Pigmentarea buzelor: tehnica în tendințe care conturează buzele
 

Pigmentarea buzelor: tehnica în tendințe care conturează buzele

Pigmentarea buzelor este o tehnică de evidențiere a frumuseții gurii. Este o metodă mai puțin invazivă decât umplerea cu acid hialuronic. În ce constă?
Pigmentarea buzelor: tehnica în tendințe care conturează buzele

Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

Pigmentarea buzelor (implicit reducerea nevoii de a folosi machiaj) este foarte accesibilă. Este o alternativă cosmetică pentru a contura și colora gura fără a apela la proceduri severe.

Procedeul a devenit popular grație efectului său natural și rezultatelor de lungă durată. Mai exact, această tehnică folosește pigmenți organici și instrumente moderne care evită durerea intensă.

Deși unii cataloghează metoda drept tatuaj, este de fapt o formă de machiaj semipermanent, care trebuie aplicat de un profesionist autorizat.

Pigmentarea buzelor: care sunt avantajele?

Pigmentarea este o procedură estetică ce îmbunătățește tonul natural al buzelor, favorizează forma și oferă iluzia de plenitudine. Se caracterizează prin crearea de straturi de culoare printr-o procedură non-invazivă. În plus, nu folosește substanțe sintetice și nici nu pătrunde adânc în derm.

Culorile se mențin în timp și corectează asimetria gurii. De fapt, există și alte avantaje interesante, cum ar fi următoarele:

  • Efectele durează mai mult decât cele ale altor tratamente cosmetice pentru buze.
  • Nu modifică anatomia; doar adaugă culoare și creează iluzia de grosime.
  • Reduce nevoia de a folosi ruj.
Pigmentarea buzelor cu culoare roșie

Pași pentru aplicarea pigmentului pe buze

A transforma aspectul buzelor cu pigment este simplu. Durează 2 ore, timp în care artistul parcurge prima sesiune de pigmentare printr-o serie de faze.

1. Design

Primul lucru este să vă puneți de acord asupra modelului. Esteticianul și clienta discută despre forma buzelor și scopul pigmentării. Este esențial să țină cont de tonul pielii, de păr și de stilul obișnuit de machiaj, astfel încât rezultatul să fie echilibrat și să nu existe hiperpigmentare.

2. Marcarea buzelor

Acest pas presupune a contura zona. Cu un creion alb, profesionistul marchează conturul buzelor.

3. Anestezie

Durerea este scăzută; cu toate acestea, se aplică o cremă anestezică. Pacienta așteaptă 20 de minute cu gura închisă, în timp ce apare amorțeala. Odată ce efectul este atins, specialistul îndepărtează loțiunea și trece la pigmentare.

4. Conturare și umplere

Dispozitivul constă într-un ac minuscul mecanizat ce conturează buzele. Gura este curățată și se aplică din nou anestezic. Apoi, pigmentul se aplică în straturi.

În mod ideal, se colorează mai întâi o buză înainte de a trece la cealaltă. În această etapă, este posibilă schimbarea acelor și a nuanței. În total, se aplică trei straturi. Retușurile au loc la 2 luni, când buzele sunt bine vindecate.

Recuperare după pigmentarea buzelor

Deși nu este tocmai o operație estetică, pigmentarea buzelor presupune refacere și îngrijire. Imediat ce sesiunea se încheie, veți observa pete ușoare pe buze și inflamații, care vor persista până la o săptămână.

În această perioadă, este probabilă formarea de cruste, care nu trebuie sub nicio formă rupte. Pigmentarea poate fi distrusă sau pot apăra cicatrici. Lasă-i să cadă singuri.

Evitați să dormiți pe burtă, deoarece acest lucru poate răni crustele și poate provoca durere. De asemenea, nu vă expuneți la soare în următoarele 2 săptămâni, deoarece umflarea s-ar putea extinde și mai mult. De fapt, acest lucru poate duce la reacții alergice sau herpes labial.

Consultați un medic dacă observați simptome de infecție, cum ar fi febră, puroi sau durere severă.

Rezistența pigmentării buzelor

Pigmentarea buzelor poate dura între 2 și 3 ani. Totuși, acest lucru depinde de stilul de viață pe care îl duce persoana în cauză. De exemplu, fumatul accelerează decolorarea, deoarece toxinele din țigări degenerează pielea și atacă buzele.

Decolorarea este grăbită și de utilizarea frecventă a exfolianților în rutina de îngrijire a pielii. Corect este să discutați cu profesionistul pentru a ști ce tip de produse să folosiți pentru a nu afecta noile buze.

Femeie care a apelat la pigmentarea buzelor

Riscurile pigmentării buzelor

Cerneala folosită este organică, dar este întotdeauna recomandat să efectuați un test pentru a preveni reacțiile alergice. Asigurați-vă că instrumentele folosite în centrul de estetică respectă măsurile de sterilizare.

Există profesioniști care sugerează administrarea unui analgezic înainte de procedură. Cel mai mare disconfort apare în cele 48 de ore de după pigmentare; apoi, inflamația și regenerarea sunt tolerabile dacă folosiți un balsam de buze.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.