Primerul pentru gene: care este funcția acestui produs?
 

Primerul pentru gene: care este funcția acestui produs?

Aplicarea primerului pe gene oferă alungire și volum. Aflați totul despre acest produs cosmetic esențial!
Primerul pentru gene: care este funcția acestui produs?

Ultima actualizare: 23 octombrie, 2022

Îmbunătățirea aspectului prin machiaj presupune punerea în aplicare a câtorva trucuri cu farduri, creioane de ochi și fond de ten. Primerul pentru gene are efect de extensie și volum.

Unii oameni nu sunt conștienți de beneficiile primerului pentru firele de păr ale pleoapelor superioare și inferioare, dar odată ce îl aplică, se îndrăgostesc de acest produs. Este ușor de utilizat și are proprietăți de întărire.

Ce este primerul pentru gene?

Primerul pentru gene pregătește această zonă pentru mascara tradițională. Acesta conține uleiuri minerale și vitamine care hrănesc, hidratează și îngrijesc foliculii de păr, astfel încât genele să crească puternice.

În funcție de tip, primerul facilitează aderența rimelului și prelungește rezistența acestuia. Funcționează ca un booster cu rezultate imediate.

Când vine vorba de rimelul colorat, primerul intensifică tonurile. În plus, acest produs previne acumularea rimelului și facilitează alunecarea periei.

Primerul pentru gene a devenit o parte esențială a rutinei de machiaj datorită puterii sale de a crea priviri seducătoare și intense.

Femeie care se machiază
Machiajul ochilor are nevoie de instrumente specifice care sunt capabile să le îmbunătățească aspectul.

Tipuri de primere pentru gene și scopurile acestora

Există primere pentru texturare, tonificare, hidratare și curbare. Ingredientele sale contribuie la sănătatea genelor și nu îngreunează machiajul.

În funcție de tipul primerului, beneficiile variază. Toate îmbină caracteristicile unui produs de înfrumusețare cu cele ale unui tratament pentru întărirea genelor subțiri și slabe.

Ser

Particularitatea primerelor serice este faptul că le puteți folosi fără a fi nevoie ulterior de mascara colorat. Acest produs cosmetic ameliorează căderea și încurajează creșterea genelor.

Se folosește ziua și seara. Cel mai bine este să aplicați produsul o lună, să lăsați foliculii să se odihnească și să reluați tratamentul. Nu este un rimel, dar funcționează ca o mascara tradițională cu conținut ridicat de proteine și vitamine.

Translucid

Textura primerelor translucide este foarte asemănătoare cu cea a rimelului. Necesită o singură trecere pentru a oferi volum și a extinde genele. Dacă folosiți prea mult produs, aspectul va fi neuniform.

Primerul translucid este funcțional. Hrănește și întărește structura genelor, dar nu favorizează creșterea acestor fire de păr.

Alb

Când misiunea este de a mări volumul genelor, nimic nu este mai bun decât primerul alb. Această pastă alungește considerabil genele datorită fibrelor sintetice din formula sa, concepute să acopere fiecare genă individual.

Aplicați primerul și așteptați să se usuce înainte de a continua cu mascara. Dacă treceți imediat la rimel, genele ajung să fie gri.

Natural

Scopul primerelor naturale este ca genele să câștige rezistență. Aceste produse nu sporesc volumul sau lungimea, ci mai degrabă oferă nutrienți. Ingredientele sunt complet naturale. Cel mai des se folosește gelul de aloe vera.

Cum se folosește primerul pentru gene?

Aplicarea primerelor pentru gene este destul de simplă. Deși nu sunt mari diferențe față de utilizarea rimelului, rezumăm procedura în 4 pași:

  1. Ondulare: separă firele de păr și fiecare obține cantitatea necesară de produs. Dacă nu aveți un ondulator, o perie de rimel este de ajutor.
  2. Aplicare: aplicați primer de la rădăcină până la vârful genelor superioare și inferioare. Folosiți mișcări fine și ascendente sau simulați cifra 3.
  3. Uscare: așteptați câteva minute pentru ca primerul să se întărească, mai ales dacă este alb.
  4. Machiaj: terminați cu mascara în culoarea dorită.

Cele mai bune efecte se obțin prin curățarea genelor înainte de primer.

Femeie care folosește primerul pentru gene
Ondulatorul separă genele, astfel încât produsele cosmetice să fie distribuite uniform.

Precauții la aplicarea primerului pentru gene

În conformitate cu recomandările Asociației Spaniole a Optometriștilor, este esențial ca produsele de machiaj folosite în jurul ochilor să fie fabricate fără substanțe nocive. Primerele pentru gene trebuie să îndeplinească aceste standarde.

Zona oculară este delicată, iar aplicarea ingredientelor de calitate scăzută poate provoca reacții adverse. În acest sens, Academia Americană de Oftalmologie ne recomandă să avem o grijă deosebită de gene, acestea fiind esențiale pentru a ține praful și impuritățile departe de ochi.

Nu săriți peste demachiere la sfârșitul zilei. Dacă lăsați primerul și rimelul să se acumuleze, riscați să faceți blefarită. Ca măsură de precauție, luați pauză o zi pe săptămână și nu aplicați nicio substanță pe gene.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.