă cu o tulpină maro deschis și inele orizontale.

Frunzele late sunt similare cu vârful unei sulițe, dar cu o ușoară curbură spre exterior. Planta face ciorchini de flori de câteva ori pe an. Experții sugerează tăierea florilor de îndată ce se ofilesc. Să vedem și caracteristici ale plantei fericirii:

  • Adaptabilitate: se adaptează la temperaturile tropicale și se potrivește atât în interior, cât și în grădină sau pe terasă.
  • Întreținere ușoară: are nevoie doar de o irigare optimă, fără inundarea ghiveciului.
  • Înălțime: trunchiul se ridică până la 6 metri. În interiorul casei, înălțimea maximă este de aproximativ 2 metri.
  • Toxicitate: nu are efecte negative la om. Totuși, persoanele cu piele sensibilă și cele alergice ar trebui să evite contactul cu planta. În ceea ce privește animalele de companie, așezați ghiveciul într-un loc ferit, deoarece planta fericirii se apără de bacterii și ciuperci prin saponine, un compus iritant pentru sistemul digestiv al animalelor.

Cum se îngrijește planta fericirii?

Îngrijirea plantei este simplă, deoarece se concentrează în principal pe protejarea acesteia de dăunători și ciuperci.

Planta fericii în ghiveci
Planta fericirii poate fi ținută atât în interior, cât și în exterior (vara).

Iluminare și temperatură

Planta fericirii necesită lumină solară, dar nu expunere directă. După cum specifică revista InfoAgro, radiațiile în exces modifică dezvoltarea și structura genetică a plantei.

Temperatura nu ar trebui să scadă sub 10 grade Celsius. De asemenea, nu puneți planta lângă calorifere, deoarece schimbările termice bruște o afectează grav.

Irigare

Folosiți o stropitoare. Iarna, udați planta doar când pământul este uscat. Vara, planta are nevoie de hidratare zilnică, fără a face în exces pentru a nu sufoca rădăcinile.

Hrănire

Îngrășământul mineral este cel mai potrivit, mai ales dacă planta este în ghiveci. Când planta este afară de pământ, nu necesită îngrășăminte speciale.

Conservarea luciului

Verdele fermecător denotă sănătatea plantei. Dacă observați frunze închise la culoare, ștergeți-le cu vată umezită cu apă.

Când pigmentarea este în alte nuanțe, planta este afectată. Lumina în exces îngălbenește frunzele. Schimbarea locului ghiveciului ajută la salvarea ei.

Tăierea și transplantarea

Frunzele nu trebuie tăiate frecvent; tăiați doar partea de sus, mai ales dacă prezintă deteriorare. Pentru reproducere, luați un lăstar din trunchi și puneți-l într-un ghiveci individual, așteptând să-i crească rădăcinile.

Transplantarea este recomandată la fiecare 2 ani, toamna sau primăvara.

Cum se tratează planta fericirii dacă se îmbolnăvește?

Planta poate fi afectată de dăunători, cum ar fi coșnițele și afidele. Pentru a o salva, un remediu infailibil este curățarea sa cu un amestec echilibrat de apă și săpun neutru.

Dacă creșterea frunzelor este dificilă, atunci planta are nevoie de îngrășământ. Consultați un specialist pentru a afla care este cea mai bună soluție


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.