Cele mai bune remedii naturale pentru buze uscate
 

Cele mai bune remedii naturale pentru buze uscate

Pe lângă faptul că are o aromă delicioasă, uleiul de cocos este bogat în vitamina E, are proprietăți regenerative și ajută la hidratarea buzelor crăpate.
Cele mai bune remedii naturale pentru buze uscate
José Gerardo Rosciano Paganelli

Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cauza principală a buzelor uscate este faptul că sunt în apropierea limbii, iar acest lucru produce, în mod paradoxal, uscăciune. Saliva conține doi compuși care generează pielea uscată: amilaza și maltaza. Ambele sunt enzime digestive care pot îndepărta pielea de pe buze, lăsându-le expuse. Dacă acesta este cazul tău, nu-ți face griji. Avem pentru tine cele mai bune remedii naturale pentru buze uscate!

Cele mai bune remedii naturale pentru buze uscate

1. Ulei de cocos, cel mai bun pentru buze uscate

Cele mai bune remedii naturale pentru buze uscate

 

Uleiul de cocos este format dintr-un tip neobișnuit de grăsime. Majoritatea grăsimilor animale și vegetale sunt formate din acizi grași cu lanț lung. Cu toate acestea, uleiul de cocos conține acizi grași cu lanț mediu, care sunt mai bine metabolizați. Uleiul de cocos nu numai că nu crește colesterolul, ci îi scade prezența în țesuturi.

De asemenea, s-a descoperit că uleiul de cocos are proprietăți vindecătoare, inclusiv sporirea sănătății pielii și tratarea buzelor uscate.

Uleiul de cocos este ușor absorbit în piele, acționând ca un hidratant. Mai mult, uleiul de cocos permite absorbția ușoară a vitaminei E, un antioxidant care reduce formarea radicalilor liberi. Există ceva mai bun pentru a trata buzele uscate?

2. Castraveți

Feliile de castraveți sunt eficiente în îmbunătățirea pielii. Acestea sunt formate din peste 90% apă. Apa conținută în castraveți poate ajuta la restabilirea umidității buzelor.

De asemenea, castraveții au o cantitate semnificativă de vitamina C, care promovează producția de colagen. Se știe că această proteină conferă structură și rezistență țesuturilor pielii. Castravetele conține și acid cafeic, un antioxidant care suprimă generarea de radicali liberi.

3. Ulei de mango

La fel ca uleiul de cocos, uleiul de mango a fost folosit în medicina tradițională secole întregi. Este bogat în acizi grași, cum ar fi acidul oleic și stearic. Acest lucru face ca uleiul de mango să aibă proprietăți de hidratare și impermeabilizare. Exact ceea ce este necesar pentru a calma buzele uscate!

4. Aloe Vera

Remedii naturale pentru buze uscate cu aloe vera

Aloe vera a fost folosită pentru tot felul de probleme: de la reducerea durerii în arsuri, până la constipație. Unele dintre aceste tratamente funcționează grație proprietății higroscopice a gelului de aloe vera. Ce înseamnă acest lucru?

Dacă gelul de aloe vera este aplicat pe buzele uscate și crăpate, acesta atrage umezeala. Prin urmare, favorizează hidratarea și regenerarea. Gelul de aloe vera este ideal când vine vorba de tratarea buzelor crăpate.

Aloe vera conține uleiuri esențiale ce ajută la producerea de elastină și colagen, la fel ca și uleiul de măceșe. Așadar, nu ezita să utilizezi aceste remedii naturale pentru buze uscate și crăpate!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Blanco Carrión, A., and E. Otero Rey. “Patología oral asociada a la sequedad bucal.” Avances en Odontoestomatología 30.3 (2014): 129-133.
  • Chimenos Küstner, Eduardo, et al. “Estética y cultura: patología bucal asociada a ciertas modas” actuales”(tatuajes, perforaciones bucales, etc.).” Medicina Oral, 2003, vol. 8, num. 3, p. 197-206 (2003).
  • Felipe, Lydia Barrios, et al. “Hábito de respiración bucal en niños.” Rev Cubana Ortod 16.1 (2001): 47-53.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.