Logo image
Logo image

Pregătirea pielii pentru machiaj cu aspect natural

4 minute
Pentru a obține un machiaj natural, este important să aplici mai întâi câteva produse care protejează pielea. În acest articol, îți explicăm cum să-ți pregătești pielea pentru a obține un machiaj cu aspect natural.
Pregătirea pielii pentru machiaj cu aspect natural
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Pentru a obține un machiaj natural, este important să știi cum să-ți pregătești pielea în avans. Acest lucru îți permite să ascunzi imperfecțiunile și să ai o piele mai moale și mai protejată înainte de a aplica produsele cosmetice. În ce constă pregătirea pielii pentru machiaj?

Nu este necesar să fii expert pentru a pune în practică o serie de obiceiuri care îți oferă o piele strălucitoare înainte de a te machia. Este suficient să observi care sunt nevoile pielii tale și care sunt cele mai potrivite produse pentru aceasta. Vei descoperi câteva sfaturi utile mai jos!

Pregătirea pielii pentru machiaj cu aspect natural

Pentru a-ți pregăti pielea pentru un machiaj natural, nu ai nevoie de produse speciale. Deși există creme și fonduri de ten special concepute în acest scop, poți utiliza și produsele de bază ale rutinei tale normale de înfrumusețare.

Pur și simplu trebuie să fii atentă la particularitățile pielii tale. Vezi dacă produce mult sebum, dacă ai zone uscate și dacă ai coșuri sau pori măriți, printre alte imperfecțiuni sau pete. De asemenea, verifică dacă ai alergii sau riduri. După aceea, îți poți pregăti tenul în felul următor.

Curățare

Some figure
Curățarea este fundamentul oricărui ritual de înfrumusețare.

Fără îndoială, o curățare adecvată este primul pas pentru a obține un machiaj natural. Nu contează dacă ți-ai demachiat fața cu o seară înainte. Deși nu observi, pielea elimină toxinele și uleiul prin pori în timpul nopții, motiv pentru care trebuie să o cureți din nou dimineața.

Pași pe care trebuie să-i urmezi

  • În primul rând, alege un produs potrivit tipului tău de piele (fie gel, fie loțiune de curățare).
  • Apoi, masează produsul pe toată fața, concentrându-te pe zonele cu probleme (puncte negre sau exces de ulei).
  • Îndepărtează reziduul cu apă caldă.
  • În cele din urmă, usucă-ți fața prin tamponare cu un prosop moale.

Citește mai mult:

7 secrete pentru un machiaj reușit și rezistent

Exfoliere

Nu ar trebui să faci exces de exfolianți, deoarece componentele lor ți-ar putea irita pielea. Cu toate acestea, este recomandat să utilizezi un produs de exfoliere o dată sau de două ori pe săptămână, deoarece acesta contribuie la tratarea petelor. Componentele sale curăță profund porii și îți lasă pielea mai fină.

Pași pe care trebuie să-i urmezi

  • Freacă un exfoliant pe toată fața cu masaje circulare.
  • Lasă-l să acționeze cinci minute, clătește-te și usucă-ți tenul.
  • Dacă vrei, folosește un exfoliant natural. De exemplu, poți face unul acasă, combinând miere și zahăr.

Tonifiere

Some figure
Tonerul ajută la reducerea în dimensiune a porilor și a petelor.

Pentru a avea o față mai proaspătă și un machiaj natural, ar trebui să completezi curățarea cu utilizarea unui toner facial. Datorită proprietăților sale, acest produs reduce aspectul strălucitor al pielii cauzat de excesul de ulei și de porii măriți. În plus, tonifică și reduce aspectul pielii lăsate.

Pași pe care trebuie să-i urmezi

  • În primul rând, umezește o dischetă de bumbac cu un toner facial. Poți înlocui acest produs cu castraveți sau apă de trandafiri.
  • Apoi, aplică produsul ușor pe față.
  • Lasă pielea să absoarbă produsul fără a te clăti.

Ser

Aplicarea serurilor a devenit populară în rândul persoanelor care doresc să obțină un machiaj de lungă durată, natural. Acest produs, care poate fi natural sau comercial, conține substanțe nutritive care se adaptează nevoilor fiecărui tip de piele: riduri de expresie, acnee sau pete, printre altele.

Pași pe care trebuie să-i urmezi

  • Ia câteva picături mici de ser și aplică-le pe zonele cu probleme ale feței.
  • Masează produsul câteva secunde, până când pielea îl absoarbe bine.

Hidratare

Pentru a alege o cremă hidratantă bună, este esențial să știi cum să îți identifici tipul de piele. Unele creme conțin compuși mai grași decât altele, care pot fi dăunători persoanelor care au pielea grasă.

Pași pe care trebuie să-i urmezi

  • În primul rând, ia o cantitate mică de cremă hidratantă cu vârful degetelor.
  • Apoi, aplic-o ușor pe față.
  • Evită aplicarea pe zona conturului ochilor, deoarece această piele este mai subțire și necesită îngrijire specială.
  • Așteaptă aproximativ cinci minute înainte de a te machia.

Citește mai mult:

Machiajul corector în dermatologie

Suplimente pentru pregătirea pielii pentru machiaj cu aspect natural

Some figure
Trebuie să aplici și să întinzi corect orice fond de ten pentru a evita aspectul inestetic.

Ultimul lucru pe care îl poți folosi pentru un machiaj cu aspect natural sunt suplimentele care permit pielii să fie mai uniformă și mai netedă. Vorbim despre produse cum ar fi baza de machiaj, fondul de ten și corectoarele, care ajută la ascunderea petelor sau a roșeții. Este esențial să le aplici corect, deoarece acumulările de produs pot fi destul de inestetice. Pentru a facilita acest lucru, ar trebui să folosești bureți de machiaj sau pensule. Acestea ajută la amestecarea corectă a produsului.

În cele din urmă, poți utiliza și alte produse, cum ar fi:

  • Pudre compacte și translucide
  • Fard de ochi (nuanțe naturale)
  • Fard de obraz
  • Creion pentru iluminare
  • Rimel și creion de ochi
  • Ruj

Aplici aceste sfaturi în timpul rutinei de machiaj? Nu le uita de acum înainte! Deși durează puțin mai mult, îți vor permite să-ți îngrijești pielea și să te bucuri de un aspect mai natural.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Allevato, M. (2006). Cosméticos-maquillajes. 200 | Act Terap Dermatol.
  • Fallis, A. . (2013). Introduccion al maquillaje. Journal of Chemical Information and Modeling. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004
  • CÁMARA VALERO, S. (2014). Maquillaje Facial. Revista Funcae Digital.

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.